Yıllardır en pahalısından en ucuzuna değişik kremler kullandım. Ama öncelikle belirteym cildimde ciddi bir sorun yok. Sadece yaşa bağlı olarak yerçekimine meydan okuyamadan yaşlanmaya başlayan karma bir cilde sahibim. Hatta paramı çöpe attıran bir dolgu maceram da var:) Sadece paramı değil görüntümü de sekteye uğratmış, işin uzmanının yapmadığı bir dolgu kariyeri.. yaklaşık 3 aydır da günlük ve haftalık cilt bakımımı tamamen değiştiren yeni ürünleri , karışımlari ve burdaki bazı denenmiş püf noktaları cildime göre harmanladım.. 3 aydır düzenli bir şekilde yaptığım cilt bakımım dan çok güzel sonuçlar aldım
dolgu hikaye yani:) Ama öncelikle cildinizi tanımanız ve onun ihtiyaçlarını iyi analiz etmeniz lazım... Mesela benim bölgesel yağlı(t bölgesi) karme bir cildim var. Açık tenliyim ve hassas bir yapıya sahip. Kolojen dokusu azallmış bir cilt. 32 yaşındayım. rengide mat ve soluktu.. göz altlarım(dolguyu yaptırdığım alan ve daha kötü olmuştu ) mor... Makyaj yaptığımda ki özellikle göz altı kapatıcısı 2 saat bile ciltte kalmıyordu. 3 aydaki deneyimim ile iyi sonuçlar aldım sizler ile de paylaşmak istedim...
Araştırmalar yapıp doktorlardan ve burdaki forumlardan aldıklarım ile deneyip memnun kaldığım ürün karışım ve püf noktaları şöyle;
1. Öncelikle a,e vitamin kapsülleri ve bepanthen krem ve marhem ile hazırladığım gece ve gündüz kremlerini kullanmaya başladım(çöpe attığım pahalı kremler için içim hiç acımıdı desem
)
2. Sabahları ilk kalkttığımda bir kalıp buzu ağır ağır yüzüme sürüyorum,o aradada hazırlanıyorum ki buzun bittiğini bile anlamıyorum.. mutlaka da 2 büyük bardak su içiyorum dolu dolu..(NEM ÇOK ÖNEMLİYMİŞ)
3. makyajdan önce kendi hazırladığım kremden nohut kadar alıyorum yüzüme sürüyorum, üstünede La Roche Posay güneş koruyucusunu az miktarda yüzüme sürüyorum. sonra makyajımı yapıyorum.
4. göz altım için Estee lauder Advanced Night Repair Eye kullanıyorum ve ciddi sonuç alıyorum....
5. Akşam göz makyajımı bioderma h2o göz temizleyici ile çok nazik temizliyorum, yüzümü de gül suyu ile temizliyorum.
6. Yine buradanbir arkadaşın önerisiydi ki
çoook teşekkürler ona da patates maskesini aklıma gelen, vaktimin uygun olduğu her akşam yapıyorum.(1 patates rendelenir ,suyu sıkılır,önce suyuyla yüz yıkanır, sonra posası yüze tamamen yapıştırılır, yarım saat beklenir,durulanır)
7. hafta da en az 3 gece buz kalıbına koyduğum soda kalıbıyla tv izlerken yüzüme masaj yapıyorum.
8. Ayda1 kez detaylı cilt bakımı yaptırıyorum yaptıramazsam da hamama gidiyorum.(cilt bakımları güvendiğiniz güzellik merkezlerden çok cüzzi miktara paket halinde alabilirsiniz mesela ben 5li paket detaylı cilt bakımını 300 tl ye aldım.
9.ıhlamur ve kil ile 2 haftada 1 kil maskesi yapıyorum.
Çok teferruatlı geliyor ama düzenini oturtursarız yemek yemek gibi hayatınızın bir akışı oluyor ve cildinizizn düzelmesi sizi çok mutlu ediyor Tabiki bunların yanında yediklerimiz ve içtiklerimiz çok önemli. O başlıklarda tavsiye de bulunan arkadaşlar var ondan dolayı uzun uzun onları yazmadım...