Denemeli miyim?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
arkadaslar, bir konuda kararsiz kaldim yardimci olursaniz sevinirim.
Benle evlenmeyi isteyen biri var, hatta benle tanistiktan kisa sure sonra bunu kafasina koymus bana daha sonra soyledi. Ben bu insanla 2 ay falan gorusmustum, arkadas olarak, hic sevgili olmadik. Ama bende hoslanma olmadi, beni cok cekmedi acikcasi fakat ben onu cok cekmisim, beni cok sevmis. Sonra evlilik lafini ortaya koydu ben de kendisiyle acikca konustum bende cok hoslanma olmadigini anlattim ve gorusmeme karari aldim bu konu acildigi icin.

Bi sure gecti bana tekrar ulasti ve kendisine bi sans daha vermemi istedi. Aci cektigini, beni unutmadigini soyledi.

Benim yas 29 ve evlenmeyi de cok istiyorum aslinda ama hoslandigim, begendigim biriyle olsun istiyorum, sirf evlenmis olmak icin degil.

Ondan bahsedecek olursam, mesleklerimiz ayni ve dindar biri, aslinda bu ozellikler aradigim ozellikler, denklik ve dindar olmasi yani. Fakat gelin gorun ki oyle hayran olmadim kendisine, bir tutku, bir ask vs hissetmedim fakat iyi bir es olur bence kendisi, iyi huylu, dindar bir insan. Aslinda bunlar benim icin onemli ozellikler bu devirde...

Daha once de acmistim konuyu o zaman reddetmistim ama kendisi konuyu tekrar gundeme getirince yine size danismak istedim. Keske ondan hoslanabilseydim, o zaman hersey guzel olurdu. Ben uzun boylu erkeklerden hoslanirim ayrica, o da benim boyumda Tek sebep bu degil tabi

bir de sunu ekleyeyim, ailem baska bi sehirde ben de burda yalniz yasiyorum ve orda is bulursam memlekete donmek orda yasamak istiyorum
ben tek basima bir hayati surdurmek icin baya sıkıntı cektim artik rahat etmek istiyorum
buyuk sehirden bunaldim, hersey cok zor cunku ve ankara da cok sıkıcı bir sehir
memlekete gidersem de orda evlenebilir miyim, dengim insan zor cikar bilemiyorum

ne yapmaliyim sizce

Son düzenleyen: Moderatör:
Bak sana ne dicem..
Ben şu an nişanlıyım ve temmuzda evlenicem.
Nişanlımı ben ilk otobüste gördüm. Kız arkadaşlarımla bakar bakar dalga geçerdik tipe bak diyeee uzun burun diyede lakap takmıştık. Ama bir gün; Bir ortak arkadaşımız çıktı ve hiç beklemediğimiz bir anda bizi tanıştırdı. Ama ben hala hiç bişi hissetmiyorum benim gözümde hala dalga geçtiğimiz o kişi konumunda sonra aylar geçti onu tanıdıkça aşık oldum. onun yanından ayrılamaz oldum. Ve 8 yıldır beraberiz. temmuzdada evlenicez.
Karar senin ama istersen bir süre görüş dış görünüşle insan hoşlanmaya biliyor. Ama onun içini tanımak için kendine ve ona bir şans vermelisin bence..
Yine karar senin... İstersen bunu başından ona söyle sadece bir süre de sadece seni daha iyi tanımak istiyorum de. Ama olmazsa olmayacak üsteleme de. Sende onu sevip sevemeyeceğini o zaman anlarsın sanırım.a.s.

Sade_kahve bu kadar detaylara takıldığın sürece; yaşım 29 hala evlenmedim,
yanlızlıktan çok sıkıldım diye yeni topikler açacaksın bence.
Birazda yaklaşmaya, tanımaya çalış sende emek ver.
Tüm şartlar uygun olsun bende kabul edeyim diye beklediğin sürece bu bekleyiş uzar gider.....

canım öncelikle allah gönlüne göre versin huyunu beğeniyomussun bi insana ısınmak için yeterli mi bilmiyorum ama bu zmanda dindar birini bulmak çok zor iyisini sen bilirsin tabiki ama bi görüş derim ama şans meselesini ona izah et eğer ben de senden hoşlanırsam olur eğerki hoşlanamassam anlayıs gösterip görüşmeyi kesicez diyebilirsin olmadı mı olmuyor cnm herşey iki taraflı oldumu güzel...hayırlısı olsun hakkındaa

kendin diyorsun zaten keşke hoşlanabilseydim farklı olurdu diye, iyi olabilir, denk ve dindar da olabilir istediğin gibi ama sende bir şey yoksa olmaz. evlilik o kadar da mantıkla yürüyecek bir şey değil...

"güzelliğin on para etmez, bu bendeki aşk olmasa" diye boşuna dememiş...

tabiki evlenmis olmak icin evlenilmez amaaa
bence biraz daha arkadasca zaman gecirin belki birlikte zaman gecirdikce seversin,evlenecek kadar baglanirsin kimbilir,ilk goruste seveceksin diye bise yok,
haaa olmuyosada,zorlamanin anlami yok,frekanslarimiz tutmadi dersin:roflolhani boyle laflar vardir ya,yok elektirigimiz tutmadi,yok frekanslar uymadi,yok sigorta,falan filan,cok komik gelirde bana)herseyin hayirlisi olsun canim hakkinda,hani denirya,kismetse beri,kismet degilse geri gitsin,kismet isi bunlar,,,,sansin bol olsunyerimseniben

istediğin mantık mı yoksa aşk evliliğimi buna karar ver bence ilk önce

kesinlikle katılıyorum..

ya birbirinize uygun olduğuna, seni sevdiğine inandığın bu adamla evleneceksin; ya da karşına hayatının aşkının çıkmasını bekleyeceksin..

ama o sırada da bu yaşa geldim ne olacağım demiyeceksin..

Çalıkuşum ben de böyle detaylardan dolayı 31 yaşıma girmeme 14 gün kala evlendim.
Şanslıymışım diyorum,çünkü o zamana kadar evlenmemiş,problemsiz,iyi huylu,durumu ve mesleği iyi adamlar hep kaplmış olsa da benimki bir köşede beklemiş beni:roflol:
Aynen dediğin gibi,onu tanımaya çalıştım,çünkü en başta elektrik çarpmadı beni delikafadulden
Amaaaa,şimdi hayatımın merkezi,biricik aşkım ve en iyi arkadaşım oldu kendileriiii:asigim:
Sade kahvecim,şöyle güzel bir sohbet edebiliyorsanız dene derim ben dea.s,tabiii en baştan sana çok ters gelen huyları ve seni iten yönleri yoksa.:teselli:

sade kahve canım sana sadece şukadarını söyleyim sen anla...birincisi allah yazdıysa zaten eninde sonunda olur yani bazen öyle çiftler varki nasıl bununla evlenmiş diyoruz ama kaderimizde o varsa allah gözümüze güzel gösteriyor.ama yoksa mutlaka bir yönü bize ters geliyor bu işi olabilir görünüşü olabilir elektrik dediğimiz mevzu olabilir yani ben allah yazdıysa ilk gördüğünde bile olması gerek diye düşünüyorum.demekki kaderin bu insan değil.yaşın 29 olabilir hatta 30,32 ama evlilik hayatta bir kere olur.sırf karşı taraf istiyor diye şartlar müsait diye evlenmek yanlış olur.ha belki mutlu olursun o ayrı ama ilk başta olmazsa olmaz ve karşına kimlerin çıkacağı da belli olmaz.bu önemli bir karar.evlilik mantıkla olduğu kadar aşklada yapılması gerekli.bence acele etme hoşlanmadıysan zorlama.belki 1 ay sonra bambaşka sürprizler seni bekliyor olacak.ama keşke dememek için en azından sevdiğin hoşlandığın biri olsun.dindar olması hali vakti yerinde olması yetmez heryönüyle yanına yakışmalı kocam diye tanıştırırken göğsün kabarmalı.tamam güzelim acele etme ve iyi düşün :1hug:

dusuncelerimi cok iyi ifade etmissin
ilk goruste begenmedim, sonra sans verdim 2 ay kadar ama hoslanmadigim icin onun bana asiri ilgisi de beni cok itmisti
gercekten ben de yanimda esimi gururla tasimak isterim, herkese gururla tanistirmak isterim mesela dedigin gibi
icimde hicbir burukluk olsun istemem
yasim geldi evlenmem lazim diye de cok dusunmuyorum artik sadece yasimi soranlar olabilir diye belirtmek istedim
yasimdan cok daha genc gosteriyorum zaten
dedigin gibi Allah yazdiysa o insanla karsilasinca bunu anlarsin bence
icinde bir kipirti olmasi lazim
bu olmayinca hersey uygun olsa da olmuyor
bilmiyorum belki de oyle biri yazilmamistir benim icin...

diger cevap yazan herkese de cok tesekkur ediyorum

bir insandan elektrik alamamak, hoslanmamak detay mi sence?
evlilik icin olmazsa olmaz birsey diye dusunuyorum
evet yalnizliktan sıkıldım diye dertlesmek amaciyla, yalniz olmadigimi hatirlamak amaciyla topikler acabilirim

askla sevmedigin biriyle evlenmeyi bile belki bir ihtimal dusunuyorum, size danisiyorum bu da aslinda hemen silip atmadigimi gostermiyor mu

o zaman şimdi kararını verdin değil mi canım, çünkü zaten yine de size danışayım demişsin aday kişi ikinci kez seni aradığında :1closedeyes:

herkesin kaderi daha doğduğunda yazılırmış alnına.evleneceğin insan belli olurmuş yani.kimi 16 yaşında evlenirken kimi 35 yaşında.hatta 40 yaşında.çünkü allah öyle hayırlı görmüş.benim eşimle aramda 8 yaş var niye bu zamana kadar evlenmedin dediğimde senin yaşının gelmesini beklemişim diyor.yani senin eşinde biryerlerde seni bekliyor.allah doğru zamanda karşına çıkaracak merak etme.ve çıktığı zamanda ne erken olacak nede geç.tam zamanı...

insallah ta bunu gec mi diyorsun yani?

Aynı şeyden bahsediyoruz bu noktada, dediğim gibi sizde biraz emek verin.
Anlamaya, tanımaya, onunla bir ömür geçirebilirmiyim sorusuna cevap
bulmaya çalışın bu dönemde. Olmuyorsa da olmuyordur.
Tabi ki sadece evlenmiş olmak, yaşım geçiyor olsun artık diye
evlenmek; yapılacak en büyük hatadır bu şartlar altında.

sade kaave
gözünü sevem bırak artık bu armudun sapı üzümün çöpü saplantılarını yaa

acele etme, tanımaya çalış..

ama armudun sapı üzümün çöpü diye de yıllarını heba etme

canım öncelikle nikin süper.hemen kahve içesim geldi.
karşında senin şartlarına uygun bi insan var.şu anda onunla evlenmek için aranızda bi problem de yok.ama hoşlanmıyosun.bence mantık çok önemli.eşime aşığım ama şartları benim istediğim gibi olmasaydı,aşkımdan ölsem de evlenmezdim onunla.sanırım anlatabildim.onun kendini tanıtmasına izin ver.ama onunla çıkarken hala aklın başkalarında olursa acaba daha iyisi çıkar mı diye,o zaman onu da kendini de aldatma.olmaz de o da umut bağlamasın.

haklısın canım....a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…