Demirel hastaneye kaldırıldı

Demirel Baba'ya Allah'tan şifa diliyorum.

Binaenaleyh Baba'nın unutulmaz replikleri:
Ege bir Türk gölü değildir. Ege bir Yunan gölü de değildir. Ege zaten bir göl de değildir.
Benzin vardi da biz mi ictik?
Derin devlet, normal devletin raydan çıkmış halidir.
Gap'ı kimseye gap diye gaptırtmam.
Dün dündür, bugün bugündür.

Süleyman Demirel "seçmenlerle" bir seçim öncesi sohbeti yapmaktadır. İşsizlik konusunda çok iddialı sözler sarf eder:

"Göreceksiniz iktidara geldiğimiz zaman işsizlik problemini 3 ay, evet, 3 ay içerisinde çözeceğiz. Bakın bunun altını çizerek söylüyorum. O sırada not almakta olan gazeteciye döner:

Sen de altını çiz o satırların" der?

Aradan 10-11 ay geçer; Demirel başbakandır ama işsizlik sorunu çözülmemiştir! O günkü konuşmada bulunan ve not alan gazeteci kendisini ziyaret eder. Demirel yaptıklarını, yapamadıklarını, önündeki engelleri vs. anlatır.

Söz sırası kendisine geldiğinde konuklara geldiğinde not almış olan gazeteci malum kağıdı çıkartır ve gösterir. İkisi arasındaki diyalog şöyle gelişir:

-Efendim siz bize işsizliği 3 ay içerisinde bitireceğinizi vurgulamış ve 'bunun altını çizin' demiştiniz ben de çizmiştim. Buyurun."

- Kağıdı vermene gerek yok. O gün 'altını çizin' demiştim değil mi? Çıkar kalemini tekrar. Al kağıdı eline bul o satırları. Buldun mu? Hah tamam; şimdi de üstünü çiz!

Hic degilse millet o zamanlar hesap sorabiliyordu basbakandan da iktidardan da.. Simdikine birsey soruyorsun, "alin bunu iceri" diye cevap veriyor. Demirelin en sevdigim sozlerinden biri: "yuruyun, yurumekle yolar asinmaz!" Simdikiler "sokaga cikin da gorelim!" diyor.

Yanlış haıtlramıyorsam sanki barış mançı' nun da kendisine ithaf ettiği bir şarkısı vardı .bir de bunun bir manevi kızı vardı ki ülkeyi darma duman eden aman Allah

tam bir politikacıymış:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…