• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Depremden çıktık ama..

cokmuzor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2020
1.202
2.527
83
Kafam allak bullak .. binamız çöktü, ayrıntı yazmak tekrar yaşamak gibi oluyor , inanın normalde korku filmi olarak dahi izleyemeyeceğim şeyleri bizzat yaşadım .. kendimi toparlayamıyorım .. öğretmenim , aynı ilde mi kalsam başka ile mi gitsem bilmiyorum.. kendi memleketim değildi zaten eşim asker diye gelmiştik, sevip ev almıştık .. bilemiyorum, herşeyimizi kaybettik .. şükür et diyeceksiniz şükrediyorum .. binlerce kez şükürler olsun ama birisi de tutup bak en azından ölmediniz deyince içimi bir öfke kaplıyor , ha yaşamaya hakkımız yok mü , hep daha kötüsünü düşünüp bi az kötüye razı mı gelmeli , evet ölenlerin de haksızlığa uğradığını düşünüyorum neden biz bunu yaşadık , neden ben çocuğuma gecenin 4 ünde üzerimize düşen dolabın altından çıkabilmek için yırtındım neden bu çaresizliği yaşadım neden kafamı kaldırdığımda , deprem anında dengesini kaybeden iki kişinin onuncu kattan zemine çakılmasını gördüm.. neden orada , güya insani duygusu yüksek olan ben.. arkamı dönüp kızımla ikinci kattan atlayarak kaçtım…… ama bundan sonra da ne yapacağız bilmiyorum önümü göremiyorum . Bunun adı şükürsüzlük mü ? İmtihanımı mı veremiyorum .. kafam karman corman ….. neden yaşandı bunlar .. buradan sonra ne yapacağız

Son düzenleme:
Kafam allak bullak .. binamız çöktü, ayrıntı yazmak tekrar yaşamak gibi oluyor , inanın normalde korku filmi olarak dahi izleyemeyeceğim şeyleri bizzat yaşadım .. kendimi toparlayamıyorım .. öğretmenim , aynı ilde mi kalsam başka ile mi gitsem bilmiyorum.. kendi memleketim değildi zaten eşim asker diye gelmiştik, sevip ev almıştık .. bilemiyorum, herşeyimizi kaybettik .. şükür et diyeceksiniz şükrediyorum .. binlerce kez şükürler olsun ama birisi de tutup bak en azından ölmediniz deyince içimi bir öfke kaplıyor , ha yaşamaya hakkımız yok mü , hep daha kötüsünü düşünüp bi az kötüye razı mı gelmeli , evet ölenlerin de haksızlığa uğradığını düşünüyorum neden biz bunu yaşadık , neden ben çocuğuma gecenin 4 ünde üzerimize düşen dolabın altından çıkabilmek için yırtındım neden bu çaresizliği yaşadım neden kafamı kaldırdığımda , deprem anında dengesini kaybeden iki kişinin onuncu kattan zemine çakılmasını gördüm.. neden orada , güya insani duygusu yüksek olan ben.. arkamı dönüp kızımla ikinci kattan atlayarak kaçtım…… ama bundan sonra da ne yapacağız bilmiyorum önümü göremiyorum . Bunun adı şükürsüzlük mü ? İmtihanımı mı veremiyorum .. kafam karman corman ….. neden yaşandı bunlar .. buradan sonra ne yapacağız
toparlanacagiz canim insallah sana ds çok gecmis olsun ❤️ Allah bir daha yasatmasin

şu onumuzdeki donrmde yasadigin yerden uzaklasman seni biraz rahatlatacaktir ..

gitmek istedigin sehri bildirirsen burdan bile destek gelir sana

cok zor yasadiklariniz biz olayi yasamadigimiz halde yiprandik sizleri akil edemiyorum neler yasadiniz dusundunuz

hayatinizin bundan sonrasinin en guzel ve huzurlu sekilde gecmesini temenni ediyorum 🌸

Resmen kıyameti yaşadınız. Böyle hissetmeniz çok normal. Biz burada kötü durumdayız. Siz ne yapacaksınız. İmkan varsa biraz uzaklaşın. Dışarıda akrabanıza eşinize dostunuza gidin. Hava çok soğuk. Orada olmaz. Yoksa da afada isminizi yazıdırıp başka ilde bir otele yerleşin. Ne diyebilirim çok zor. 18 şubatta barış muslu depremzedeler için demo yapacak. İnanır mısınız bilmem ama katılın isterseniz. Ne diyeyim haklısınız. Bu yapıları yapıp izin verenler en ağır cezayı hak ediyor. Rabbim bundan sonra ki hayatınızda hep güzellikler versin. Kaybettiklerinizin kat be kat fazlasını versin.

Bulunduğunuz şehri terk edin lütfen bir sürü yardım sağlayan noktalar kuruldu diğer şehirlerde. Ya da ailenizin akrabalarınız yanına geçin asla tek kalmayın. Gerçekten o ortamda sürekli kalmak insanı daha kötü yapıyor. Sizi çok iyi anlıyorum ama şuan acımız çok taze illaki geçecek bu günler her şey yerine tekrar konacak. Çok fazla insan etkilendi bu afetten. Gidenler gitti çok üzgünüm hepsine maalesef kalanların da ne evi ne barkı kaldı. Hissettiğiniz her şeyde çok haklısınız. Bundan sonrası toparlanma zamanı olacak. Her şeyi baştan yapıcaz. Çok geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun, yaşadığınız duygular çok insanî ve doğal. Lütfen kendinizi bunun için suçlamayın.

İnsanoğlu yaşadığı onca şeye rağmen ilginçtir ki çabuk toparlanabilen bir varlık. Var olan duygularınızın üzerine gitmeyin, geçecek düzelecek diyin. Bunu yüksek sesle kendinize söyleyin.

Her şey bizim için, çok şükür bazı şeyler kalıcı değil. Önce barınma ve yeme içme giyinme gibi ihtiyaçlara odaklanın. Yavaş yavaş diğer şeyler de yoluna girecek inşallah. Dualarımız sizinle..

Bizde aynı durumda gecenin o saati can havliyle kaçmaya çalışırken merdiven dairesinin yıkılmasıyla donup kaldik molozlardan nasıl ciktigimizi bilmiyorum şimdide deprem bölgesinden ayrıldık ama gelen yardımları alamadık bütün yardım kıyafetler orda kaldi bilmiyorum ya ne yapsak neye siginsak

Resmen kıyameti yaşadınız. Böyle hissetmeniz çok normal. Biz burada kötü durumdayız. Siz ne yapacaksınız. İmkan varsa biraz uzaklaşın. Dışarıda akrabanıza eşinize dostunuza gidin. Hava çok soğuk. Orada olmaz. Yoksa da afada isminizi yazıdırıp başka ilde bir otele yerleşin. Ne diyebilirim çok zor. 18 şubatta barış muslu depremzedeler için demo yapacak. İnanır mısınız bilmem ama katılın isterseniz. Ne diyeyim haklısınız. Bu yapıları yapıp izin verenler en ağır cezayı hak ediyor. Rabbim bundan sonra ki hayatınızda hep güzellikler versin. Kaybettiklerinizin kat be kat fazlasını versin.
Barış Muşlu dediğiniz kişi tam olarak ne yapacak anlamadım

ne şükrü ya ?
sahip olduğunuz bütün maddi şeyleri kaybetmissiniz ,
yaşamınız tehlikeye girmiş bir süre
üstüne üstlük çevreniz travma dolu korkunç bir ortam
konfor alanınız tamamen bozulmuş
ne hissediyorsanız hepsi çok ama çok doğal .
insanın bu hayatta başına gelebilecek en zor seylerden birini yaşıyorsunuz

ne kadar öfke duysanız azdır
bütün kötü hislere izin verin ama geçecek onu da bilin,
her şey yeniden toparlanacak , kendinizi yeniden güvende hissetmeye başlayacaksınız ...
biraz zaman sadece

ne şükrü ya ?
sahip olduğunuz bütün maddi şeyleri kaybetmissiniz ,
yaşamınız tehlikeye girmiş bir süre
üstüne üstlük çevreniz travma dolu korkunç bir ortam
konfor alanınız tamamen bozulmuş
ne hissediyorsanız hepsi çok ama çok doğal .
insanın bu hayatta başına gelebilecek en zor seylerden birini yaşıyorsunuz

ne kadar öfke duysanız azdır
bütün kötü hislere izin verin ama geçecek onu da bilin,
her şey yeniden toparlanacak , kendinizi yeniden güvende hissetmeye başlayacaksınız ...
biraz zaman sadece
Olaya böyle bakarsak yaşayamayiz. Ne şükrü ya diye bir şey yok. En yakınını kaybedebilirdi, bir uzvunu kaybedebilirdi, hayatını kaybedebilirdi. O deprem bölgesinde keşke her şeyimi yitirseydim ama evladim yanımda olsaydi diyen çok kişi vardır, eminim bundan.

Çok geçmiş olsun, yaşadıklarınız akla hayale sığabilecek şeyler değil. Hisleriniz çok insani. Ben de diğer arkadaşlara katılıyorum, ordan uzaklaşmak sanırım size iyi gelecektir. Kendinize zaman tanıyın.. İnşallah maddi manevi toparlanacaksiniz, her şey çok taze.

Olaya böyle bakarsak yaşayamayiz. Ne şükrü ya diye bir şey yok. En yakınını kaybedebilirdi, bir uzvunu kaybedebilirdi, hayatını kaybedebilirdi. O deprem bölgesinde keşke her şeyimi yitirseydim ama evladim yanımda olsaydi diyen çok kişi vardır, eminim bundan.
asıl olaya negatif hisleri bastırarak bakarsak yaşayamayız .
kaybettiği çok şey var onların acısını yaşamaya izin vermeden yok o olabilirdi yok bu olabilirdi şükret diyorsunuz kadına
kaybetmedi ama değil mi uZvunu ya da evladını ? bırakın kaybettiklerinin acısıni olduğu gibi yaşasın.

asıl olaya negatif hisleri bastırarak bakarsak yaşayamayız .
kaybettiği çok şey var onların acısını yaşamaya izin vermeden yok o olabilirdi yok bu olabilirdi şükret diyorsunuz kadına
kaybetmedi ama değil mi uZvunu ya da evladını ? bırakın kaybettiklerinin acısıni olduğu gibi yaşasın.
Ben acının üstünü kapatmaktan bahsetmiyorum. Elbette acısını yaşayacak. Ama sürekli öfkeyle 'neden ben, neden biz, kahretsin' diyerek acı yaşanmaz. Böyle iyilesebilecegine inanıyor musunuz binlerce insanın?

Ben acının üstünü kapatmaktan bahsetmiyorum. Elbette acısını yaşayacak. Ama sürekli öfkeyle 'neden ben, neden biz, kahretsin' diyerek acı yaşanmaz. Böyle iyilesebilecegine inanıyor musunuz binlerce insanın?
negatif hislerini en dibine kadar yaşamadan kimsenin iyilesecegine inanmıyorum,
bu konuda ya da bambaşka konuda.
yaşadığı şey kötü ,bak daha kötüleri var şükret demek genel olarak kimseye iyi gelen bir şey değil bence.

negatif hislerini en dibine kadar yaşamadan kimsenin iyilesecegine inanmıyorum,
bu konuda ya da bambaşka konuda.
yaşadığı şey kötü ,bak daha kötüleri var şükret demek genel olarak kimseye iyi gelen bir şey değil bence.
katılıyorum ve pek çok psikolog da o anlar da ne yaşamak isteniyorsa yaşansın diyor. O acıyı matemi tutmadan nasıl iyileşebilir. Bence de o anları yaşayan birinin şükür hayattayım demesi ağlamaması susması anlatmaması daha büyük yıkım getirir. Ağlayacaksa ağlayacak. Sinirlenecekse sinirlenecek. En dibine kadar acısını yaşasın. Resmen kıyameti yaşamış birine şükret diyemem.

Yeni bir şehir yeni başlangıçlar demek. Hangi şehirdeydi eviniz bilmiyorum ama toparlanması çoook uzun zaman alacak oralarin. Her gün o durumu görmek travmalarınızı tetikler.

Maddi gücünüz el veriyorsa büyüdüğünüz şehre yakın bir yere taşınsanız sizin için daha iyi olabilir. Her şey çok güzel olsun inşallah.

Yeni bir şehir yeni başlangıçlar demek. Hangi şehirdeydi eviniz bilmiyorum ama toparlanması çoook uzun zaman alacak oralarin. Her gün o durumu görmek travmalarınızı tetikler.

Maddi gücünüz el veriyorsa büyüdüğünüz şehre yakın bir yere taşınsanız sizin için daha iyi olabilir. Her şey çok güzel olsun inşallah.
Başka ile tayin isteyeceğiz sanırım

Back
X