- Konu Sahibi fearless_53
-
bayanlar bebeğim 20 günlük. sezeryanla doğum yaptım. bebeğim başlarda zaten tutamadı memeyi. sütümde gelmedi ilk başlarda. bebeğim sarılık olunca 2 gece küvezde kaldı. doktor mama takviyesi dedi. şimdi benden toplamda 70 cc süt çıkyor. 2-2.5 saatte bir sağdığımda. doktora ne kadar mama veriyim dediğimde o belirlesin sen değil diyor. sütüm bir artsa. şimdi emmeye çalışıyor. bu seferde ne kadar geldi yetti mi yetmedi mi kaygım oluyor. sarılığıda geçmedi dahaçok telaşlıyım bir akıl verin
aslında şöyle bir sütüm artsa ne kadar güzel olacak. o kadar çok istiyorum ki... denesem diyorum tüm gün mama yerine istediğinde emzirsem ama doymuyor fark ettim bugün. çekip çekip gelmeyince sinirleniyor.mecbur mama veriyorum. sarılığımz tam geçmedi korkuyorum çünkü
canım humanın anne sütünü artıran çayı var.benim sütte azdı bayağı faydasını gördüm ama en önemlisi rahat olmak kaygılarından uzaklaşmak...bende yeni doğum yaptım sayılır kızım 1.5 aylık sezeryenle doğdu.ilk günler sütün az gelmesi ve senin ufaklığın doymaması normal.doymayınca öfkelenmesi ve ağlaması da olağan bir durum. biraz sabır gerektiren bi dönem ben yaklaşık 7-8gün boyunca resmen emzirme savaşı verdim.seni çok iyi anlıyorum bide lohusalık duygusallığı yaşıyorsundur.önerebileceğim bi çay tarifi daha var 50 gram rezene 15 gr anason 8 gram kimyonu 2 lıtrelik termosta 15-20 dk.demleyip içmekte çok işe yarıyor sezeryan sonrası gaz ve sindirim problemlerine de faydası var.yavrucun doyunca sarılık falanda kalmıyor göreceksin.Allah yavrunu sana bağışlasın...
Canim bu yeni dogum yapanlarn ortak sorunu galiba sutun az gelmesi benimde 2 aylik bebegm mamayla besliyorum 40imdan sonra sutum cogaldi ama gec kaldi bebegim doktor tavsiyesiyle mamaya ve biberona coktan alismisti geceleri sagdim cok faydasi oldu simdi goguslerim yumusadi bebek emmiyor bende sagmayi birakmistim ama farkettimki biz memeden vazgectik ama o buzden vazgecmemis ne kadar emilmesede hala sut geliyor tabi 40. Gunlerdeki gibi deil bende bebegimi doyirduktan 1 saat sonra emziriyorum. Tokken ve acken meme veremiuorum cok sinirli sende arada uyanikken emzir surekli. mama ver ac kalmasin yavrucak insallah cogalir kafana takma emerse geliyor
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi[
teşekkür ederim canım mama olarak ne kullanıyorsun acaba? bana doktor hipp dedi ama nette bazı haberler var içime sinmedi. bir dahaki kontrolüme sorcam bakalım. birde ne kadar mama veriyorsun. bana doktor dediğim gibi net bir miktar vermedi. emdir sonra ne kadar mama isterse o kadar ver diyor.
teşekkür ederim canım. dediğin tarifide bir deneyeyim. boza demişlerdi ona başladım bakalım işe yarayacak mıbir de mesela sütüm indiği zaman emziriyorum. uyuyakalıyor. 15-20 dakika emip. sonra uykusunda biberon veriyorum doymamıştır diye ki doymamış oluyor. biberondan içiyor. yembellik ediyor yani. sarılık olduğu içinde aç bırakmaya korkuyorum.
Kizlar bende ayni sorunlari yasadim kizim 3 aylik oldu ve neyazikki memeyi birakti artik sadece mama veriyorum ilk gunler benimde sutum azdi sonrasinda problemsiz emdi fakat doymadigini hissettigimde mama takviseyi yaptim aptamil anne sutune en yakin mama diyor doktorlar 40 cc icebildigini iciyordu sonrasinda memede birikmis sutu icip ugrasmamaya basladi cekse gelicek ama cekmiyodu 5 dakikada emip birakiyodu okadar ugrasmama ragmen zamanla beni birakip biberona yoneldi ac birak 4 saat emer dediler o dayandi acliga ben onun aglamasina dayanamadim sonunda pes ettim suan sadece mama yiyor 3 ay emdirebildim emmedikce azaliyor zaten sut suan goguslerimde sut birikimi bile kalmadi diyebilirim keske emseydi ama onun ac kalmasindan onemli olmadigini dusunuyorum sana tavsiyem biberonu anne memesine en yakin olan avent markasi onu tercih et cok az geliyor sut ayrica gunduzleri olabildigince cok emzir nezaman mıkırdansa sok agzina memeyi aglamadigi surece biberonla takviye yapma gece uyurken anlamiyolar fakat gunduz bikacsefer biberon verirsen cok cabuk tercihini kolay olandan yani biberondan yana kullanicaktir umarim sutun bian once cogalir benim kuzum gibi birakmaz
Sabırlı ve sakin ol.
Pes etme. Doğada yavrusunu emziremeyen tek bir canlı yoktur. Neden? Çünkü onlar bizim gibi süt konusunu kafaya takmazlar da ondan. Olumlu ol. İnatla emzir. Sütün artana dek mama takviyesibe devam et. Ben ilk bir hafta aptamille mama takviyesi vermiştim oğluma. Sonra dr gerek yok dedi. Zaten sütüm de arttı. Emdikçe sarılığı geçecek. Ve emmesi için de senin çok kararlı olman gerek. "sütüm gelmiyo" değil, "sütüm uykuda,uyandırmalıyım" diyeceksin öncelikle. Beyne olumlu mesajlar yollandıktan sonra geçiceksin beslenmeye. Artık emziren bir annesin. Bu ekstradan özenli beslenmen anlamına geliyor. Bol su. Kesinlikle. Karnın gulk gulk edene kadar iç! Komposto taze sıkılmış meyve suyu rezene+anason+ısırgan+ıhlamur çayı kefir boza(yada salep) somon balığı bol yeşil salata tavuk suyuna çorba.. Bir dene bakalım:) emin ol artacak sütün.
Kanlanma derken, gözünün beyazında kırmızılık varsa battaniyesi veya eli falan çarpmıştır. Geçer. Geçmezse doktora uğayın mutlaka. Sadece gözünün pınarında kırmızı çapak var diyorsan ki öyle demişsin, mikrobik birşey olma ihtimali yüksek. Yine doktora gitmeniz şart. Bir damla ile temizlenir gider.bu arada bayanlar bebeğimin tek gözünde kanlanma var sizde karşılaştınız mı daha önce böyle bir durumla? sabah göz kenarında çapak tarzı bişey birikmiş onu farkettim.
Kanlanma derken, gözünün beyazında kırmızılık varsa battaniyesi veya eli falan çarpmıştır. Geçer. Geçmezse doktora uğayın mutlaka. Sadece gözünün pınarında kırmızı çapak var diyorsan ki öyle demişsin, mikrobik birşey olma ihtimali yüksek. Yine doktora gitmeniz şart. Bir damla ile temizlenir gider.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?