Denize gitme, girme vakti

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
Henüz akşamdan kalma görevli çocuklar.Sabah erken olduğundan plaj dolmamış Şezlong,şemsiye kiralayıp kuruluyoruz en öne..Deniz süt misâli..Çıt yok.Hava durgun manzara olağan üstü..Dağlar tüm ihtişamı ile çeşitli şekillere benziyor..Havluları serip,çantadan güneş kremleri çıkıyorum.Yanımızda ne çok şey taşıyoruz..Erkekler bir havlu tamam..Yağlanıyoruz,önce bacaklar şöyle iyice yansın..Yaza uygun..Şapkalar kafada gözlükler,aman iz yapmasın çıkaralım..Kol içleri yansın döne döne,eşit olsun yanıklar..Dakikası dakikasına...Of... piştik haydi suya..Yüzmek en güzel spor..Ve yüzerken o manzaraya doyum olmuyor..Yavaş yavaş sessiz yüzmek..
Bir süre sonra..oturduğumuz tarafa bakıyorum...Dört çocuk iki büyük yan tarafımıza çöküyorlar...Sesleri denize çarpıyor,bize vuruyor...Tamda yanımıza...Çıkıyoruz sudan,keyif meyif kalmıyor...Akan suları havluda toplayıp yine yağlanıp uzanıyoruz...O da ne...Dört çocuk kolluklarla denize hücum ama ne hücum..Daha yeni girdiler ki.. "Anneeee.bak nasıl yüzüyorum,anne abim açılıyor,anneeee bana su sıçratıyor...Anneee sende girsene"..Biri sussa üçü,üçü sussa biri mutlaka çığırıyor...Babanın yüzünde koca bir gülücük..Sanki söz vermiş hep gülümseyecek...:1rolleyes:

Diğer yanımıza yabancı kalabalık bir grup geliyor..Sessizce..Sadece çakıllardan çıkan sesleri duyuyorduk...Dağılıyorlar şemsiyelerin altına,onlarda da bir sürü çocuk..

İlk gelen dört çocuk aniden acıkıyor...Salya sümük acıktıııık...acıktııık.. Suda pörsümüşler,dudaklar mosmor,titriyorlar..Anne bize dönüyor... Sanıyorum ki “Kusura bakmayın çok gürültü oldu” diyecek.“Temiz hava,yüzme acıktırdı” gibilerden bir şeyler söylüyor...Anne tedarikli,çantadan çıkarttıklarını tutuşturuyor ellerine...Yerken susuyorlar..oh bir sessizlik çıt yok.Bacak önleri yansın dönüyorum..

Turistler,ellerinde kitaplar..Çocuklar nerede ..Sesleri yok..kafamı çeviriyorum ki ..Denizde sessiz sakin yüzüyorlar

İlk gelenler,daha son lokmaları ağızda cuuup denize ,kolluklarla...Dört çocuk değil de,kırk kişilik sınıf sesleri çıkarıyorlar.."Anneeee çişim geldi,öbürü benim de."Anne işaret ediyor, “aha su,...Yapın içine”...Gözleri ile etrafa çaktırmayın yapıyor......Turist çocuklar habersiz yüzerken uslu uslu...

İlk gelen kadının,bir kez bile çocuklarından rahatsız olup,susun dediğini kalkana kadar duymadık..Yağlanıp yağlanıp kızardı.Baba gayet keyifli,yüzünde aynı gülücük.:1rolleyes:
Bende merakla onları izledim. Yazmak için malzeme çıktı...
Ertesi gün bizden önce gelmiş aynı altılı aile..Bizi görünce,çığlıklarına çığlık kattılar nedense.
Ama biz onları görmemiş gibi çok uzakta oturduk.Hava durgun,deniz harika ama çocukların sesi bize ulaşıyor..Baba gülümsüyor,:1rolleyes:anne yağlanıyor...

Aynı turist grup geliyor,önce yerleşiyorlar.. O dört çocuğu görür görmez (veya sesleri duyar duymaz)kalkıp en uzağa gidiyorlar.

Yeşilimin izlediklerinden duygularıa.s.

Yeşilim..tam da benim bam telime dokundun..Hani bir topic vardı,protesto köşesinde..Neden turistik tesislerde,turiste ucuz da biz Türklere daha pahalı fiyat uygulaması yapılıyor diye..
Bunun sebeplerinden biri de buydu işte ama oradaki topicte yazmak istememiştim.Yerli ve bol çocuklu Türk aileler,bu düşüncesizlikleriyle ,turisti tesisten kaçırıyorlar da ondan.Hele de iki aile birleşip gelmişse falan,o havuz başlarındaki çığlık kıyamet gürültü,çekilir gibi değil..Turist kafa dinlemeye gelmiş..
Üçüncü günü,kaçıyor tabii tesisten..Yerli turist ayrıca ekstralara ödeme de yapmadığı için,turistten gelecek olan akşam 12 den sonraki ekstralarından da oluyor işletmeci bu yüzden..
Bu tüm Türk aileleri için geçerli değil elbette ama çoğunluğun tatil anlayışı böyle işte..Maalesef...Biz yıllardır bu nedenle,yerli turiste hizmet veren tesislere pek gitmiyoruz.Siz de yerlisiniz,nasıl oluyor diyeceksin.Eşimin turizmci kimliği nedeniyle biraz kendimize torpil yaptırıyoruz..
Sevgiler canım,ellerine sağlık,çok hoş yerinden yakalamışsın yine..Seninle karşılıklı sohbet etmeyi ne çok isterdim...

Gerçekten aynen Tuliana.Tatil köyü değil,adeta herhangi bir kampa gitmişsin gibi hissediyorsun.Herkes,heryer değil ama çoğu yerler anlattığın gibi..

hayata bakış açın anlatış tarzın takip ediyorum çok farklı yeşilim yazdıklarını okumaktan ve ders almaktan büyük keyif alıyorum...

Ne güzel anlatmışsınız demek ki bu durumdan rahatsız olan yalnız biz değilmişiz.Benide o ortamdan kaçıran duyduğumuz o seslerdir bırakın çocuk sesini kocaman artık askerlik yaşı gelmiş delikanlıların deve güreşi yapma çabalarının sonucunda çıkardıkları bazı tuhaf sesler (bu sesler kafaları suyun altındaykende kesilmez) ne hikmetse denize girmek onlar için başlı başına deşarj olma böğüre böğüre rahatlama ortamı halbuki biraz saygı olsa,oranın halka açık ve dinlenmek isteyen insanlarında rahatlıkla bulunabileceği bir ortam olduğunu düşünseler eminim böyle rahatsızlıklar yaşanmayacak.

sevgili yeşilim yine çok güncel bir olayı çok tatlı bir dille anlatmışsın bizlere...insan denizle güneşin buluştuğu noktada kafa dinlemek isterken etraftan gelen sesle irkiliyor bazen,ya çocuk oluyor,yada delikanlılar...bende sakinliği severim oraya gidince kitap okumak veya müzik dinleyerek düşünmek en büyük zevkimdir ama şimdi bende çocukluyum ve oraya gittiğimde bazen istemesekte bizimde gürültümüz çıkıyor...ben kendim bile rahatsız oluyorum bazen....ama napalım çocuk küçük olunca durdan sustan anlamayınca gelecek elbette bunlarda başımıza,sevgiyle kal.

Yağmurcuğum tabiki bir çok bilinçli aile var olmaz olurmu..Sözümüz,lâfımız onlara değil,asla..Ama öyleleri varki..Yazılara karikatürlere konu...
Aileye çok iş düşüyor.Sevgilerimle.

Yine çok güzel anlatmışsın ki Yeşilim sanki ben de ordaymışım gibi hissettim,çocukların bağrışmalarını bile duydum desem yeridir.Aslında küçük ayrıntılarda daha duyarlı olsa herkes ne iyi olurdu.AncaK bu kadar güzel ve öz anlatılabilirdi,sağol..

Ablacım çok güzel anlatmışın ne eksik ne fazla bir anda kemdimi o ortamda hissettim,aynen sana katılıyorum,biz deniz sezonunu ancak bu hafta açabildik,bende denize erken saatlerde girmekden yanayım ama eşim ,madem denize gidiyoruz yanalımbari der ve olmadık saat'de gideriz.o yaramaz çocukları sen birde akşam saatlerinde görmelisin.

çok yalın sade bir dille anlatmışsın senin yazılarını okurken büyük keyf alıyorum ellerine yüreğine sağlık yeşilim

ayyyyyyy yesilim cok güzel anlatmissin.ailelere cok is düsüyor cok.simdiki nesil öyle cocuk yetisdiriyorki ben anlamadim bu isi.cocuklarin konusma sekli bile degisiyor simarikliktan.bazen düsünüyorum onlar cocuklarini benden dahami fazla seviyor acaba.?.benmi yanlis yapiyorum?.sonra bakiyorum annede sikayet...annemin bir lafi var "bir daha olmaz adi konmaz"
sagol paylasimin icin....

Yeşilim çok güzel bir konuya değinmişsin.Bende diğer arkadaşlar gibi düşünüyorum.Hepimiz görüyoruz anlattığın insanları. Memleketimden insan manzaraları ne diyelim.

Bensiz deniz mevsimini açmışsın.Ama gerçekten bir yaraya parmak basmışsın yeşilim.Elime kitap alıyorum ama okuyamadan geri getiriyorum.Neden bazı kuralları bilmiyorlar yada işlerine gelmediği için bilmek istemiyorlar.

Hatişim,Ressam1970,Ceyhanlı,Estern66,Paşam..Tüm arkadaşlar,olaylara aynı bakıyoruz sevindim.. Yorumlarınıza teşekkürler.

öyle güzel anlatmışsın ki ,kendimi orada hissettim:1rolleyes:acaba o gürültücü aile biz miyiz:uhm:yok yok ben mutlaka ":eek:klava:durun ,susun "diyorumdur...ama eşim suratında kocaman gülümsemeyle (gamsız:kızgın:) çocuklara bakıyordur:mymeka:

çok güzlel yine yine çok doğru içimden geçen tek düşünce: "Eğitim şart" başka nasıl saygı duymayı öğreneceğiz insanlara? Bir toplum içinde yaşadığımızı ve bunu kuralları olduğunu?Cehalet çok kötü.

yesilim roman okur gibi okudum cok canli ve hissettirici anlatmissin her satirina katiliyorum ayni zamanda yagmurcum sanada katiliyorum rahmetli annem kasini kaldirdimi üc kardes yerimizden kipirdiyamazdik simdiki cocuklar birak anneyi tüm cevresini parmakta döndürüp idare ediyorlar ikinizde paylasim icin sagolun

yeşilim çok güzel anlatmışsın, haklı olduğun yön çok ama ben biraz farkı düşünüyorum bu konuda. biz büyükler bütün bir yılın yorgunluğunu atmak için sessiz sakin bir tatil tercih edebiliriz doğal olarak. ancak, çocuklarda bir kaç haftalığınada olsa tatili dörtgözle bekliyorlar. zaten yıl boyu apartmanlara sıkışıp kalmış çocuklar. heryerde yasaklar, ev, okul, park, bahçe... geriye ne kalıyor, dört gözle bekledikleri yaz tatilleri ve o tatillerdede gönüllerince eğlenmek, koşmak, gülmek hakları diye düşünüyorum.

X