• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deneyimli personel arıyoruz!! bugünlerde bu laftan nefret ediyorum...

gmzuls

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2012
687
133
83
merhaba arkadaşlar derdim tasam işsiz olmak 5 aydır iş arıyorum hala hiç bişi yok önlinas nezunuyum yeni mezunum stajlarımdan baska deneyimim yok bütün şirketler hep deneyimli eleman istiyolar peki bu sansı bize vermedikleri sürece bizler nasıl deneyim kazanacağız!!! bunaldım artık iş bulamamaktan..:14:

merhaba arkadaşlar derdim tasam işsiz olmak 5 aydır iş arıyorum hala hiç bişi yok önlinas nezunuyum yeni mezunum stajlarımdan baska deneyimim yok bütün şirketler hep deneyimli eleman istiyolar peki bu sansı bize vermedikleri sürece bizler nasıl deneyim kazanacağız!!! bunaldım artık iş bulamamaktan..:14:

canım hanggi bölümden mezunsun?
stajlarını nerede yaptın ?

İleri derecede yabancı dil
2-3 veya 3-5 yıl deneyim
.
.
.
.
saymakla bitmez herhalde.

Bazen öyle ilanlar oluyor ki
Acayip lüx tanımlar
Yabancı dil istenimleri
Cix bir firma adı
Woww diyorsun
Ama gel gör ki firmaları küçük bir büro tanımına bile girmeyecek konumda.

Hepsi yukarıda ki arkadaşın paylaştığı makale de olduğu gibi,
İtibar açlığı çeken işverenlerin saçmalıkları...

"Deneyimli personel arıyoruz!! bugünlerde bu laftan nefret ediyorum"

Hele ben? Tiksiniyorum :ssz:

kesinlikle sana katılıyorum....ilk iş deneyimimi bi 'torpil' sayesinde kendi bölümüm içi bi yerde yaptım ondan sonra şansım açıldı sadece. gerçekten çok sinir bozucu bir durum. ben 2010 yılında mezun oldum 2011 sonlarında iş bulabildim kendi alanım içerisinde o da dediğim gibi 'torpil'le oldu sadece.

Başlığında "deneyimsiz" geçen iş ilanları daha kötü. Meali: Asgari ücret bile vermiyoruz, sigorta yapmıyoruz. Siz işi öğrenin bizdende para çıkmasın.

kesinlikle sana katılıyorum....ilk iş deneyimimi bi 'torpil' sayesinde kendi bölümüm içi bi yerde yaptım ondan sonra şansım açıldı sadece. gerçekten çok sinir bozucu bir durum. ben 2010 yılında mezun oldum 2011 sonlarında iş bulabildim kendi alanım içerisinde o da dediğim gibi 'torpil'le oldu sadece.

artık zaten torpilsiz acılan bir kapı yok malesefki illa bi yerlerde tanıdıgın olvak ki işe girebilesin ooff :14:

Başlığında "deneyimsiz" geçen iş ilanları daha kötü. Meali: Asgari ücret bile vermiyoruz, sigorta yapmıyoruz. Siz işi öğrenin bizdende para çıkmasın.[/Q

coğu öle düşünüyor haklkısın ama bnm kızdığım nokta direk sadece deneyimli istiyolar ben yeni mezunum taze bilgilerim var sen al ki bilgilerimi faaliyete gecirebileyim olmazsa çıkarırsın sadece bir hak tanı ama yok

kariyer siteleri zor canım hakikaten sapkın iş ilanları var. Sen çevrene haber verdin mi? Çok uzaklara değil İzmir çevresine bakındın mı hiç. Valla ben tek tek dükkan dükan gezip iş aradığımı kendimi anlattığımı bilirim :) Herkese haber sal, iş aradığını söyle..

Özel sektörde iş bulmak tanıdık vasıtasıyla oluyor malesef. Yani boş bir pozisyona aa bizim bi kız vardı bir çağıralım bakalım veya sana şurda eleman arıyorlar desinler. Ben çalışıyorum ama memnun değilim artık herkese haber saldım bana iş bulun diye :) Açık pozisyonları hemen söyleyin diye ben de araştırıyorum tabiki :)

bende mezun oldugumdan beri iş arıyorum malesef hiç bi ilan uymuyor

Off bende yüzlerce ilan var ama seyahat engeli yani .. devamlı şehir dışında nasıl olayım hemde satış -pazarlama ilaç firmaları

ve en son yaşadığım ve patlama noktası olan hikayem : mezun olduktan sonra dahi staj yaptım bir ay boyunca tam stajımın ortasında benden bir sene sonra mezun olan biri hemşire refaransı ile aynı yerde işe başladı.. Ben işi öğrenmişim çaba göstermişim reva mı bu bağıra bağıra ağlamıştım . O günden sonra iş arama konusunda bir yırtılma geldi üstüme daha girişken ve acımasız olmam gerektiğimi anladım

eğer kendinize güveniyorsanız ve risk oluşturmayacak bir meslekte iseniz deneyimliyim deyiverin . çok kişinin böyle yaptığını duydum

kariyer siteleri zor canım hakikaten sapkın iş ilanları var. Sen çevrene haber verdin mi? Çok uzaklara değil İzmir çevresine bakındın mı hiç. Valla ben tek tek dükkan dükan gezip iş aradığımı kendimi anlattığımı bilirim :) Herkese haber sal, iş aradığını söyle..

Özel sektörde iş bulmak tanıdık vasıtasıyla oluyor malesef. Yani boş bir pozisyona aa bizim bi kız vardı bir çağıralım bakalım veya sana şurda eleman arıyorlar desinler. Ben çalışıyorum ama memnun değilim artık herkese haber saldım bana iş bulun diye :) Açık pozisyonları hemen söyleyin diye ben de araştırıyorum tabiki :)

verdim canım herkes bi yerden bulmaya calışıyo 2 tane güzel işi öle kacırdım zaten haberleri yokmuş baskaları girmiş bilseydik aradığını seni aldırırdık dediler ama iş işten geçmişti :50: mesleğimde kolay yani bir çok şirkette bulanan bir bölüm ama anlamıyorum var bi uğursuzluk diyorum ya bu kadar olmaz çünkü :50:

Kesinlikle katiliyorum, herkes deneyimli ararsa o zaman yeni mezunlar ne yapsin? Kardesim de bu dertten muzdarip, gercekten hem onun hem de diger yeni mezunlarin adina sinir oluyorum.

Off bende yüzlerce ilan var ama seyahat engeli yani .. devamlı şehir dışında nasıl olayım hemde satış -pazarlama ilaç firmaları

ve en son yaşadığım ve patlama noktası olan hikayem : mezun olduktan sonra dahi staj yaptım bir ay boyunca tam stajımın ortasında benden bir sene sonra mezun olan biri hemşire refaransı ile aynı yerde işe başladı.. Ben işi öğrenmişim çaba göstermişim reva mı bu bağıra bağıra ağlamıştım . O günden sonra iş arama konusunda bir yırtılma geldi üstüme daha girişken ve acımasız olmam gerektiğimi anladım

benide satış pazarlamada şirketlerinden bir kaç tne aradı ama benim yapabilceğim bir iş değil kapı kapı dolaşıp ürün satmak cekingenimdir zaten agzım öle cok laf yapmaz benimde böle bişi basıma geldi canım lise stajını yaptığım holding universitede degel okumucaksan liseden sonra burda kal sen dediler okucam dedim universitenin bitiminde gelirim tamam dediler üniversite stajlarımıda orda yaptım gene özellikle beni istediler ee sonuç staj sonunda eleman acığımız yok dediler anca biri emekli olcak ya da özel sebepten cıkış yapcak ki öyle köklü bir holding ki zaten bütün calışanlar 10 15 yıldır orda calışmakta kim cıkcakta alcaksınız beni boşunaymış vermediğim emekler yani :50:

eğer kendinize güveniyorsanız ve risk oluşturmayacak bir meslekte iseniz deneyimliyim deyiverin . çok kişinin böyle yaptığını duydum

mesleğim konusunda stajlarından aslında baya deneyimim var stajlarımı cok dolu dolu geçirdim beni stajyer değil calışan sanıyordu herkes çnükü bütün işleri ben devralmıştım şeflerimden ama muhasebe mezunuyum ve piyasada bir çok program var bu yüzden kaybederim deneyimliysen bu ... programıda biliyosundur derler iste orda apışıp kalırım ben ki yalan söyliyemem dedim ya agzım pek laf yapmaz :26:

bende senin gibi dokuz eylül muhasebe mezunuyum , benim şansım 2. öğretim okumam ilk liseyi bitirir bitirmez ailemin karşı çıkmasına karşın şimdikinin parasıyla 250 tl gibi bir rakama muhasebe bürosunda çalışmaya başladım. hem iş hem okul. maksat para değildi tecrübe kazanmak öğrenmek istiyordum yıl 2003 bu arada ilk 2-3 yıl öyle çalıştım ama şimdi meyvelerini yiyorum ,

sana tavsiyem küçük büyük demeden parası az demeden heryere başvur önce seni tatmin etmez ama birkaç yıl sonra kendine daha uıygun yerler bakarsın hemde çevre edinirsin iş bulman daha kolay olur

Back
X