Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesideneyimli annelerden yardım bekliyorum
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
merhabalar
Sanırım bebeğimi besleme konusunda beceriksizim
Anne sütü yok yani çok az ve mama almıyor.Bunu telafi edecek şekilde gün içinde beslemem gerekiyor.sanırım kızım yaptığım şeyleri beğenmiyoraslında bebeğimin menüsü kitabına bakarak yapıyorum..sebze çorbalarının içine yağ katar katmaz tadı iğrenç oluyor mesela.
örnek bir besleme programı verirmisiniz.kızım çok zayıf.bugün alışveriş merkezinde 4 aylık sandık felan dediler çok üzüldüm.kızımın 7. ayı bitti halbuki.
ne olur yardım...
yoğurt meyva yemiyormu canım 7. ayı bitti demişsin bence yavaş kendi yaptığın yemeklerdende verebilisin tuzsuz şekilde kahvaltı çok önemli aksatmamaya çalış ahh benim kızım yese neler yapıcamda yemiyor cadıı
canım ben hemen sana vereyim..
sabah milupa sütlü pirinçli kaçık maması içine peynir,azcık tereyağ,pekmez ve yumurta sarısı..
saat 10.30-11 arası meyve
1e doğru sebze çorbası bunu ilik suyu yada kemik suyuna mercimek çorbası yapabilirsin mesela içinde kıyması patatesi havucu olan bir çorba çok da lezzetli oluyor.
4e doğru yoğurdunu verebilirsin yemiyosa içine cicibebe katabilirsin.
akşamda muhallebi yaparsın.saat 8 gibi.
sonrada uyutursun canım.birde gece yatarken biberon maması yada inek sütü içirirsin uykusunda.
her çocuğun gelişimi çok farklı sakın endişe etme.siz nasılsınız minyon tiplimisiniz.ayrıca kimi çocuk ileride birden boy atar kilo alır.dert etme doktor kontrollerine götür sen milletede kulak asma.
biz doktor değiştik dün.doktorumuz inaNILMAZ GÜZEL ÖZETLEDı durumu.
saatli vereceksin dedi 3.- saat olacak yemekler arasında dedi.o yemekten 2 kaşık mı aldı dedi tamam yemesin dedi diğer saate kadar hiç br şey verme dedi diğer saatteki yemeği yedir yedi böyle böyle yemesede aynı ssaatlerde aynı şeyleri tüketeceni bilecek dedi.beyne şifrelenecek dedi.bir süre sonrada düzelir dedi.kesinlikle dene derim..
tatlım bizde aynı durumdaydık. 8. ayda sütüm bitince mamada sevmeince çok bocalamıştık hatta bir yaşa kadar hiç kilo almadı.genede çeşitli mama markalarını dene çünkü mutlaka geişim için bir yaşa kadar beslenmesinin yarısı anne sütü yada mama yarsıda ek besinler şeklinde olmalıymş.yoğurt peynir seviyorsa bunlarlada süt proteini ihtiyacını karşılayabilirsin. yada sütlü kaşık mamalarını dene.bizimki hazır hiç bir mama (sadece 7 tahıllı dışında) yemediğinden gece uykusunda mama verirdim. 200- 300 cc arası günlük.
yukardaki beslenme programı çok uygun.bizimkinide günlüğümüze bakıp yazıyorum o aylardaki
sabah600 biberon maması 100 cc
900 kibrit kutusu kadar peynir yumurta sarısı 7 tahıllı mama (ıhlamurda yada sütte ıslatarak)
1200 etli sebze çorbası
400 yğurt ve meyve püresi(genelde meyve yemezdi)
700 meyve yemediğinden gene sebze çorbası içine meyvede koyardım.
1200 100 cc biberon maması
300 100 cc biberon maması
ben biberon maması olarak similac kullandım.uyanıkken asla içmezdi.dene istersen.
afiyet olsun bebeğine...
biz doktor değiştik dün.doktorumuz inaNILMAZ GÜZEL ÖZETLEDİ durumu.
saatli vereceksin dedi 3.- saat olacak yemekler arasında dedi.o yemekten 2 kaşık mı aldı dedi tamam yemesin dedi diğer saate kadar hiç br şey verme dedi diğer saatteki yemeği yedir yedi böyle böyle yemesede aynı ssaatlerde aynı şeyleri tüketeceni bilecek dedi.beyne şifrelenecek dedi.bir süre sonrada düzelir dedi.kesinlikle dene derim..
çok doğru valla.bizim baştan beri 3 saat şeklindeydi uykusuna göre öyle denk geliyordu.şimdi hala öyle uzun uyumazsa. bir zaman sonra alışıyorlar demekki.
Saruboceq teşekkürler menü için hepinize teşekkürler arkadaşlar.mayalihamur bütün mamaları denedim neredeyse defne biberon almıyor uykusunda verince de en fazla 20 cc içiyor kaşıkla mama içirmek ise tam bir işkence.sütümde çok az kaşık mamalarını ilk ek gıdaya başlayınca almıştı şimdi almıyor.5 meyveli sütlü pirinçli armutlu ballı irmikli ve 7 tahıllıyı denedim ama sevmedi.köfte felan yemek istiyor cacık içti bugün 3 kaşık mesela.yani bizim yemeklerimizden yemek istiyor.bide milupanın hazır sütlacını aldım denemek için onuda sevdi.biliyorum gelişimi için anne sütü veya mama lazım ama içmiyor.ne kadar imreniyorum biberonla süt içen bebeklere.sarucobeq evet biz ailece minyonuz eşimde öyle çok uzun sayılmaz.herkes çok zayıf ufak deyince morali bozuluyor insanın saredemiyor.
arkadaşlar birde şunu merak ediyorum.defnenin uyku saatleri biraz uzun 2.5 saat felan.mesela uyudu uyandı ne kadar sonra yemek vermeliyim uyanır uyanmaz mı?ben kalkınca 10 dakika sonra yedirmeye çalışıyorum ondan mı tepkili acaba.uyanınca hemen verilmez mi?defne acıkınca ağlamıyor parmağını emip uyuyor.
arkadaşlar birde şunu merak ediyorum.defnenin uyku saatleri biraz uzun 2.5 saat felan.mesela uyudu uyandı ne kadar sonra yemek vermeliyim uyanır uyanmaz mı?ben kalkınca 10 dakika sonra yedirmeye çalışıyorum ondan mı tepkili acaba.uyanınca hemen verilmez mi?defne acıkınca ağlamıyor parmağını emip uyuyor.
uyanınca yedirmeye çalışşam benimki delirir yemez aç olsa bile uykususnun iyice açılmasını bekle benimkinin yarım saatte açılıyor ben yarım saat bekliyorum . zaten üstünü değiştir bezini değiştir biraz oyun birazda yemek servisi zmanı ancak oluyor . bebkten bebeğe değişir uyku açılması bebeğini izle uykusu açılınca ver