• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deneme süresinde nasıl davranılmalı?

Niloyaaniloyaaa

Nilay
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Mart 2020
439
352
33
Merhaba,

8 gün oldu işe başlayalı başlarda adaptasyon sorunu aşırı derecede yaşadıysamda şimdi işime sıkı sıkı sarılıp kendimi geliştirmek istiyorum.Fakat sanki beni beğenmiyorlar gibime geliyo.Arkadaşları izliyorum sistemi öğrenmeye çabalıyorum ki öğrendim ana kısmı detay kısımları öğrenemedim

Ufak tefek hatalarım oldu.Dün ve bugün ama çok yeniyim 🙊 hayatımın ilk iş deneyimi ve ben kendime çok güveniyorum öğreneceğime inancım sonsuz.

bu süreçte beni kovmamaları için nasıl davranmalıyım? Ben gerçekten bu işe tutunmak istiyorum..

8 günlük bir elemanım yaptığım ufak hatalardan dolayı atılır mıyım? İlk iş deneyimim olduğunu biliyorlardı hatta sakın pes etme falan demişlerdi..

Merhaba,

8 gün oldu işe başlayalı başlarda adaptasyon sorunu aşırı derecede yaşadıysamda şimdi işime sıkı sıkı sarılıp kendimi geliştirmek istiyorum.Fakat sanki beni beğenmiyorlar gibime geliyo.Arkadaşları izliyorum sistemi öğrenmeye çabalıyorum ki öğrendim ana kısmı detay kısımları öğrenemedim

Ufak tefek hatalarım oldu.Dün ve bugün ama çok yeniyim 🙊 hayatımın ilk iş deneyimi ve ben kendime çok güveniyorum öğreneceğime inancım sonsuz.

bu süreçte beni kovmamaları için nasıl davranmalıyım? Ben gerçekten bu işe tutunmak istiyorum..

8 günlük bir elemanım yaptığım ufak hatalardan dolayı atılır mıyım? İlk iş deneyimim olduğunu biliyorlardı hatta sakın pes etme falan demişlerdi..

deneme sürecinde ilk olarak tavırların insan ilişkilerin iş ahlakın önemlidir. Sonrası iş. Senin zaten o işi yapabileceğine inanarak masraf yapıp işe almışlar. Deneme sürecinden sonra kovulman düşük ihtimal genelde sektörünü bilmiyorum iş yerni bilmiyorum ama. Çok rekabet olab bir yer değilse tedirgin olma. İşi öğrenmeye çalış. Hırslı davranmana gerek yok. Kendin ol.

Hastane sektöründeyim hasta kayıt yetkilisi evet yani kimseye ters cevabım olmadı bir iki hatam oldu sadece iş konusunda öğrenmeye çalışırken
deneme sürecinde ilk olarak tavırların insan ilişkilerin iş ahlakın önemlidir. Sonrası iş. Senin zaten o işi yapabileceğine inanarak masraf yapıp işe almışlar. Deneme sürecinden sonra kovulman düşük ihtimal genelde sektörünü bilmiyorum iş yerni bilmiyorum ama. Çok rekabet olab bir yer değilse tedirgin olma. İşi öğrenmeye çalış. Hırslı davranmana gerek yok. Kendin ol.

Merhaba,

Deneme süresinde iş öğrenirken 1 2 kez yapılan hataları ben normal görüyorum. Ama hatasını uyarıp gösterdiğim kişinin aynı hatayı tekrar yapması ben de soru işaretleri uyandirirdi. Bu zamana kadar eledigim personelller genelde yaptigi hatayi umursamayan fazlaca tekrar eden uyumsuz kisilerdi.
sizin ilk tecrübenizmiş işi öğrenmek için elinizden geleni yapın yaptığınız hatalardan ders alin zaten acemiyim deyip işi sallamayın sıkı tutun.
Hakkinizda hayırlısı olsun

Merhaba,

Işin hayirli olsun. Kendine guveniyorsan atilicam diye birşey düşünme. Elinden gelenin en iyisini yap. Kendi kendine ' başaricam' diyceksin. Yok hayatin gerçeklerini konuşmak gerekirse evet deneme sonrasi çikarma ihtimalleri var. Elinden geleni yaparsan çikarirlarsa sadece uzuntun olur pişmanliğin olmaz ve en onemlisi hayat düşüp tekrar kalkmaktir zaten. Onemli olan vazgeçmemek. Unutma ki sen ne zaman vazgecersen iş hayatin o zaman biter şimdiden kòtü düşünürsen bunu ustemsizce davranişlarina yansitirsin. Mesela aşiri heyecan, korku, çekingenlik, her adiminda acabalar falan. Bunlarin olmamasi için bence oldugun durumu degerlendirmene bak

8 günlüksün henüz ne gibi hata yapıpta kovulursun? Anca sirketi batırırsan felan herhalde. Sen ögrenmeye calıs moralini bozma herkes ilk günler böyle düsünür. Düşük pskolojide durma, atik ol, öğrenmeye açık ol. Önce sen kendine inan sonra onlar Başaracagına inansınlar..

8 günlük bir işte sizi niye bir kaç hatadan kovsunlar canım. hasta kayıtta çalışıyorsanız geri dönülmez bir hata yapmazsınız diye düşünüyorum.
kimse hemen işi kapamaz elbet ufak tefek hatalar olur.. tamamen öğrendikten sonra da rahat olursunuz

Işin hayirli olsun. Kendine guveniyorsan atilicam diye birşey düşünme. Elinden gelenin en iyisini yap. Kendi kendine ' başaricam' diyceksin. Yok hayatin gerçeklerini konuşmak gerekirse evet deneme sonrasi çikarma ihtimalleri var. Elinden geleni yaparsan çikarirlarsa sadece uzuntun olur pişmanliğin olmaz ve en onemlisi hayat düşüp tekrar kalkmaktir zaten. Onemli olan vazgeçmemek. Unutma ki sen ne zaman vazgecersen iş hayatin o zaman biter şimdiden kòtü düşünürsen bunu ustemsizce davranişlarina yansitirsin. Mesela aşiri heyecan, korku, çekingenlik, her adiminda acabalar falan. Bunlarin olmamasi için bence oldugun durumu degerlendirmene bak
Evet kesinlikle ben elimden geleni yapıcam.Olmazsa nasip devam tekrar iş aramaya:) sadece ilk hafta biraz adapte olamadığım için çok hevesli durmadım..

Hata yapmanız çok normal. Ilk iş deneyimi, yeni ortam. Ne kadar profesyonel olursa olsun adaptasyon sorunu illa ki olur. Bu yüzden işten çıkarmamaları gerekir. Güler yüzlü ve canayakın olmaya çalışın. Başarılar dilerim, heyecanınızı hissettim 💕

Merhaba,

Ben senin yerine olsam bu sıkıntımı is verenimle paylaşırım. Beni bu nedenden cikarmayin derim. Işı öğreneceğim derim.
Benimcok hoşuma gider böyle bir davranış

Ben senin yerine olsam bu sıkıntımı is verenimle paylaşırım. Beni bu nedenden cikarmayin derim. Işı öğreneceğim derim.
Benimcok hoşuma gider böyle bir davranış
Bilmiyorum.İşi öğrenmek ve asılmak istiyorum ama ortamı hiç sevmedim.Bazen çıkmak istiyorum bazen hiç istemiyorum çok garip bi duygu içindeuim

Bence kendinizi çok sıkmadan çok strese sokmadan çalışmaya devam edin belki o zaman ortamı da sevmeye başlarsınız. Yapmanız gereken şeyleri güzelce yaptığınız takdirde hastane koşulları için sizi işten hemen çıkaracaklarını sanmıyorum. Her işe yeni başlayan hata yapar bunu da herkes bilir ki insanız yani ne kadar çalışmış olursak olalım hatasız kul olmaz hatamla sevin beni deyin :-)

Kovan kovsun ya gider başka yerde iş bulursun.
Dik dur onların da vazgeçilmez olduğunu hissettirme.
Sonra işler değişiyor.
Ayrıca 8 günlük 1-2 hatayla kovarlarsa ne kadar küçük bir yer de çalıştığını anlarsın ama kovulmazsan idare edilirsen iyi bir yerdir.

Sizce en azından tecrübe olması için bir süre dayanayım mı? Gerçekten işi sevdim ama ortama hiç ısınamadım
Tabi ki dayan. Is arkadaşların 100 tane olsa icinden 3 seversen sanslisin. Sonuçta rekabet var. ;)
Maasin seni tarmin ediyor mu?
Isi sevdim dediğin için soruyorum

Back
X