Sivilceli Ciltler Deniz tuzuyla sivilceleri kurutabilirsiniz!

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

Cerenx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2008
88
0
arkadaşlar benim ergenliğim bitmesine rağmen sürekli olarak sivilce çıkıyordu suratımda. özellikle özel günlerimde çok aşırı vardı. denemediğim şey kalmadı.

daha sonra tatile gittim deniz tuzu falan hiç bişey kalmadı cildimde. eve döndüğümde bi hafta sonra tekrar çıkmaya başladı. daha sonra aklıma satılan deniz tuzları geldi. beş milyona koca bi kavanoz deniz tuzu aldım. eve geldim, ılık sulu küçük bir yayvan kaba bol miktarda koydum (dilinizi değdirdiğinizde keskin bir tuz tadı gelecek kadar) karıştırıp erittim sonra o koyduğum derin kaba sivilceli bölgeleri sokup ıslattım zaten sivilceli bölgeler yanmaya başlıyor ufak ufak. hissediyorsunuz. beş altı dakika bekletip yıkadım. bunu sadece 6 gündür her gün yapıyorum . son iki üç gün tuzu fazla kaçırdım zannedersem çok yaktı :) ama 6 gün geçti özel günümde olmama rağmen tek bir sivilce yok yüzümde. çok mutluyum.. zemuszemus

yararı olabilir, ama doğal tuz, zararı olduğunu sanmıyorum :)

ha kesin sizde işe yarar mı? bilemem. her cilde her şey iyi gelmiyor. ama eğer problemimiz aynıysa size de iyi gelecektir. sevgiler :)

ne mutlu sana canım yerimseniben
deniz tuzunun sivilcelere çok iyi geldiğini ben de biliyorum, inşallah bidaha da çıkmaz canım a.s.

ay deniz tuzu nerde satılıyor hemen almam lazım bende geçireğine inanıyorum ne de olsa tuz yani mikropları öldürür. ayrıca kurutur.

Ben antepte deniz tuzu bulamadım yaaa nereye sorduysam o ne abla yaa dediler kaydirigubbakcemile3

Ben sirtimdaki sivilceler icin deniz tuzu kullanmistim..
1-2 kere küveti doldurup icine deniz tuzu koydum ve icinde 20dk kadar durdum..
Kesinlikle yararini görmüstüm.
Tavsiye ederim. a.s

aktarlarda satılıyor deniz tuzu bulamaman çok ilginç ben girdiğim ikinci aktardan aldım kavanoz şeklinde içinde büyük taneli tuzlar var. bi araştırayım baska nerlerde bulunur diye buraya yazarım =)

siyah noktalara iyi gelir mi bilmiyorum ama mantık olarak tuzu ezip peeling şeklinde yaparsan geçirebilir.
ama direk olarak uygulamanı tavsiye etmem keskin taneleri var çizer zarar verir cildine canım. opuyorumnanaktan

organik ürünler satan dükkanlarda ya da büyük marketlerde de bulabilirsiniz deniz tuzunu. ben yemeklerde kullandığım için sürekli alıyorum 1 kavanozu 2,5-3 lira falan. yemeklerinizde de kullanın hatta artanını oldukça sağlıklı =)

evde deniz tuzu bulunur hep merak ettim deniyim dedim gerçi sivilcelerim geçti artık az bişey iz falan kaldı ama merak ettim denedim yine de =)

şimdi yeni sürdüm bekliyorum oyyy çok yandı yüzüm ama yaa tuzu mu fazla kaçırdım ne :kedi:

ama yazın deniz suyu yüzümüze iyi geldiğine göre bu da iyi yapar bence =)

X