• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deprem fobisi

İnsanlar hayatlarına devam ediyor şöyle uzaktan baktığımızda sanki bu ülkede salgın yok deprem yokmuş gibi avmler tıka basa. Evet kimse yas tutmak zorunda değil ama ne bileyim sanırım bizimki kadar karalar bağlayıp panik atağa bağlamakta normal değil. Çok psikolojimiz bozuldu o gerçek

Ben artık psikolojik destek almayı düşünüyorum. Çünkü kesinlikle çok kötü bir durum ve panik atak olduğunu düşünüyorum.

Daha önce evimize hırsız girdi o evde duramadım hep evin içinde biri var gibi hissettim 2hafta içinde taşındık, şimdi depremden böyle etkilendim enkaz altı görüntü görünce ağlıyorum çok mu hassasım panik atakmıyım bilmiyorum en iyisi destek almak sanırım, çok normal değil gibi 😔

Daha önce evimize hırsız girdi o evde duramadım hep evin içinde biri var gibi hissettim 2hafta içinde taşındık, şimdi depremden böyle etkilendim enkaz altı görüntü görünce ağlıyorum çok mu hassasım panik atakmıyım bilmiyorum en iyisi destek almak sanırım, çok normal değil gibi 😔
Sanırım biz çok hassasız. Çünkü ailem benim kadar etkilenmedi. Ya da benim kadar dışarıya vurmuyorlar.Destek almak iyi olur diye düşünüyorum. İnşallah bu son olur

Öncelikle Elazığ ve Malatya'ya geçmiş olsun. Allahtan hayatını kaybedenlere rahmet kalanlara sabır, yaralılara da acil şifalar diliyorum.Rabbim bir daha yaşatmasın. Afetinden korusun.
Fobiler başlığı adı altında açmak isterdim konuyu ama başlık bulamadım.Şuan ailemde kalıyorum Osmaniye de. Eşim bir ay sonra gelecek ve görev yeri çıkacak başka bir şehire gideceğiz.Yeni yaşanan Elazığ Sivrice depreminde bizde 4.5 ve üstünde sallandık. Ailemle 7.katta yaşıyorum .Apartmanı babam yaptırdı diyebilirim. Müteahhitlik yapmıştı.Deprem sigortası da var ama bana hiç güven vermiyor. İnanır mısınız bu devirde babama bile güvenmem derler ya bende öyleyim. Çok korkuyorum çok. Avizenin sallanışı gitmiyor gözümün önünden. Yatakta uzanır vaziyette sallanmaya başladık sonrasında zaten masa vs aradım. Sallantı bitince evden ayrılıp anneannemlere geçtik. Tek katlı bir ev ve çıkması kolay olabilir diye. İki üç saat sonra geri eve döndük. Depremin olduğu günden itibaren Marmaradan tutun da Van depremine kadar izlemediğim video araştırmadığım konu kalmadı. Sürekli gözümün önüne geliyor izlediklerim, gördüklerim. Her dakika Rasathaneye bakıyorum.Biliyorum orada depremi daha şiddetli yaşayanlar, göçük altında kalanlar, ailesini kaybedenler ne yapsın diyebilirsiniz Allah onların yardımcısı olsun. Maddi manevi elimden gelen her desteği sağlamaya çalışıyorum.Fakat atlatamıyorum bu durumu.Sallanıyorum zannedip sabah 5te uyandım.resmen nöbet geçirdiğimi düşünüyorum ki elim ayağım yarım saat boyunca zangır zangır titredi daha sonra baş dönmesi ve kusma yaşadım. Sabah uyanıyorum deprem olacak akşam oluyor deprem olacak. Öyle çok korkuyorum ki annemle uyuyorum.Bir de jeoloji mühendisleri açıkladı bu fay hattı uyuyan bir hattı ve uyandı diye. Adıyaman Kahramanmaraş kendini depreme hazırlasın diye. Kahramanmaraş bize çok yakın ve inanın ne olacak bilmiyorum.Psikiyatriden destek almak iyi olur diye düşünüyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun.
ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.Disardan gormesi bile bu kadar zorken yasamak asiri asiri zor bi olay.Bende ankaradayik dakika dakika bakiyorum bugun aksama dogru ankarada basladi bogazici rasathanesinin sitesinden bakiyorum.Inanin korkumdan uyuyamiyorum aklimda surekli deprem ani napariz dusuncesi dolasiyor.Allah bu zir gunleri atlatmayi nasip etsin

Elazığ ve Malatya ya geçmiş olsun öncelikle dediginiz gibi.
Öncelikle şunu bilelim burası Türkiye. Deprem ülkesindeyiz. Her an uyarılar veriliyor. Bu da çoğu insanımızı korkutuyor ama önce sakin olup önlem almalıyız. Açıkcası bende çok korkuyorum aklımdan diğer sosyal medyalardaki görüntüler vs. silinmiyor.Diyorlarki bu yıkılan binaların yerine güzel binalar yaparlar. Güzel bina degil kardeşim güzel ve depreme dayanıklı bina lazım.
Ama bazı müteahitler sadece para için bina yapıyorlar. Ben burada şunu anladım meslek sahibi olmakla insan olmanın farkı çok büyük. Keşke sadece para için degil de insana yönelik binalar yapılsa. Bu dünyada paranın sefasını sürdürürüz gibi düşünülüyor ama bunun öteki dünyası var.

ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.Disardan gormesi bile bu kadar zorken yasamak asiri asiri zor bi olay.Bende ankaradayik dakika dakika bakiyorum bugun aksama dogru ankarada basladi bogazici rasathanesinin sitesinden bakiyorum.Inanin korkumdan uyuyamiyorum aklimda surekli deprem ani napariz dusuncesi dolasiyor.Allah bu zir gunleri atlatmayi nasip etsin
Evet Ankaradan da haberim var.Sürekli tetikte olacağız. Deprem çantasından tutun da evde nerelerin daha güvenli olup olmadığını araştırıp kendimizi her an hazırlamalıyız. Özellikle dikkat çekmek istiyorum. Evinizde, hatta benim düşüncem şu yönde hep cebinizde düdük tarzı küçük aparatlarla gezin. Çünkü Şuan aktif olmayan bir fay hattı uyndı ve yer bilimcilerden tutunda çoğu profesör 7 ve üzeri bir depremin olacağını söylüyorlar. Özellikle Bingöl, Elazığ, Malatya, Adıyaman Kahramanmaraş dikkat etsin diyor. Allah yardımcımız olsun.

Elazığ ve Malatya ya geçmiş olsun öncelikle dediginiz gibi.
Öncelikle şunu bilelim burası Türkiye. Deprem ülkesindeyiz. Her an uyarılar veriliyor. Bu da çoğu insanımızı korkutuyor ama önce sakin olup önlem almalıyız. Açıkcası bende çok korkuyorum aklımdan diğer sosyal medyalardaki görüntüler vs. silinmiyor.Diyorlarki bu yıkılan binaların yerine güzel binalar yaparlar. Güzel bina degil kardeşim güzel ve depreme dayanıklı bina lazım.
Ama bazı müteahitler sadece para için bina yapıyorlar. Ben burada şunu anladım meslek sahibi olmakla insan olmanın farkı çok büyük. Keşke sadece para için degil de insana yönelik binalar yapılsa. Bu dünyada paranın sefasını sürdürürüz gibi düşünülüyor ama bunun öteki dünyası var.
İnsanları zaten güzel bir bina adı altında kandırıyorlar. Keşke ama keşke ev alan, ev satan, müteahhitten tutun mühendisine herkes güzellikten ziyade dayanıklılığı güven veren evler yapsalar.Haklısınız öteki dünyada zaten çekecekler.Az demir, az çimento,kaçak kat ve daha niceleri. Bir sürü insanın hayatına maal oluyorlar. Allah yardımcımız olsun.

Back