Deprem fobisi

Seftalireceli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2019
695
580
53
Öncelikle Elazığ ve Malatya'ya geçmiş olsun. Allahtan hayatını kaybedenlere rahmet kalanlara sabır, yaralılara da acil şifalar diliyorum.Rabbim bir daha yaşatmasın. Afetinden korusun.
Fobiler başlığı adı altında açmak isterdim konuyu ama başlık bulamadım.Şuan ailemde kalıyorum Osmaniye de. Eşim bir ay sonra gelecek ve görev yeri çıkacak başka bir şehire gideceğiz.Yeni yaşanan Elazığ Sivrice depreminde bizde 4.5 ve üstünde sallandık. Ailemle 7.katta yaşıyorum .Apartmanı babam yaptırdı diyebilirim. Müteahhitlik yapmıştı.Deprem sigortası da var ama bana hiç güven vermiyor. İnanır mısınız bu devirde babama bile güvenmem derler ya bende öyleyim. Çok korkuyorum çok. Avizenin sallanışı gitmiyor gözümün önünden. Yatakta uzanır vaziyette sallanmaya başladık sonrasında zaten masa vs aradım. Sallantı bitince evden ayrılıp anneannemlere geçtik. Tek katlı bir ev ve çıkması kolay olabilir diye. İki üç saat sonra geri eve döndük. Depremin olduğu günden itibaren Marmaradan tutun da Van depremine kadar izlemediğim video araştırmadığım konu kalmadı. Sürekli gözümün önüne geliyor izlediklerim, gördüklerim. Her dakika Rasathaneye bakıyorum.Biliyorum orada depremi daha şiddetli yaşayanlar, göçük altında kalanlar, ailesini kaybedenler ne yapsın diyebilirsiniz Allah onların yardımcısı olsun. Maddi manevi elimden gelen her desteği sağlamaya çalışıyorum.Fakat atlatamıyorum bu durumu.Sallanıyorum zannedip sabah 5te uyandım.resmen nöbet geçirdiğimi düşünüyorum ki elim ayağım yarım saat boyunca zangır zangır titredi daha sonra baş dönmesi ve kusma yaşadım. Sabah uyanıyorum deprem olacak akşam oluyor deprem olacak. Öyle çok korkuyorum ki annemle uyuyorum.Bir de jeoloji mühendisleri açıkladı bu fay hattı uyuyan bir hattı ve uyandı diye. Adıyaman Kahramanmaraş kendini depreme hazırlasın diye. Kahramanmaraş bize çok yakın ve inanın ne olacak bilmiyorum.Psikiyatriden destek almak iyi olur diye düşünüyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Bende İstanbul'dayım depremi hissetmedim yaşamadım ama bende en az sizin kadar etkileniyorum kendi kendime senaryolar yazıyorum uyuyamıyorum yemek yerken lokmalarim bozagimdan geçmiyor psikolojik olarak gerçekten iyi değilim rabbim yar ve yardımcımız olsun inşallah gerçekten ülke olarak zor günler geçiriyoruz

Ben normalde hiç korkmam ama dünden beri görüntüleri izlediğimde boğulur gibi oluyorum . Kapalı alan fobisi var bende , orda ben olsaydım o kadar saat asla duramazdım diye düşünüyorum .Benim de evim yeni bina ama ben de nedense güvenemiyorum , zemin bataklıktı diyorlar , 7. Kattayım bir de . Yapacak bişey yok , olacaksa olacak artık . Tek korkum depreme gece yakalanmak , sanki gündüz olunca daha güvenli olacak

Ben malatyadayim ara ara hep sallanirdik ama bu kadar siddetli hic yasamamistim ustelik biz arabadaydik park halinda ve be arabaya saldirdilar ve araba kendi kendine godiyor sandim yada biri carpti nasil oldu bilmfiyotum deprem hic aklima gelmedi yere dokulen beton parcalarina Allahim ne kadar buyuk dolu yagiyor demeye basladim sanki beynim durmustu bunlar yetmez gibi oglum yanimda degildi deprem oldugunu anladigimda tek duam oglumun yasiyor olmasiydi Allahim kimseye vermesin bizimde gosrdugumu son deprem olsun insallah

O senaryolar bitmiyor. Lokma değil yemek yiyemiyorum. Allah yardımcımız olsun

Ben 17 agustosu yasadim
Eyluldeki depremde cok korkmustum aslinda depremden degil sonrasindan korkuyorum
17 agustos anlatmakla bitmez
Su an daha sakinim sebebim yok bir canta hazirlayin evde kendinize alanlar belirleyin saglam bir eve tasinin sartlarinizi zorlayin arabaniz varsa su battaniye para ilk yardim malzemesi koyun el radyosu alin

Amin inşallah bunlar son olur.

Allah yardım etsin. 17 ağustosta ben 1 yaşımdaymışım. 21 yıl sonra izledim o videoları. Rabbim yardımcınız, yardımcımız olsun. Ve yazdığınız malzemeleri hazırlamaya koyuldum. Allah bir daha karşılaştırmasın.

Ölmekten korkuyorsanız, sebebi deprem olmak zorunda değil, şu an aldığınız nefesi veremeyebilirsiniz.
Ama sürekli bunu düşünerek de yaşamıyoruz öyle değil mi?
Önlemlerinizi alın, tatbikat yapın, gerisi için de dua edin Allah tekrarını yaşatmasın diye.

Sizi rahatlacaksa ayrintilari vereyim
Sabun,kolonya olabilir.
Kup seker ve bal bozulmadan durur
Yataginizin yaninda bunlar bulunabilir sizi rahatlatir
Ben 20 yildir asla.su almadan yatamam
Dinamolu fenerler var az isik verir ama pil yada sarj sorunu yok mutlaka alin

Evet aynı şeyi düşünüyorum özellikle gece olmasından çok korkuyorum.Bende kendimde bu sabah farkettim panik atağım var sanki. Allah yardımcımız olsun. Birdaha yaşamayalım.

Sürekli bunu düşünerek yaşamam zaten sorun olan. Günlük ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum. Tek kalamıyorum. Odada yanımda illaki birileri olmalı. Özellikle sallantıdaki odaya asla giremiyorum. Travma olarak kaldı. Sanırım destek almalıyım

Mutlaka alacağım feneri. Fakat bal ile şekeri anlamadım.

Mutlaka alacağım feneri. Fakat bal ile şekeri anlamadım.

Gida ihtiyacinizi giderebilmeniz icin surekli guncellemenize gerek olmayacak urunler ilk bir kac saat enerjiniz dusmez acsaniz kan sekerinizi yukseltir
Bizim 17 agustosta kahvaltimiz 2 ser rondo biskuviydi
Aksam 6 da yemek yiyebilmistik

Malatya icin de ayni uyari yapildi mi acaba?
Ben bu yuzden saatlerdir uzgun bir sekilde oturuyorum da

Gida ihtiyacinizi giderebilmeniz icin surekli guncellemenize gerek olmayacak urunler ilk bir kac saat enerjiniz dusmez acsaniz kan sekerinizi yukseltir
Bizim 17 agustosta kahvaltimiz 2 ser rondo biskuviydi
Aksam 6 da yemek yiyebilmistik
Allah yardım etsin. Yaşayan birisi olarak siz tabiki de daha bilinçlisiniz. Allah bir daha yaşatmasın.

Malatya icin de ayni uyari yapildi mi acaba?
Ben bu yuzden saatlerdir uzgun bir sekilde oturuyorum da
Bilgilerim şu yönde. En son bu bölgelerde.Yani Doğuanadolu fay hattı üzerinde tunceliden başlayıp Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hataya kadar uzanan fay hattında en son 1874-1875 yıllarında 7.1 şiddetinde depremler olmuş. Şimdi jeoloji mühendisleri ve deprem bilimcilerinden bazıları bu fay hattı uyandı depreme hazırlıklı olun diyorlar. Fakat bazıları ise deorem bitti diyor. Hazırlıklı olmakta fayda var. Umarım bitmiştir. Bu Türkiyeyi vuran son deprem olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…