• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deneyimli öğretmenler eş durumu hakkında yardımcı olur musunuz?

pdrcimerve

veni vidi vici
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2012
112
0
26
Diğer
Merhaba; eğitim fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim. Rehber öğretmen adayıyım arkadaşlar, taban puanlar vs incelediğimde önümüzdeki yıl atanabilmeyi ümit ediyorum. Uzun süreli de bir erkek arkadaşım var kısmetse evlenmeyi düşünüyoruz. Erkek arkadaşım şuan işe başlamadı ancak seneye o da işine başlayacak ve denizci as. olacak. Ailelerimizin maddi durumu pek iyi değil. Bu yüzden çalışmaya başlayınca onlara kesinlikle yük olmamam, hatta yardım etmem gerecek, bir miktar borçları var da.

Konuya gelirsek arkadaşlar ben diyelim 2013 kpss sonrası Diyarbakır'a atandım. Erkek arkadaşım da İzmir'e atandı. Biz evlendiğimiz zaman tayin olayımız nasıl ilerliyor, bu süreci bir türlü öğrenemedim. Mesela bakıyorum sınıf öğretmenliğine 7 il için kont. açmışlar. Ben şimdi bir yerde kontenjan açılmadıysa oraya eş durumuyla bile mi gidemeyeceğim? Ve ya bu eş durumu için bilgi almam gereken klavuzun adı nedir? arkadaşlar bir kaç gündür sürekli araştırıyorum çevremde de hiç öğretmen yok. Okuldaki hocalarımıza tayinle ilgili bir şey soruyoruz hepsi bir haber. Hiç biri öğretmen olarak çalışmamış vs. Şimdi bunlar için çok erken diyeceksiniz ama yukarıda dediğim gibi maddi durumumuz pek iyi değil. Şimdi atanırsam bir sene öyle böyle bi yatak bi dolapla idare ederim diye düşünüyorum (okuldan kalan eşyalarımla, beyaz eşya olarak sadece buzdolabımız var ev arkadaşımla o da uzun süreli nakliye de harap olur gibi). Erkek arkadaşım da iki ev açacağımıza evleniriz paramız birikir, her şeyimizi yavaş ama gönlümüze göre alırız, kimselere de yük olmayız diyor.

Arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim. Eş durumundan atanmak için kaç yıl evli olmak, kaç yıl çalışmış olmak gerek? Bununla ilgili hangi klavuz, kaynak türü şeylerden bilgi alabilirim. Ya da bana neler tavsiye edersiniz? Daha bu konularda hiç bilgim yok, burada okuyorum hep çok güzel paylaşımlarınız oluyor umarım bana da cevap verecek tavsiyede bulunacak birileri vardır.

Son düzenleme:
incelemen gereken : "özür gubu kılavuzu"

özürden tayin isteyebilmen için "adaylığının kalkması" gerekiyor , bu da en az 1 yıla tekabül ediyor.

"Eş durumundan atanmak için kaç yıl evli olmak gerekiyor" şu an bununla ilgili bir sınırlama yok ,yani 1 gün bile yetiyor ;ancak 2014-2015 in ne getireceğini bilemiyorum.

Allah gönlüne göre versin, mutluluklar.

özürden tayin isteyebilmen için "adaylığının kalkması" gerekiyor , bu da en az 1 yıla tekabül ediyor.

"Eş durumundan atanmak için kaç yıl evli olmak gerekiyor" şu an bununla ilgili bir sınırlama yok ,yani 1 gün bile yetiyor ;ancak 2014-2015 in ne getireceğini bilemiyorum.

ben de aynı şeyleri yazacaktım :)

Çok teşekkür ederim bilgileriniz için, hemen araştıracağım :)

rehberlik zaten düşük puanlarla atanan bir branş. eş durumu da milli eğitim bakanının inisiyatifine göre yapılır. geçen yıl adaylığınız kalkmadı ama hadi gelin atayalım bari dendi atadılar. bu sene öyle bir şey olmayabilir. gittiğin yerde iki yıl kalmak zorunda olabilirsin. arkadaşın iyi bir yerdeyse seni pat diye oranın en güzel yerine yollamazlar. çünkü puanın düşük olacak. merkez köy falan verirler. o da yarım saat kırkbeş dakika mesafesinde bir yer olabilir.

Back