Bebek Beslenmesi Deneyimli anneler lütfen yardım edin!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

akgn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2014
4
1
3
33
2 aylık bir oğlum var. İlk ay sezeryanla doğum yaptığım için sütüm geç geldi bir de bebek emmeyi öğrenemediği için emzirmenin yanı sıra mama takviyesi de yaptık. İlk ay 1000 gram kilo aldı. Fakat 2. ay emebildiği için mama vermedik. Bu sefer 700 gram aldı. Acaba sütüm yetmiyor mu? Gündüzleri 2 saate bir geceleri ise 3 saate bir emiyor. Fakat birkaç kez mama verdiğimizde geceleri 4-5 saat uyudu. Acaba sütüm yeteri kadar doyurmadığı için mi daha sık uyanıyor diye düşünmeye başladım. İlk bebeğim olduğu için tecrübesizim daha tecrübeli anneler yardım ederseniz sevinirim.

her uyandığında emziriyorsunuz değil mi? bu ay da kilo gelişimine bakarak doktor karar verir mama takviyesine gerek olur mu diye. Ama bence anne sütü mamanın verdiği kiloya göre bakılmaksızın verilmeli.
canınızı sıkmayın bol su süt kesmeyen bitki çayları ile kendinize bakın ki bebeğe de iyi bakasınız

Teşekkür ederim BROOMHILDA_87 .Evet her uyandiginda emziriyorum gün içinde bol su ve süt artıran yiyecekler yemeye özen gösteriyorum.ama düşünmeden duramıyorum maalesef ki .bakalım bu ay ne kadar alacak ve doktor ne diyecek.

Teşekkür ederim BROOMHILDA_87 .Evet her uyandiginda emziriyorum gün içinde bol su ve süt artıran yiyecekler yemeye özen gösteriyorum.ama düşünmeden duramıyorum maalesef ki .bakalım bu ay ne kadar alacak ve doktor ne diyecek.
Bu arada haklısınız hislerinizde. Bende kilo alması için takla atıyorum resmen :)

Emzirmekten vazgeçmeyin kiloyu da çok sorun etmeyin sağlıklı olması önemli.benim oğlum doğduğu günden beri hiç emmek istemedi sağarak verdim ayda 500 gr.dan fazla aldiği hiç olmadı bazen hiç kilo bile almadı ama hiç pes etmedim 5 ay sadece anne sütü verdim,sağarak verdim o ayrı bir eziyet.. Şu anda 14 aylık oldu hala zayıf bir çocuk ama çok sağlıklı herşeyi de çok güzel yer biraz da yapısal demek istediğim boyu uzuyorsa az da olsa kilo alıyorsa dert etmeyin.

Bend senin durumunun aynisini yaşadim cnim.geceleri iki saate bir emzirmelisn çenesi yoruluyordur.birde süt yeni yeni geliyorsa emerken yoruluyodur. Mama tok tuttgu icn saat aralgn uzundur.bizd hem mama hem anne sutü verdm bebegm ikilemd kalyordu bu kez mamayi kestm tamam sütm geldi dedm dört aya kadar beni emdi.snra ek gdaya basladm beni helen emiyor.telaslanma cnim

2 aylık bebek 5 saat aralıksız yatmamalı. 3 saatte 1 emzirin. Kan şekeri düşebilir.

Back