• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

denver testi

kelebek1979

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2020
1.447
1.301
83
45
kızlar merhaba
benim ufaklık 2.5 yaşında ve denver gelişim testi yaptırmak istiyorum. hiçbir bilgim yok. yaptıranlar veya bilenler bilgi verebilirse çok sevinirim.

nasıl oluyor, ne tür sorular soruluyor, kaç dakika sürüyor, sonucunda puan mı veriliyor yoksa kaldı/geçti mi deniliyor ? kaç lira ?

benim oğlum evde bize karşı çok hareketli yaramaz. ama dışarıda toplum içinde özellikle ilk karşılaştığı kişilere karşı çok pasif ve sessiz kalıyor. mesela evde cümle çok rahat kurabilirken, yeni birisine karşı kelime bile söylemiyor. bu denver testinde nasıl oluyor ? yani normalde yapabildiği şeyleri denver testinde ilk defa gördüğü kişinin önünde yapamazsa ne oluyor ?

Biz yapmıştık oğluma, devlet in düzenlediği bi uygulama idi aradılar gittik , kaldi gecti şeklinde oluyordu sanırım ince motor kaba motor bunlara bakiyor , zıpla tek ayak üzerinde dur falan , :) dil gelişimine bakıyorlar hatirladiklarim bu kadar yarım saat falan sürmüştü ücretsiz yaptırmıştık bu ara fa

Biz yapmıştık oğluma, devlet in düzenlediği bi uygulama idi aradılar gittik , kaldi gecti şeklinde oluyordu sanırım ince motor kaba motor bunlara bakiyor , zıpla tek ayak üzerinde dur falan , :) dil gelişimine bakıyorlar hatirladiklarim bu kadar yarım saat falan sürmüştü ücretsiz yaptırmıştık bu ara fa
merhaba, öncelikle teşekkür ederim.

benim oğlum evde bize karşı çok hareketli yaramaz. ama dışarıda toplum içinde özellikle ilk karşılaştığı kişilere karşı çok pasif ve sessiz kalıyor. mesela evde cümle çok rahat kurabilirken, yeni birisine karşı kelime bile söylemiyor. bu denver testinde nasıl oluyor ? yani normalde yapabildiği şeyleri denver testinde ilk defa gördüğü kişinin önünde yapamazsa ne oluyor ?

kızlar merhaba
benim ufaklık 2.5 yaşında ve denver gelişim testi yaptırmak istiyorum. hiçbir bilgim yok. yaptıranlar veya bilenler bilgi verebilirse çok sevinirim.

nasıl oluyor, ne tür sorular soruluyor, kaç dakika sürüyor, sonucunda puan mı veriliyor yoksa kaldı/geçti mi deniliyor ? kaç lira ?

Bence önce psikyatriste gitseniz o gerekliyse teste yönlendirse iyi olur, kaygı konusunun üzerinde durabilir çünkü.
Devlet hastanesinde bildiğim kadarı ile çocuk doktorun çocuk psikiyatriye sevk etmesi gerekiyor onlar uygun görürse test yapılıyor.
Ama özel bir psikiyatriste yada denver testi yapan psikoloğa giderseniz onlar yapar. Yarım saat ancak sürüyor. Fiyatı değişir ama en son 500 tl ye denver değilde agt testini(4 yaş üzerine yapılıyor) yaptırmıştı arkadaş ayrıca da psikiyatriste muayane ücreti vermişlerdi 1000tl.

merhaba, öncelikle teşekkür ederim.

Yapamazsa size sorar. Dil gelişimi, ince motor, kaba motor her alan için tek tek bakıyor. Mesela az bir eksiklik görürse o konuda destek alamanıza yönlendirebilir ya da normal düzeyin altındaysa gelişim geriliği teşhisi konuluyor. Ondan sonra özel eğitim almanız gerekiyor.
Özel eğitimi ücretsiz almak için Rehberlik araştırma merkezlerine gidiyorsunız onlar tekrar durumu değerlendiriyor gerekli görür rapor verirse özel eğitim okullarında eğitim alabiliyor, her sene yine ram de rapor yeniletiliyor ihtiyacı kalmazsa rapor kalkıyor.
Ya da rapor almayıp kendiniz özel olarak ders aldırabiliyorsunuz. Yani okul hayatı için soruyorsanız RAM in raporu önemli.
Dediğim gibi çocuk evde yapabiliyorsa yarım saatte yapamadı diye hemen o yaşa teşhis koymazlar Mesele 2 kelimeli cümle kuruyor mu, desteksiz merdiven çıkıyor mu falan diye size sorarlar orada yapmazsa.
Siz sadece çevrede çekingen diye mi test yaptırmak istiyorunuz sizi rahatsız eden başka bir şey mi var?

Back