• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deneyimlilerden fotoğraf makinesi önerisi

freesecret

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2009
85
1
86
İstanbul
ben profosyonel bi makine alıp fotoğraf çekmek istiyorum ama ne alsam neyle başlasam nerden alsam karar veremedim . yardım ve önerilerinizi bekliyorum..

evet cnm bende iyi fotograf makinesi önersi bekliyorum arkadaşlardan fiyatıda makul olursa süper olur.

eğer profesyonel değilseniz bu işi öğrenmek için öncelikle bi dslr like makine öneririm...

çünkü direkt profesyonel ile başlamak zor olabiir

önce diyafram enstantene ayarlarını çözmek gerkiyor

sonra pozlama ışık ayarı ve senaryo geliyor..

canon ve nikon çok iyi ama herşeyi tam bilmiyorum öğreneceğim derseniz

fuji s serisi bu iş için ideal

hem fiyat hem kalite olarak

fujifilm finepix s2950hd yeni aldım bende öğrenmeye uğraşıyorum ...

araştırın tavsiye ederim hatta şu anda bir sitede yarı fiyatına kaçırmayın derim ....

bu arada paylaşımlarınızı beklerim :34: http://www.kadinlarkulubu.com/fanatik-kuluplerimiz/456179-fotograf-cekmeyi-sevenler-klubu.html

Merhaba kızlar bende profesyonel makina bakıyorum, nikon d 90 nı herkes öneriyor ama fiyat olarak pahalı geldi bana, nikon d5000 ile nikon d3100 arasında kaldım. bu makinalarla ilgili ne düşünüyorsunuz sizde hangisi daha iyi yardımcı olurmusunuz:75:

merhaba arkadaşlar geçen yıl düğün fotograflarımızı çeken kişi akademik anlamda fotografçılık dersleri veriyordu ondan bir makine önerisi istedigimizde bize Canon 550 d yi önermişti ; biz geçen sene aldık çok memnunuz aynı zamanda makinemiz HD kalitede video çekimi de yapıyor. Özellikle çekimleri büyük ekran panelde izlerken makinenin farkını daha iyi anladık.

Merhaba Arkadaşlar, Merhaba kelebek29
Bizde şuan fotoğraf makinesi arayışındayız ve yakın takipteyim. Gözüme ilk çarpan kelebek arkadaşımızında söylediği gibi Fujifilm FinePix S2950.
Şuan için kampanyada olması da bunun alacağımızın göstergesi, fakat araştırdığım sonuçlara göre normal şarj edilebilir özelliği yok pilli olduğu yönünde yorumlar var.
kelebekcim bu ürün pilli mi ? Bu konu hakkında bilgi verirmisin bizlere ? Bu bizim için engel olabilir mi ? Pil şarj aletleri ile yapabiliriz ama bu biraz zahmetli olacağını düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler:66::66:

Ben de Fujı almayı düşünüyorum. Bir iki tane gözüme kestirdim. Finepix S2950Hd ya da S2500Hd. Sizce bunlar iyi mi yoksa önerdiğiniz başka model var mı?

Merhaba Arkadaşlar, Merhaba kelebek29
Bizde şuan fotoğraf makinesi arayışındayız ve yakın takipteyim. Gözüme ilk çarpan kelebek arkadaşımızında söylediği gibi Fujifilm FinePix S2950.
Şuan için kampanyada olması da bunun alacağımızın göstergesi, fakat araştırdığım sonuçlara göre normal şarj edilebilir özelliği yok pilli olduğu yönünde yorumlar var.
kelebekcim bu ürün pilli mi ? Bu konu hakkında bilgi verirmisin bizlere ? Bu bizim için engel olabilir mi ? Pil şarj aletleri ile yapabiliriz ama bu biraz zahmetli olacağını düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler:66::66:

merhaba arkadaşlar ben profesyonel olmadığım için dslr like bir makine tercih ettim...

fujifilm finepix s2950

ben bir aydan fazla oldu alalı ve pilleri yeni bitti...

yine de çektiğiniz fotoğraf sayısına bağlı daha çabuk da bitebilir...

benim şarjlı pillerim olduğu için çok sorun teşkil etmiyor

hatta daha iyi çünkü en azından yedek takıp fotoğraf çekmeye kaldığın yerden çekmeye devam edebilirsin...

diğer li-on bataryalarda elektrik şarj cihazı taşıma sorunu var bence tabii

ben makineden memnunum panaromik çekim modu çok hoşuma gidiyor

şu an daha çözme aşamasındayım, tam olarak manuel çekemiyorum

ben almadan netteki neredeyse fuji hakkındaki tüm yorumları okuyup öyle karar verdim...

hd kalitesinde video çekimi için biraz kuvvetli bir hafıza kartı gerekiyor yalnız 8 veya 16gb gibi

benim çok video ile işim olmaz diyorsanız 8gb lik yeter

bende şuan 1gb lık var ve 100e yakın fotoğraf çektim...

Ben de Fujı almayı düşünüyorum. Bir iki tane gözüme kestirdim. Finepix S2950Hd ya da S2500Hd. Sizce bunlar iyi mi yoksa önerdiğiniz başka model var mı?

ben s2950 derim sonuçta 2500 ün bir model üstü...

SAKIN ! Fujifilm makine almayın. ben ve arkadaşlarım çok çektik o makineden, tamam amatörken alın deniyor ama hayır bence amatörken de almayın, garantiden çıkmaz artık makineniz söyleyeyim..

bence nikon d3100 al. hem başlangıç için bundan idealini bulamazsınız. ;)

makine arayışı olan arkadaşlar için tavsiyem şu. eğer arkadaşlarınızın ailenizin çocuklarınızın fotoğraflarını çekecekseniz, yani anı fotoğrafı çekmeyi düşünüyosanız profesyonel bir makineye ihtiyacınız yok. ama bu işi profesyonel yapmayı düşünüyosanız kesinlikle dslr bir makineyle başlamanızı öneririm. ben temel fotoğrafçılık eğitimi aldım ve başlarken canon sx30la başladım. compact bir makine ama profesyonel görüntüsünde. ayarları iyidir ve öğrenme zamanımda bana çok rahat gelmişti. ama hep diyorum keşke başlarken dslr bi makineyle başlasaydım diye. çünkü fotoğraf makinesi dediğimiz biçoğumuz için pahalı bişeydir ve ha diyince de değiştiremiyoruz malesef. başlangıç için şunu alayım ilerlettikçe daha iyilerini alırım demeyin. bütçenizin el verdiği ölçüde en iyi makineyi alın. canon550d benim de tavsiye edebileceğim bi makine. internetteki fotoğrafçılık sitelerinden de biraz araştırın makineleri derim.. ama nikondan ya da canondan şaşmayın:)

bu arada biraz alakasız olcak ama belirtmek istedim objektifiniz için mutlaka uv filtre alın. çok pahalı bişey değildir ama yeri geldiğinde hayat kurtarır. hem objektifin çizilmesini önler hem de kazara elinizden filan düşürürseniz koruyucu görev görür. makine alırken yanına filtreyi de eklersiniz diye söyledim:)

Back