Demir eksikliğinde 😞😞

Nasibeyn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2020
814
333
33
34
Selam kan tahlili verdım de vucudum da asırı dusuk düşük bir oranda demir ve ferritin bana takviye gıda onerısı de bulunabilirmısınz Dr takviye gıda al kullan dedi ama kararsız kaldım bu durumu yasayan var mı

El yapımı dut pekmezi

Arkadaşımla dün bunun muhabbetini yapmıştık tevafuk oldu. Onun da değeri 0.4 müş çok düşük.
Kurutulmuş dut varya onu kaynatmış suyunu içmiş posasını da yemiş. Değerleri yükselmiş hatta doktor hangi ilacı kullandın demiş.
Denemenin bi zararı olmaz isterseniz deneyin inşallah faydasını görürsünüz

Sizce demir eksikliği adet düzensizliği yapar mu

Sizce demir eksikliği adet düzensizliği yapar mu
Cok dusukse yapabilir. Demir vucutta cok onemli. Doktorun verdigi takviyeyi kullanin. Sakatat, siyah kuru uzum, dut pekmezinde demir bolca bulunur. İspanak da oyle keza ama yogurtsuz yemeniz lazim.

Benimde aşırı düşük çıktı gecen ay
Gebelik öncesi bi bakalım demişti doktor
Böyle kendine hayrın olmaz çok zor geçirirsin hamileliği değerlerini toparlamadan gebelik düşünme dedi hatta
Ben ilaç kullanıyorum şimdi
Bide aşağıda bi arkadas yazmıs kuru dutu kaynatıp içmeyi onuda çok fazla öneriyolar
Onuda yapıcam insallah şifa olur bakalım

Sizce demir eksikliği adet düzensizliği yapar Dut yerine direk pekmezi içsek

Hıc fayda etmiyor hıc
Ay benim çok etki etmişti elazığdan getirmiştik,lakin şu an bende getiremediğim gibi getirtemiyorumda mesela pandemi olduğu için . Başka ne var ki düşünelim o vakit

Gencler benim demir depolari bos oldugu icin demir eksikligi anemisi teshisi kondu.Simdi oncelik ile senin bunyen acaba yediklerini demire cevirebiliyormu onu arastirmak lazim.Yani yediklerini vucudun depoluyor mu?
Eger hayir ise Ferro sanol kullanmaktan baska sansin yok, Eger evet ise yukarida bir cok secenek sunmus arkadaslar hepsini deneyebiirsin.Kahve cay almayacaksin alacaksan da gunde bir bardak , alkol da ayni sekilde.

Ha bu arada d vitaminine baktirdin mi?

D vitamini cok onemli demir eksikligin var ise ayni sekilde D vitaminin de genelde dusuk cikiyor.Nedeni hala uzmanlar tarafindan bilinmiyormus bir baglanti kuramamislar yaniga.

Ankara da bir profesore gitmistim He say; Insanlar gunesli havada aldiklari d vitaminin yeterli oldugunu dusunur lakin oyle degilmis, ozellikle Tr de cok yaygin bir kadinin omur boyunca D vitamini takviyesi almasi gerektigi soyledi.Ozellikle meme kanserlerine yakalanma riskini dusuruyor.Bu neden ile ne olursa olsun demirinizi ve D vitamin degerinizi yuksek tutun

Bu arada istersen Damar yolu ile al Ferinject 6 ay rahatsin.Fakat dikkat et alerji yapabilir o neden ile once alerji testi yapsinlar sana.Bana test yapmadan serumda verdikleri icin oluyodum.DIKKAT

Merhaba Ispanak ve kereviz kürunün üzerine tanimam...O kürü C vitamini ile için..15 gün boyunca kullanin farkı goreceksiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…