- 13 Ekim 2011
- 917
- 933
İçerden yeni çıktım da anca cvp veriyorumsize gercekten samimi bir sekilde bir soru sormak istiyorum almanyada da karsilastigim bir tutum icinde oldugunuzdan. belki merakima siz bir cevap bulabilirsiniz? söyle ki almanya da yasiyorum ve buradaki türk vatandaslarina alman hükümeti büyük yardimlar yapiyor. sosyal hizmetler yani para yardimlari ( tabi bu issizler veya kazanci cok iyi olmayan kisiler icin) kendine ev tutamayan parasi yetmeyen insanlara cok uygun fiyatli evler veriliyor. cocuklar okullarda türkce yani anadilde egitim görüyor. yüzlerce dükkan yüzlerce vakif eglence geceleri oluyor. ama tanidigim bircok insan almanlarin pis bir millet oldugunu almanyayi sevmediklerini almanlarla arkadas olmak istemediklerini söylüyorlar. isim geregi yabancilarla bu konu hakkinda konusma firsatim oldugu icin haberdar oluyorum. gelelim asil sormak istedigime. bunlara ragmen burada türk politikacilar cok aktif ve insan haklari konusunda cok toplantilar konusmalar oluyor. simdi alman devleti kalkip begenmiyorsaniz gidin tek dil tek bayrak dese cevabiniz ne olurdu? mesela türk politikaciyi öldürmek istese alman fasistler ne derdiniz?
Almanya daki Türkler sıkıyorsa gitsin bir Alman polisine askerine saldırsın pusu kursun bakalım ne oluyor