Denk düşmemek olur mu istediğim

huvese

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2017
1.339
347
İyi akşamlar kızlar ben yaklaşık dört buçuk senedir sekreterlik yapıyorum.Bir buçuk ay oldu işten çıkalı sebepler malum yol parasinin az olması başka işler yüklenmesi maaşın çok az olması.Sitelerden başvuru yaptım özellikle üç dört tane siteye.Gecen hafta bir yer aradi büyük bir tekstil firması santral sekreteri ama büyükçekmece tarafında bana mesafe olarak bir buçuk saat uzaklıkta servisi var ama trafiğe takilirsa iki saat sürer.
İstediğim güzel yerler mesafe uzak oluyor oturduğum yerde bir medikal firmasına başvurdum ama ofis düzeni temizlik çay kahve ikramı ve sekreterlik yapan birini arıyorlar daha önce çalıştığım iki yerde de senin işi olmayan bir sürü iş yükluyorlar. Bir türlü olmadı ilanlara başvuruyorum inancımı kaybetmemeye çalışıyorum.Ama sizce bir buçuk ay uzun bir süre mı etrafımdaki herkes iş bulmadin mı ne yaptın iş konusunu sanki hemen anında iş bulmak kolay hemen bir de çay kahve temizlik artı sekreterlik yapan yere girsem mı yoksa biraz daha devam etsem mı ilanlara başvurmaya.

Metrobüs hattına yakınsa gidilebilir aslında servissiz. Yol paranızı karşılarlar belki servise gitmemeniz karşılığında.
Ama tabi sabah akşam kalabalık metrobüs de çok zor.
Bir buçuk ay iş aramak için çok değil bence. Hele de şu an. Çevrenizi umursamayın bence.

Ama sizce bir buçuk ay uzun bir süre mı etrafımdaki herkes iş bulmadin mı ne yaptın iş konusunu sanki hemen anında iş bulmak kolay
Aslında bu ülkede ve böyle bir dönemde 1,5 aydır iş arıyor olmanız çok da anormal bir durum değil ama siz burada olduğu gibi kendi çevrenizi de sürekli iş iş iş diye darlayıp hep bunlardan bahsediyorsanız onlar da haklı olarak merak edip soruyordur.

Margaret Hale Margaret Hale yok cnm darlamiyorum ama etrafimdakiler sürekli ne yaptın iş konusunu bulabildin mı diye soruyor hayır bulsam zaten söylerim buldum diye

Peki çay kahve temizlik olan yere sekreter olarak girmek sıkıntılı olur demi canım olympikos olympikos
Sizle anlaşırken iş tanımınızı böyle veriyorlarsa, verilen maaş bu hizmetleri karşılıyorsa ve siz razıysanız sorun yok.
Ama anlaşırken iş tanımınızda vermeyip sonradan size yükleseler sorun olurdu.
Siz ekstra bu işleri yapabilir misiniz, alacağınız para bu alın terinize değecek mi bunları düşünmelisiniz.

C Calcifer aynen canim büyük yerlerde çay kahve temizlik sana kalmıyor işin neyse onu yapıyorsun öyle bir yere girmek için umarım şans yanımda olur

MissCherryBlossom MissCherryBlossom tekstil firmasına hayır dedim canım çok uzak diye annem de cok uzak dedi

Valla panpa bence soyle 1-2 ay en azindan gitsen, ortamlara girsen baska firsatlar ve is baglantilari onune gelir diye dusundum. Bir de soyle bir durum var, buyuk sirketler genelde ayni tarafta oluyor Levent gibi (Istanbullu degilim kusuruma bakmayin) yani burasi uzaksa diger buyuk sirketler de muhtemelen uzak duser diye dusundum. Bilemedim daha yakinda is odakli semt var mi?

Yine de sen bilirsin tabi. Yani ben fikrimi degistirdim, isi kabul ediyorum dersen gelme demezler benc eger istersen.

Şimdi ben de büyük bir yerde çalışıyorum ; kaç sene önce girerken görev tanımım farklıydı ;sonrasında yönetim değişti vs derken görev tanımlarımız bambaşka oldu .Diyecegim o ki ; bu zamanda kurumsal büyük bir yer bulmuşsanız kendinizi oraya atmaya bakın ;servis de varmıs gidip gelirsiniz ,yoksa daha çok iş ararsınız .

1,5 ay çok değil
Çevreyi salla
Hatta 1.5 ayda başvuru yaptığın yerlerin dönmesi bile büyük şans
Çay kahve ikram tüm orta çaplı firmalarda sekretere yaptırılır zaten.
Sen neden KPSS girmiyorsun ?
En çok devlette rahat edersin yapını çözdüm az çok soeularından.

Kpss ye girdim cnm 2014 de 78 puan aldım azdı aldığım puan yetersiz maalesef sonra bir daha da denemedim çünkü matematigim iyi değil öyle mi dersin bu bir buçuk aylık zamanda dönmesi bile umut ışığı diyorsun yani inşallah öyledir defne-28 defne-28 çay kahve temizlik istemeyen yerler de var ama işte denk gelmek mesele

Bir buçuk ay kısa süre. Ben beş aydır işsizim :) yani gardini düşürme hemen. Bırak temizliği başkası yapsın.

MissCherryBlossom MissCherryBlossom yok canim doğru dedin büyük şirketler Maslak levent tarafında onlar daha yakin metro ile ulaşım elli dk kırk beş dk falan ama bu tekstil firması büyükçekmece tarafında yani cok uzak bir buçuk saat trafiksiz trafiğe kalınırsa iki saate yakın

Çay kahve servisi yapmak istemiyorsanız sekreterlik olmazsa kurumsal firmaların çağrı merkezlerine başvurun bence. Oralarda yaptığınız iş belli, saatiniz belli, maaşınız belli olur.

Kpss ye girdim cnm 2014 de 78 puan aldım azdı aldığım puan yetersiz maalesef sonra bir daha da denemedim çünkü matematigim iyi değil öyle mi dersin bu bir buçuk aylık zamanda dönmesi bile umut ışığı diyorsun yani inşallah öyledir defne-28 defne-28 çay kahve temizlik istemeyen yerler de var ama işte denk gelmek mesele
Onlar için büyük şirketler holdinglere başvuru yapman gerekiyor.
Onların da dönmesi uzun zaman alır.
78 aldınsa umut var bence çalış atanmaya bak
Daha rahat edersin.

X