Deneyimli annelerden yardım istiyorum

Çok benzer bir konuyu kızım 4 aylıkken ben açmıştım. Destekli uyuturken bile ağlıyordu bırakın desteksiz uyutmayı. Meğer diş çıkarıyormuş kuzum. Şu an 7 aylık 3 tane dişi var dördüncüyü bekliyoruz. 😅 ben uyku eğitimi de denedim, bir dünya da para verdim. Maalesef başarılı olamadım. Çok çok ağladı, çığlıklar attı. Kıyamadım, 3. Haftada pes ettim. Annemin benden esirgemediğini ben de kızımdan esirgemeyeceğim dedim, şu an kafasını mememe gömerek uyuyor. 😄

8. Ayda da bir atak var baya uyku gerilemesi yapıyor. Şuan zaten çok derin uykuları yok aktif uykuları var. Ben tracy hogg un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabını okuyarak uyku eğitimi vermiştim sonra çok rahat ettim. Şuan 25 aylık oldu hala kadına kadına minnetle rahmet okuyorum valla. Sadece uyku değil bir çok konudan bahsediyo. Kesinlikle bir videodan siteden ogrendiklerinizle başlamayın çünkü her yerde yalan yanlış bilgiler var. Kitabı sipariş edince ben de internetten araştırıp başlamıştım kitaptaki tekniği ama tamamen yanlış bilgiler vardı sosyal medyada. Ben 7 buçuk aylıkken de hemen yanımdaki odaya koymuştum ayrıca karartma perde almanızı tavsiye ederim oğlum yürümeye başladığı zaman bile beşikte ayağa kalkmiyodu oda karanlık olduğu için. Ayrıca karanlıktan da korkmuyo buna alıştığı için. Hem ben hem o daha kaliteli uyumaya başlamıştık. Ben hatalar yapmama rağmen 4 günde vermiştim hatalar olmasa daha çabuk olurdu ama şuan 7 aylık çok erken alisabilir ama bir hafta maksimum
İnternetteki bilgiler o kadar karışık ki kimisi bırakın ağlasa bile dokunmayın kendisi uyusun derken ki bunu asla desteklemiyorum kimisi farklı methodlar söylüyordu.Bu yüzden önce deneyimli annelere sormak istedim daha sağlıklı bilgi açısından.Yazdığınız kitaba bakınayım inşallah faydalı olur bizim içinde

Emin olun sizi çok iyi anlıyorum. 7 aylıkken oğlumun uyku düzeni aşırı bozulmuştu, tek yaptığım şey uyku saatlerine dikkat etmekti. Yani akşam uyumasa bile uyuyana kadar birlikte dururduk odasında. sürekli uyanırdı, her defasında geri uyutmaya çalışırdım. Bazı geceler uyanır 2-3 saat uyumazdı. Demem o ki hepsi çok normal. Herhangi bir şeyi yanlış yapmıyorsunuz ya da bir eksiklik yok. Bunların hepsi bebekliğin doğal durumları. Kabullenmek en güzel çözüm, kabullenince daha kolay.
Dediğiniz gibi Sanırım önce işe kabullenmekle başlamalıyım.Çok sağolun

Çok minik biraz daha sabırlı olmalısınız.Belki klasik olacak ama bugünler bir daha gelmeyecek. Bırakın bebeğiniz sizi bol bol emsin, koklasın güven bağı kuvvetlensin.

Yok emzik yerine falan kullanıyor falan hepsi hikaye.

O sizinle sizin kokunuzla emmek ve uyumak istiyor sadece..

Keyfi yerindeyken gündüz oyun oynarken, oyalanırken ailenizden birinden veya eşinizden destek alın 1 saat de olsa kıvrılıp uyuyun. Ya da gündüz hiç mi uyumuyor işte o zaman sizde yanına kıvrılın.

Eğitim icin çok erken zira daha defalarca huy değiştirecek,çok küçük henüz.
Sizin kokunuz sinmiş bir tişört örtebilirsiniz üzerine, birde uyutacağınız zaman emzirirken vs altına müslin bir örtü koyarak kucağınıza alırsanız bırakırken uyanmayabilir(sıcak,soguk farkından)
Birde oğlumda kullandım fisher price'ın beyaz bir zürafası var,kuş sesi,beyaz gürültü,müzik vb sesler çıkaran,ben uyuturken onu açıyordum 20 dakika kadar calıyor duruyor ses kısılarak,baktım uyanacak gibi tekrar çalıştırıyordum. Bebek arabasında,anakucağında da epey kullandım dışarda kızımın okuluna gidip gelirken vs. Uzatıyordu uyku süresini bariz şekilde.
Şu an 3 yaşında oğlum, ögle uykusu yok kullanmıyorum uzun zamandır ama tavsiye ederim belkide sizde de işe yarar.

Eğitim icin çok erken zira daha defalarca huy değiştirecek,çok küçük henüz.
Sizin kokunuz sinmiş bir tişört örtebilirsiniz üzerine, birde uyutacağınız zaman emzirirken vs altına müslin bir örtü koyarak kucağınıza alırsanız bırakırken uyanmayabilir(sıcak,soguk farkından)
Birde oğlumda kullandım fisher price'ın beyaz bir zürafası var,kuş sesi,beyaz gürültü,müzik vb sesler çıkaran,ben uyuturken onu açıyordum 20 dakika kadar calıyor duruyor ses kısılarak,baktım uyanacak gibi tekrar çalıştırıyordum. Bebek arabasında,anakucağında da epey kullandım dışarda kızımın okuluna gidip gelirken vs. Uzatıyordu uyku süresini bariz şekilde.
Şu an 3 yaşında oğlum, ögle uykusu yok kullanmıyorum uzun zamandır ama tavsiye ederim belkide sizde de işe yarar.
Evet beyaz gürültüye bayılıyor.Telefondan açıyorum bende .Dediğiniz oyuncağın uyku arkadaşı şeklinde olanı var bir bakayım sağolun

3 yaşında kızım benimle uyumak istiyor.çocuğun yapısı herhalde. gece on kerede yatağına koysam kalkıp geliyor. size ihtiyacı var demekki böyle düşünün.anın tadını çıkarıp sizde ona sarılın.

zaten büyüyünce siz istesenizde yanınıza gelmiyorlar.

Ben eğitim değil ama 1.5 yaşında olan kızıma gece beslenmesini kestim. Doktorlar genelde daha erkenden öneriyor bunu ama ben ancak hazır oldum bebeğimle. 1 haftada baya yol katettik güzel uyuyor. Öncesinde çok sık uyanıyordu. Şimdi biliyor uyansa da meme yok ona göre kalkmıyor pek

İnternetteki bilgiler o kadar karışık ki kimisi bırakın ağlasa bile dokunmayın kendisi uyusun derken ki bunu asla desteklemiyorum kimisi farklı methodlar söylüyordu.Bu yüzden önce deneyimli annelere sormak istedim daha sağlıklı bilgi açısından.Yazdığınız kitaba bakınayım inşallah faydalı olur bizim içinde
Biraz pahalı bir kitap ben corona başında almıştım o zaman üretim vs durunca tedarik edilemedi ben de tutumlu anne , zebramo ve dolap gibi uygulamaları kontrol etmiştim . Şimdi daha pahalıdır kitaplara zam geldi çünkü . Siz de ikinci el siteleri kontrol edin isterseniz

Biraz pahalı bir kitap ben corona başında almıştım o zaman üretim vs durunca tedarik edilemedi ben de tutumlu anne , zebramo ve dolap gibi uygulamaları kontrol etmiştim . Şimdi daha pahalıdır kitaplara zam geldi çünkü . Siz de ikinci el siteleri kontrol edin isterseniz
Tamam bakarım sağolun