İnşallah bize de bir kolaylık sağlanabilir. Çok teşekkür ederim.Barınma konusunda bir şey diyemeyeceğim kolaylıkla halledersiniz umarım. Ama görev süreniz kısaltılabilir. Hakim ve cumhuriyet savcılarına şöyle bir düzenleme yaptılar mesela, normalde maraş, malatya vs yerlerin görev süresi 5 seneydi, oralara 2 sene gidip çalışırsanız doğu hizmetinizi tamamlamış sayacağız dediler. Sizin için de mümkün olabilir.
Kapsıyor.Allah yardımcınız olsun. Deprem bölgesindeki öğretmenlere 6 ay boyunca deprem tazminatı yatacak önümüzdeki ay başlıyor. Sizi de kapsıyordur belki n
Bizde zorunlu doğu görevi yok. Ama umarım tayin halkının erken açılması gibi bir olay olabilir.Biz hatayda gorev yapmistik, bizim tayinimiz iki sene once cikti. Hala orda olan arkadaslarimiz vardi. Hepsinin de evi hasarsiz o yuzden kendi evlerinde oturmaya devam ettiler. Tayin meselesiyle ilgili de her meslek grubunun farkli olacaktır ama esimin kurumu deprem bolgesine tercih yapip orada 2 yil kalanlari dogu gorevi yapmis sayicaz gibi bir ayricalik tanidi. Boyle "ödül " mahiyetinde uygulamalar olabiliyor yani
İnşallah.az hasarlı evlere girip kalmaya başladık mecburen. abimin çocukları hala eve girmeye korkuyorlar 3 aydır çadırdalar evleri az hasarlı diye nitelendirildiği için konteyner çıkmadı. annemlere ve kayınvalidemlere konteyner henüz çıkmadı, evleri ağır hasarlı. ağır hasarlı evi olan bir arkadaşım aynı durumda, 3 yaşında kızı var elazığdan malatyaya gidiş geliş yapıyorlar. öğretmenlere tayin hakkı verilmedi. kadroya geçmeyi bekleyen hemşire arkadaşım hala bekliyor. buralarda tas kayıp anlayacağınız. konteynerde hayat gerçekten zor olur, az hasarlı uygun bir ev bulup evde yaşamak isterdim. bu arada şu an yine bir deprem oldu haklısınız. allah hepimizin yardımcısı olsun
Ayrıntı bilmediğimden belki pek olmaz ama yine yazıcam.. yani şimdi nöbet usulü olduğundan, bikaç gün üst üst boşa çıkıp bir daha üst üste nöbete gideceksinz sanırım, misal yakın çevre illerin birinden gidip gelme ihtimaliniz yok mu? Bunu benm bir hemşire arkadaşım yapmıştı ama ayrıntısını bilmiyorum tabi, aklıma geldi. Nöbetiniz bittikten sonra bikaç gün boşluk olucaksa rahat gidip gelinir sanki?Merhabalar. Deprem bölgesinde bir şehre yeni atandım. Daha öncesinde görevlendirilen memurlara konteyner, lojman gibi imkanlar verilmişti. Ancak şu an bizim için bir imkan tanınmıyor. Hastanenin söylediği tek şey "Haziran ayında da esnek çalışma olacak." oluyor. Yani gidip üst üste nöbet tutuyorsun sonra eve geri geliyorsun. Ama bu ne kadar böyle devam edecek? Nereyi aradıysam yani valilik, bakanlık falan hepsi topu birbirine atıyor. Cimer'e falan yazdım henüz yanıt gelmedi. Telegram gruplarında ortak eve çıkmak isteyen birkaç kişi yazdı. Ama ben o evlerden korkuyorum. Depremi yaşadım ve en son haftalar sonra çantamı almaya gittiğimde altıya yakın deprem oldu. Çıktığımızda bina eğilmişti artık. Önceden ağır hasar raporu almış birçok yapının sonradan hafif hasara çevrildiğine yönelik çok söylenti var. Yani çok insan bahsediyor bundan. Zaten binlerce deprem oldu arka arkaya durmadan, yapılar çok yorgun. İnsanlar evlerine girmeye korkuyorlar eşyalı kiralık olarak sahile yürüme mesafesi lüks daire fiyatına kiraya veriyorlar. Bunu benim bir akrabam bile yaptı evine girmeye korkuyordu hasarlı olduğu için. Konteyner alıp bahçesine koydu, ailesi ile birlikte korkudan orada kalıyor. Evi ise memurlara kiraya verdi. Dışarıdan yeni atananlar depreme şahit olmadıkları için bence yaşanan dehşetin farkında değiller ve buldukları evleri pat diye tutuyorlar. Birkaç defa söyledim ortak hareket edelim talep edelim, diye ama çok ilginç yanıtlar görüyorum. "Yazın konteyner sıcak olur ay ben yapamam." diyen var. Ya gerçekten sinir olmamak elde değil.
Ev tutmaya sıcak bakamıyorum. Çünkü hem güvenilirliği noktasında çok korkuyorum (Artçı depremle devam ediyor bu arada. Dün iki defa dört üzeri deprem oldu.) hem de gerçekten o fiyatları çok zalimce buluyorum o evlere. Ne yapmam gerekiyor? Deprem bölgesinde çalışan ve birtakım imkanlara erişebilen kişiler yardımcı olabilir mi?
Bunun yanında bir de şunu sormak istiyorum. Deprem bölgesi çalışanlarına çok az da olsa bir tazminat yatacak. Geçen bir danışman ile konuşurken "Şu an tazminat yatacak belki bakarsın ilerleyen zamanlarda ödül olarak birkaç yıl sonra erkenden tayinler de açılabilir." demişti. Bu bana pek yüksek bir olasılık olarak gelmedi. Böyle bir şey mümkün olabilir mi acaba?
Ya evin sağında ki solunda ki evler yıkılmış. Ev az hasarlı olarak geçiyor ne kadar doğru tartışılır. On iki bin kira fiyatı var. Bu kadar acımasızlık da olmaz ama. İlk deprem olduğunda dedim ki "Bu sene ev sahiplerinin bir kısmı gerçekten çıldırmıştı. Kirayı beş altı katına çıkartan oldu. O evler o para etmezdi. Bak şimdi deprem oldu. Çoğu hasarlı. Artık kiraya falan veremezler şimdi ne yapacaklar o evleri bakalım?" Maşallah böyle bir felaketi de fırsata çevirdiler.Cimer'den gelecek cevabı bekleyin bakalım.
Muhtemelen erken tayin hakkı olacaktır sizlere de.
Öte yandan belli bir hasar oranındaki evlerin kolon güçlendirme vs baştan aşağı evin tamiratına izin veriliyormuş. Ağır hasar raporlularda ise izin verilmiyor. Bu sebeple bazı aileler ısrarla raporu değiştirip evi tamirat yaptırmak istiyor. (deprem bölgesinden gelen bir öğrencim anlattı ayrıntılı bilemiyorum)
Yani nöbet tutuyorsunuz ya iki nöbet arası az vakit oluyor onu da hastanede uyuyorsunuz. Üst üste tuttuktan sonra mesela bir hafta tamamen boş oluyor eve gönderiyorlar.Esnek çalışma derken kast ettikleri 24 satten daha uzun süre nöbet tutmanız mi?
Esnek çalışma dedikleri, dediğiniz şekil oluyor zaten. Ama bu da yıllarca böyle devam etmeyecek ki bir yol bulmam şart.Ayrıntı bilmediğimden belki pek olmaz ama yine yazıcam.. yani şimdi nöbet usulü olduğundan, bikaç gün üst üst boşa çıkıp bir daha üst üste nöbete gideceksinz sanırım, misal yakın çevre illerin birinden gidip gelme ihtimaliniz yok mu? Bunu benm bir hemşire arkadaşım yapmıştı ama ayrıntısını bilmiyorum tabi, aklıma geldi. Nöbetiniz bittikten sonra bikaç gün boşluk olucaksa rahat gidip gelinir sanki?
Deneyeceğim ama sanki atananlardan başvuru yapanlar olmuştu da bir şey çıkmamıştı. Çok teşekkür ederim.Atandığınız yere gidin ve oradaki AFAD müdürlüğüne başvurun. Yeni evli bir çifte bu şekilde yardım ettiler konteyner konusunda.