Deneyimli Şoför Kadınlar :)

Sizce hangi araç

• 2012 Smart Fortwo

OY: 3 37,5%
  • 2002 Mini Cooper

OY: 5 62,5%

• Ankete Katılan
    8

WOLFROG

Ekşiden aynı tadı alamıyorum
Pro Üye
24 Haziran 2011
23.304
48.398
Merhaba arkadaşlar. Kenara bir miktar para atmıştık, üzerine kredi çekelim vs derken toplu bir para oldu (çokta değil) 🙄 Benim bir araca ihtiyacım var ve bu işim için de gerekli (evden çalışıyorum). Şehir içinde çok fazla işim oluyor ve park yeri bulmak büyük sorun. Gözüme 2012 model Smart fortwo kestirdim. Bu arkadaşın özelliği küçük olması. Nasıl küçük, çünkü arka koltukları yok 😁 Neyse beni hızlıca A noktasından B noktasına götürsün yeter dedim ki çevreden bıdı bıdılar başladı. O kadar parayı iki koltuklu arabaya mı vereceksin diye 🙄 Çok kişi binmek istersem ne yapacakmışım. Ben de alternatif olarak mini Cooper beğendim. Elimdeki para da ancak 2002 modele yetiyor. Onlar da malum dışı "ooouuvvv" içi "meh"... Yalnız şöyle bir durum var, eşimin şirket arabası, aynı sokakta oturan kardeşimin şirket arabası, babamın kendi aracı var zaten kalabalık olsak onlardan birini alırım zaten. Ki büyük araba alsam park sorunu yüzünden zaten doğru düzgün kullanamayacağım. Ama tutturdular lazım olur arka koltuk 🤦🏼‍♀️

Aktif araç kullanan veya Smart fortwo kullanan arkadaşlar varsa birşey deyin 🙄

Farklı alternatiflere de açığım ufak tefek olsun rakam 3 haneye gelmesin 😅

20 yillik arac kullanicisiyim,ne zaman buyuk arabam olduysa o zaman rahat ettim valla. Kucuk araclar trafikte iyi degil,buyuk olsun ki kimse yanina yaklasamasin ustune direksiyon kiramasin diye dusunuyorum ben. İlk arabam BMW 3.16i’ydi cok severek kullandim 8 yil.Bir ara wolkswagen caddy kullandim hayatimda kullandigim en rahat arabaydi. sonra polo aldim icine tek basima bile sigamadim. Simdi jettam var o da mukemmel. Bence kucuk arac pismanliktir.

Bama kalırsa Fiat bis al idolum çok severim 😂 ama bir Micra vw bidıl da güzel erkek kardeşim de şirokko hastası valla yazımın kusuruna bakma yazımlarını bilmeyince okunuşlarını yazdım 😂

Kısa süreli smart fortwo kullandım. Arabada denge sorunu vardı. Ayrıca servo su yoktu. Direksiyonu çevirmek için kas yapmak lazım. Başka büyük araç varsa arka koltuk sıkıntı değil çünkü gerçekten her deliğe bile sığıyor oda avantajı tabii bide az yakıyor. Onun dışında bana göre değil kısa bir deneyim yaşamıştım ben yıllardır 4x4 kullanıyorum daha küçüğüne alışamam artık

C3, aveo, picanto, micra, 107 gibi modelleri de değerlendirin derim, zira smart akülü araba gibi kalıyor yoğun trafikte.

Benim arabam Koleos, park sıkıntısı dışında bir problem yaşamıyorum ki usta şoför değilim yani. İstanbulda filan asla kullanamam araba. Sürüşte büyük yüksek araba gerçekten çok farkediyor. Park konusunda tabii ki küçük araç avantajlı.
Fakat sadece park için Smart fortwo almayın derimc koltuğu olmadığı için değil, Allah korusun bir kaza anında çok güvenilir olmadığı için. Küp şeker gibi araba 🚗
Bide Türkiye’de bildiğim kadarıyla çok tutulmuş bir araba değil yarın bir gün elden çıkarmak isterseniz sıkıntı yaratmasın. Bunu da mutlaka düşünmüşsünüzdür ama yine de yazmak istedim 🤗

Temiz bir mini Cooper tercih ederdim diğeri oyuncak araba gibi geliyor bana 😂
Temiz Cooper için bütçem şeyapmıyo 😁 Daha yeni ev aldık üst üste geldi.
20 yillik arac kullanicisiyim,ne zaman buyuk arabam olduysa o zaman rahat ettim valla. Kucuk araclar trafikte iyi degil,buyuk olsun ki kimse yanina yaklasamasin ustune direksiyon kiramasin diye dusunuyorum ben. İlk arabam BMW 3.16i’ydi cok severek kullandim 8 yil.Bir ara wolkswagen caddy kullandim hayatimda kullandigim en rahat arabaydi. sonra polo aldim icine tek basima bile sigamadim. Simdi jettam var o da mukemmel. Bence kucuk arac pismanliktir.
Ama şöyle düşün, araçla gideceğim yerlerde park sıkıntısı var. En yakın otoparka bıraksam 15 dk yürümek lazım topuklularla 🙄 Bu arada annemin bacakları rahatsız uzun yol yürüyemiyor. Belki onu da merkeze götürebilirim demiştim acaba 🤔
Bama kalırsa Fiat bis al idolum çok severim 😂 ama bir Micra vw bidıl da güzel erkek kardeşim de şirokko hastası valla yazımın kusuruna bakma yazımlarını bilmeyince okunuşlarını yazdım 😂
Babamın eski aracı. Bis çok tatlı arabaydı ya. Yokuşta mercedesleri sollardı (alfa Romeo motorundan dolayı) 😁 Micra VW beetle yeni modeller pahalı maalesef

Kısa süreli smart fortwo kullandım. Arabada denge sorunu vardı. Ayrıca servo su yoktu. Direksiyonu çevirmek için kas yapmak lazım. Başka büyük araç varsa arka koltuk sıkıntı değil çünkü gerçekten her deliğe bile sığıyor oda avantajı tabii bide az yakıyor. Onun dışında bana göre değil kısa bir deneyim yaşamıştım ben yıllardır 4x4 kullanıyorum daha küçüğüne alışamam artık
Şöyle söyleyim ben sırf kısa mesafelerde park sorunu olan bölgelerde kullanacağım. Yani uzun uzun yolculuk yapmak için normal aracımız var zaten. Park konusu çok ilgimi çekti biraz daha anlatsana 😅

Küçük araba pişmanlıktır +1
Türkiyede yaşıyorsanız sıkıştıran önünüze kıran eden çok olur.
Hafif yüksek kompakt suv lara bakın derim.

Benim arabam Koleos, park sıkıntısı dışında bir problem yaşamıyorum ki usta şoför değilim yani. İstanbulda filan asla kullanamam araba. Sürüşte büyük yüksek araba gerçekten çok farkediyor. Park konusunda tabii ki küçük araç avantajlı.
Fakat sadece park için Smart fortwo almayın derimc koltuğu olmadığı için değil, Allah korusun bir kaza anında çok güvenilir olmadığı için. Küp şeker gibi araba 🚗
Bide Türkiye’de bildiğim kadarıyla çok tutulmuş bir araba değil yarın bir gün elden çıkarmak isterseniz sıkıntı yaratmasın. Bunu da mutlaka düşünmüşsünüzdür ama yine de yazmak istedim 🤗

Çarpışma testlerinden başarıyla çıkmış ama. Şasesi çelik.

Şöyle söyleyim ben sırf kısa mesafelerde park sorunu olan bölgelerde kullanacağım. Yani uzun uzun yolculuk yapmak için normal aracımız var zaten. Park konusu çok ilgimi çekti biraz daha anlatsana 😅
iki park etmiş araba düşünün, düzlemesine ortalarını sığıyor yani gerçekten çok rahat o konuda

Kısa süre severek smart fortwo kullandım. Yol tutuşu iyi, direksiyonu çok sert, manevra kabiliyeti kötü, saatte 90 /100 km üzerine çıkmayacaksanız sorun olmaz. Trafikte çok sıkıştıran gerizekalılar oluyor maalesef.

iki park etmiş araba düşünün, düzlemesine ortalarını sığıyor yani gerçekten çok rahat o konuda
Yaa çok iyi. Şimdiye kadar park yeri ararken hep arabam yarısı kadar olsa da sığsam şuracığa derdim. Sanırım bu sığmalık araba :KK53:

C3, aveo, picanto, micra, 107 gibi modelleri de değerlendirin derim, zira smart akülü araba gibi kalıyor yoğun trafikte.
aynen. peugeout 107 ve micraya mutlaka bakin. ikisini de kullandım. her yere sigiyorlar:) ve sürmesi de cok kolay. smart hic kullanmadım ama trafikte birkaç kez gördüm. sıkıştırma, taciz biraz fazla oluyor o kadar küçük olunca bence.

Kısa süre severek smart fortwo kullandım. Yol tutuşu iyi, direksiyonu çok sert, manevra kabiliyeti kötü, saatte 90 /100 km üzerine çıkmayacaksanız sorun olmaz. Trafikte çok sıkıştıran gerizekalılar oluyor maalesef.

Yüksek hızlara çıkabileceğim bir durum olmaz sanıyorum. Bu arada 2010 dan beri aktif şoförüm ben de. Büyük araba da kullandım yine de sıkıştırıyorlar durduramıyoruz efenim...

Yakin bir arkadasim ögrencilik yillarinda Smart for two kullaniyordu, gayette memnundu. Park konusu en büyük avantaj. Ben de cok binmistim o arabaya, hic bir sıkıntı göremedim. Tamam baya kücük, ama sizin kullanma amaciniza bakinca yeter size diye düsündüm.

Yerinizde olsam benim icin en önemli 3 kriteri secip, ona göre degerlendirme yapip, arabami secerdim.

aynen. peugeout 107 ve micraya mutlaka bakin. ikisini de kullandım. her yere sigiyorlar:) ve sürmesi de cok kolay. smart hic kullanmadım ama trafikte birkaç kez gördüm. sıkıştırma, taciz biraz fazla oluyor o kadar küçük olunca bence.

Bu markalarda bütçeme uygun olanları ya pert kaydı var, ya da zombi gibi yaşıyor ama ona yaşamak denirse :110:

Yakin bir arkadasim ögrencilik yillarinda Smart for two kullaniyordu, gayette memnundu. Park konusu en büyük avantaj. Ben de cok binmistim o arabaya, hic bir sıkıntı göremedim. Tamam baya kücük, ama sizin kullanma amaciniza bakinca yeter size diye düsündüm.

Yerinizde olsam benim icin en önemli 3 kriteri secip, ona göre degerlendirme yapip, arabami secerdim.

1-Park
2-Park
3-Park

Bir de az yaksın Hoppa

Bu markalarda bütçeme uygun olanları ya pert kaydı var, ya da zombi gibi yaşıyor ama ona yaşamak denirse :110:
Benim arabam ford fiesta çok memnunum vişne rengi tam bir bayan arabası😍Tatile gittik uzun yol yaptık onda bile hiç yormadı. Tavsiye ederim 2 haneli rakamlarda fiyatı da 😁😍

İşim gereği çok marka kullandım. Evet küçük araba park anlamında daha rahat oluyor. Ama bir süre kullanıp elin alıştığında hepsi aynı geliyor bana. Ergonomik olması daha önemli benim için.
Smart alma derim, onun yerine motor kullan :KK70:
Bende jeep renegadeleri beğeniyorum. Hem yüksek hem normal araba boyutlarında.

X