DENGE

chentiq

Hytmda grkli dğşmlri klylkla ve nzkçe ypyrm
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2011
6.950
12.556
Merhaba.

Yeni bir adım atıyorum bugün. Fark ettim ki insan, hayatında DENGE sağladığı müddetçe mutlu. Yediklerinde, davranışlarında aklınıza gelen her yerde. Eğer evime özenmişsem, çocuğuma ilgide eksik kalıyorum. Eğer çocuğuma talep ettiği tüm ilgiyi gösterirsem bu seferde kendim olamıyorum.

:nazar:Hedefim: Pozi+if Bir Yaşam:nazar:

cropped_cropped_content_pozitif-dusunun-isteklerinize-ulasin_3N85pTQcpmq5F60.jpg

Düşüncelerim çok savruk, her şeye merakım ilgim var. Bir sürü meşgalem var. Hal böyle olunca etrafıma da yansıtıyorum bunu. Ama ben hem düşüncelerimi hem etrafımı toparlamak istiyorum.

Burada sadeleşmek adına takip ettiğim bir topik

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/sade-yasam.866742/page-353#post-46740839 ile
evdeki temizliği ve düzeni sağlamak adına takip ettiğim bir topik http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kullerden-dogmak-vol-2.853679/ var hali hazırda.

Burası ise, manevi olarak ne kadar yol katettiğimi adım adım paylaşacağım bir topik olacak.. Küçük dokunuşların büyük farklılıklar yarattığına şahit oldum. Manevi Temizlik adına yaptığım ne varsa her şeyi buraya yazarak kendi kendimi takip edeceğim, hatalarımı göreceğim sizlerle.Beden Ruh Zihin ve Kalp temizliği...

Günden güne büyümek duasıyla...

Son düzenleme:
Sana bu yolda sabır diliyorum. Umarım başarırsın ve bizimle paylaşırsın. Takipteyim. Ama söylediklerin diğer topiktekilerle beraber bende de bi ışık uyandırdı.
Tebrikler ve teşekkürler

Sonuç İnşallah istediğin gibi olur ben de böyle arada sırada adımlar atıyorum Ama tabi istediğim gibi olmuyor İnşallah senin takip edip bende bir şeyler düzeltebilirim Rabbim yar ve yardımcımız olsun

Tum gun uyumayan bir bebekle basetmeye calismak cok yorucuydu. Ramazan telasi, aksam oruc tutan ese mukellef sofra kurma telasina düşünce kendi kendimi paraladim. Defalarca ocagin altini kapadim actim. Zaten emekleme donemi koydugum yerde durmaz cok zordu vesselam. Aksam esim de ilk gun dolayisiyla hic bir sey yemedi. Basi agridigi için vurdu kafayi yatti. Bir tas icebildigi corba bile sonrasinda.......

Cikardigim dersler:

• Asil konsantre olman gereken boğaz toklugu degil cocuklarinin manevi toklugu olmali. Cocuk uyumadigina gore yeterli ilgi vermiyorum demektir.
  • Bir an once şunu uyutayim da su islere kosturayim gibi bir dusuncede olma. Anin keyfini cikar. O uyanik ve cok sukur seninle....
  • Daha cok gul daha az endiselen. Hayat cok kisa
  • Mukellef sofra degil, saglik onemli.
  • Planlama gene yap ama olmadi diye kendini paralama
  • Cep telefonu ile her ne olursa olsun daha az ilgilen...
:KK68: bugunluk bu kadar..

Topiği açalı 2 ay geçmiş. Zaten kişisel gelişim denilince akla gelen nedir? Bir kitap okursun hayatın değişir. (?) 10-15 gün etkisi sürer. Başta her gün gelir yazarsın, sonra sıklığı düşer. En son arada bir uğrar hal hatır sorarsın. Ben burayı o şekilde kullanmayacağım. Her ay 1-2 kez uğrayacağım. Hiç değilse 1 sene sürdürmeyi planlıyorum bu DENGE işini.

Bu sürede fark ettiklerimi yazayım.

Öncelik vermem gereken iki duygum var: Kıskançlık ve Öfke

Bunların ortaya çıkış sebeplerine baktım. 2. çocukla ortaya çıkmışlar. Kendi üzerime çok yük bindirmişim. Doğumda yaşadığım bir travma var. Bunun işaret ettiği noktaya baktım. Yalnızlık, ihtiyaç, güç, kendini önemseme gibi durumlar fark ettim. Belki çıkardığım ders yanlıştır. Sormaya devam ediyorum.

Şimdilik o ana geri döndüğümde kendime dediğim şey:
BEN BANA YETERİM. İHTİYACIM OLAN GÜÇ İÇİMDE MEVCUT. KAYNAKLA BAĞLANTIDAYIM

Öfkeyi genelde aileme yansıtıyorum. Eşime ve çocuklara. Buz dağının görünen kısmı öfke, ama altındaki duygular önemli olan. Buraya daha derince baktığımda da ŞÜKÜRSÜZLÜK görüyorum. Hep bir şikayet halindeyim.

Ağustos Ayı Kararları:

• ÖFKE ile ilgili olarak yapacağım

Gün'Ce tutulacak. yaşanan bazı olayları... En iyisi tablo yapayım daha iyi anlaşılsın takip edecekler için..

OLAY/DURUMDÜŞÜNCEM NEDİRDUYGUM NEDİRTEPKİ/DAVRANIŞ
bardağı kırmamsakarın tekiyimöfkeyüzümü buruşturmak

örnekleri çoğaltabiliriz.

• KISKANÇLIKLA ile ilgili olarak yapacağım
Kanaatkar olmak. Elimdekilerin kıymetini bilmek. Yaşanan olaylara yada tepkilerime girmeyeceğim zira herkesin tecrübesi farklı farklı olacaktır. Ben burada iki önemli söz yazıp bu ayki notlarımı bitirmek istiyorum.

Sahip olduklarınız için minnettarsanız aklınız fikriniz daha farklı yada daha fazla şeyler istemekte olmaz. kendi olanaklarınız dahilinde yaşamayı ve başkalarına karşı CÖMERT olmayı öğrenirsiniz. Minnet ve hoşgörü anahtar kelimeleriniz. Eğer gönlünüz minnet doluysa kırgınlık hissetmezsiniz.

Çoğularının yaşamında öyle anlar vardır ki dünkü gibi olabilmek için her şeylerini verirlerdi. Üstelik o dün, takdir edilmeden ve keyfine varılmadan ellerinden kayıp gittiği halde.

3 ay geçti.
Sık yazmama kararı almıştım konuyu açtığımda ama şu an bu fikrimi değiştirdim. Konum 4. sayfaya kadar düşmüş. Ben güncel kalıp herkese faydalı olmasını seçiyorum.

Geçtiğim ayı değerlendiriyorum:

Şikayet ettiğim ne varsa kayboldu çok şükür. Öfke ve kıskançlık hissetmiyorum artık. Ailem içerisinde mutluyum. Sürekli bir şükür halindeyim. Bana sunulan hediyeleri görüyorum her gün. Arada bir halen kıskançlık hissediyorum. Bunun işaret ettiği nokta gene BEN . Şu Ben'likten sıyrılmak üzerine olacak bu ay ki kararım.

Kasım ayı planlarım:

Egomdan sıyrılmak. Bunu da spiritüel konulara yönelerek yapmayı düşünüyorum. Çok uzun zaman düşünmem gerekiyor ama 2 çocuklu bir kadın olarak zaman bana yetmiyor. onun için yapacağım şey kendimi gün doğumuyla kalkmaya alıştırmak.

Her gün gelip kaçta kalktım neden kalkamadım kendimle ilgili neler yaptım yazayım. Erken kalkmayı başaranlardan da bu vesileyle taktik isteyebilirim. Uykuya aşığım resmen..

Merhaba Bende erken kalkmayı istiyorum hiç bi işe yetişemiyorum oğlum 1.ci sınıf öğleci ama yinede erken kalkmam lazım diye düşünüyorum önerilerinizi ciddiye Alıcam..

Takipteyim. Benim de hayatım boyunca ilk kez bu yıl yaşadığım bişey var. öfke mi heyecan mi üzüntü mu yaşadığım çok yoğun bir duygu oluyor bunun ne olduğunu adlandiramiyorum
. tam olarak nedeninı de bulamiyorum. bu duygu ne şimdi diyorum.
Yaşayan var mi

HEDEFİM NEYDİ? : UYKU

Cevap çok erken geldi. Yüzümde kocaman bir gülümseme. Demekki iyi olacak bir hastaymışım kı aşağıdaki yazıyı ve topiki buldum. Minimalist yaşama bir sene önce karar vermiş bir arkadaş. Şu an nasıl durumu bilmiyorum daha topiğinin ilk sayfasındayım. Benim DENGE hedeflerimden biri de o. Ama her şeyin bir sırası var. Önce uyku. Kendi planımı da düzenleyip buraya yazacağım elbet

14.09.2015 Pazartesi

-------------
  • Bugün ne yaptım?

Küçük ama her gün kullandığım bir şeyi temizledim: Cüzdan

Yakın zamana ait olmayana fişler ve faturaların hepsi yırtıldı ve çöpe gitti. Kalması gereken makbuzlar ve yakın zaman ait faturalar bir defterin arasına kondu ve kaldırıldı.

--------------

Bugünü hiç bir şey yapmadan bitirmediğim için mutluyum.

Odadaki dolapları toplama işini, cuma cumartesi ve pazar günlerine bıraktım. Diğer günlerde de ufak ufak "eşya azaltma" işini yapacağım.

Bu süreçte, sağlıklı bir uyku düzeni istiyorum. Bunu başarmak demek, günün yarısını uykulu geçirmemek demek.

--------------
  • Sağlıklı bir uyku için?

Şu zamana kadar yaptığım araştırmalara göre, sağlıklı bir uyku için gerektiğine inandığım ama bir türlü uygulamaya koyamadığım maddeler.

-Bir uyku öncesi rutini. (Duş, diş fırçalama, yüz temizleme, kitap okuma, günlük yazma vs.)

-Her gün aynı saatte yatağa girmek.

-Uyku öncesi bir kaç saat su içmemek.

-Belli bir saat sınırı koyup, o saatten sonra kahve ve çay tüketmemek.

-Bilgisayar ve telefondan son bir saat uzaklaşmak. (Evet, çünkü beynimiz bu yapay ışıklardan dolayı kendini uyku moduna almıyor.)

-Günlük yazmak (Uykusuzluğun en büyük sebebi, kafadaki seslerdir. Düzgün cümleye gerek yok. Sadece yazmak lazım o sesleri. Yazdıkça susacaklar.)

-Ertesi günü planlamak (Yarın ne giyileceğini, çantayı ve yapılacakları ayarlamak gerekiyor. Böylece yarını planlamanın rahatlığıyla, uykuya dalınıyor. Ve bazı işler akşamdan yapıldığı için sabah hazırlanması kolay oluyor.)

--------------

Şu an ben istediğim saatte uyuyor olmayacağım. Bu saati biraz daha erkene almam lazım. Çünkü sabah gerçekten çok erken kalkıyorum. Ve günlük 6 saat uyumak istiyorum.
Şimdi "uyku öncesi rutini"mi uygulayıp, uyuyacağım.

Yarın yeni bir gün.
---------------

Başarısız iki gün geçirdim.
Sabah namazlarına artık kalkabiliyorum çok şükür. Tabi bunda sürenin 07:20 ye kadar olmasının etkisi de var. Sonrasında her ne kadar uyumayacağım desem de uyudum.

Sebepleri?
  • Kocamın yanında olmak istedim
  • Sabah yapacak iş bulamadım
  • Etraf çok sessizdi herkes uyurken uyanık kalmak mallık gibi geldi. :KK70:

• Kocamla akşamları daha çok birebir vakit geçirmek. Sohbet olsun, ortak hobi olsun. Böylelikle sabahları yanına gitmeme gerek kalmaz. Hem onu sabahleyin işe yataktan değil kapıdan uğurlamak daha çok hoşuna gidebilir.
  • Sabah yapılacak işleri akşamdan ayarlayacağım. Ses çıkarmayan, banyo temizleme, ütü yapma gibi işler olabilir. Hem ses çıkarsa bile çocukların 7/30-8/00 gibi kalkmasından doğal ne olabilir ki?
  • Tüm yaratılmışlar uyanıkken, bitkiler bile fotosenteze başlamışken uyumak sanki daha büyük bir mallık :)

Bu gün uyandıktan sonra bir daha uyumadım. Güzel bir cumartesi günü geçiriyorum. Çocuklarımla oynadım, evimi topladım, yürüyüşümü yaptım, çayımı demledim kahvaltımı yaptım. Sabah erken kalkmayı cazip hale getirecek şeyler bulmalıyım.

Bugünlük bu kadar. İnşallah en az 3 gün daha devam ettirebilirim. Sonu gelmez diyetler gibi, bugün olmadı belki yarın demem.

Başarısız iki gün geçirdim.
Sabah namazlarına artık kalkabiliyorum çok şükür. Tabi bunda sürenin 07:20 ye kadar olmasının etkisi de var. Sonrasında her ne kadar uyumayacağım desem de uyudum.

Sebepleri?
  • Kocamın yanında olmak istedim
  • Sabah yapacak iş bulamadım
  • Etraf çok sessizdi herkes uyurken uyanık kalmak mallık gibi geldi. :KK70:

• Kocamla akşamları daha çok birebir vakit geçirmek. Sohbet olsun, ortak hobi olsun. Böylelikle sabahları yanına gitmeme gerek kalmaz. Hem onu sabahleyin işe yataktan değil kapıdan uğurlamak daha çok hoşuna gidebilir.
  • Sabah yapılacak işleri akşamdan ayarlayacağım. Ses çıkarmayan, banyo temizleme, ütü yapma gibi işler olabilir. Hem ses çıkarsa bile çocukların 7/30-8/00 gibi kalkmasından doğal ne olabilir ki?
  • Tüm yaratılmışlar uyanıkken, bitkiler bile fotosenteze başlamışken uyumak sanki daha büyük bir mallık :)

Bu gün uyandıktan sonra bir daha uyumadım. Güzel bir cumartesi günü geçiriyorum. Çocuklarımla oynadım, evimi topladım, yürüyüşümü yaptım, çayımı demledim kahvaltımı yaptım. Sabah erken kalkmayı cazip hale getirecek şeyler bulmalıyım.

Bugünlük bu kadar. İnşallah en az 3 gün daha devam ettirebilirim. Sonu gelmez diyetler gibi, bugün olmadı belki yarın demem.
Ayni seyleri bende hissediyordum biliyormusun:)3 maddedeki ifadene bayildim:KK70:

Takipteyim. Benim de hayatım boyunca ilk kez bu yıl yaşadığım bişey var. öfke mi heyecan mi üzüntü mu yaşadığım çok yoğun bir duygu oluyor bunun ne olduğunu adlandiramiyorum
. tam olarak nedeninı de bulamiyorum. bu duygu ne şimdi diyorum.
Yaşayan var mi
Bir onceki sayfada duygu durum tespiti diye bir tablo paylasmistim. Sıkıntı ne tam olarak anlamadim ama belki o tablo isinize yarayabilir.

Aralik ayi kararlarim

Onceliklerimi belirledim. Kendimde eksik gordugum seylerden biri uykuydu. Onunla ilgili guzel gelismeler yasiyorum. Yeni topik actim. Orada omrum yettigince daha erken kalkmaya calisacagim

Bir diger odak noktasi sahip oldugum esyalarla ilgili calisiyorum. Elime gecen her esyaya soracagim.

• Senin yerin burasi mi
  • Seni kullaniyor muyum
  • Seni seviyor muyum
  • Bana lazim misin
  • Sen kaybolsan umrumda olur mu
:KK70: bu hayat memat sorularini sorduktan sonra gelen cevaplara gore o esyaya yol verecegim yada evde tutacagim. Benzer sorulari yeni alacagim esyalara da sormayi dusunuyirum.

Haftada 5 günumu egzersize ayirdim. Cunku cok kilo aldim. Bunun icinde bir takima yazildim. Su kadar surede su kadar kilo vermeyi hedeflemiyorum. Sadece daha az kacamak daha cok spor yapacagim. Ne kadar giderse..

Bu ayi ev detoksuna yoneltiyorum. Evimde yukte hafif pahada agir degisiklikler yapacagim. Sonucu ocakta bildiririm.

Planlı olmak çok rahatlatıcı, zaman kazandırıcı. 5 yıllık plan, 3 aylık plan, aylık, haftalık günlük planlar hep yaparım.uygulamada esneklik yapıyordum , bu yıl esneklik olmayacak kararlılık olacak.

Planlı olmak çok rahatlatıcı, zaman kazandırıcı. 5 yıllık plan, 3 aylık plan, aylık, haftalık günlük planlar hep yaparım.uygulamada esneklik yapıyordum , bu yıl esneklik olmayacak kararlılık olacak.
Gene esnekli olur ya.. kendimizi de cok sikmamak lazim.. sen nasilsin? Neler yaptin ablacim? Temizlik topigini neden biraktin

Hey ne güzel konular açmışsın haberimiz yok... boşluk var içimde. Tamamlamak adına. Sade yaşam ile ilgili yazılara bakıyorum. Napmalı ki????
En iyisi uyumalı sakın kafayla düşünmeli..

X