deneyımlı anneler onerılerınıze goruslerınıze ıhtıyacım var

agapi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2008
72
1
bebegimin beslenmesiyle ilgili kafam cok karısık 4 aylık olana kadar sadece anne sutuyle beslendı 10 gun once 4 ay doldu ve ıse basladım aylık kontrolunde doktorumuz sımdıye kadar sutumun yettıgını bebebegımın kılo alımının ıyı oldugunu anne sutuyle dvm edebılecegımızı ama ıse basladıgım ıcın sutun azalma ıhtımalı olabılecegınden ek besınlere az az baslayabılecegımızı soyledı benım evde olmadıgım saatlerde gun ıcınde bır defa sadece elma suyu ıctı sebze corbasından da bahsettı doktorumuz verebılırsınız dıye ama nasıl yapılacagını sormadım bırde vermesekmı saklınde kafam cok karısık yada baska neler verebılırız olabıldıgınce anne sutuyle beslenebılsın ıstıyorum bır gun onceden sagdıgım sut verılıyor ben ısyerındeyken kafam cok karısık bu konuda arkadaslar sız nasıl buyuttunuz bebıslerınızı veya neler verıyorsunuzkafamçokkarıştı

agapi , en güzeli tabiki anne sütüyle beslemek ama şartlar uygun değilsede panik yapmaya gerek yok.
bebek henüz çok küçük ve bütün vitaminlerden alması şart. sebze çorbaları vs.. bunlar tamamda bana kalırsa yeterli değil. güvenilir markadan bi devam sütü de kullanmalısın bence.günde 1 kez.

4 ay emzirme için az bir zaman sana süt izni vermiyorlarmı??sebze çorbasını..düdklü tencereye biraz kırmızı mercimek,biraz yeşil mercimek,biraz pirinç,bir kurusoğan,bir kemikli et,bir domates,bir tatlı yeşil biber bunların hepsini biraz suyla pişir birazda tuz at ve blenderdan geçir tadı harika ve çok besleyici..ama anne sütünü akşamları mutlaka ver daha süt bebeği o..allah yardımcın olsun..

evde yapılan yayla çorbasını deneyebilirsin birde. denediğimiz her bebek çok sevdi çokta faydalı.
pirinçleri yıkayıp suda haşla pişmek üzereyken, yoğurt ve yumurta sarısını ve az miktar unu çırpıp yavaş yavaş kaynayan pirinçlerin üzerine dök. (bir yandanda hızlıca karıştır) 6-7 dk. piştikten sonra tamamdır. labne peyniri tabakta ez biraz ve üzerine çorbayı dök soğuttuktan sonra ver bebişe afiyet olsun

Songülcüm tarifin son derece besleyici. ama bebek 4 aylık bence biraz ağır olur ( benim kızım 2,5 yaşında onun için yaparım ama))

X