• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Demir Eksikliği

dirim

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2008
12.040
1.187
773
kızlar yaklaşık neredeyse bir 10 senedir,belli sıklıklarla tahlil yaptırdığımda
hep demir eksikliği çıkıyor.kansızlık çıkmıyor.doktorlar bayanlar regl olduğu için normal diyor,
ama merak ediyorum sizlerde bu sorunu yaşıyormusunuz?ferritin değerine göre yaklaşık 3 ay ya da 6 ay
demir hapı kullandıktan sonra depolar doluyor.ama aradan mesela bir sene geçiyor tekrar düşmüş.
bende demir eksikliği saç dökülmesi ve yorgunluk yapıyor ordan anlıyorum.
sizlerde durumlar nasıl?

Bendede demir eksikliği anemisi var ılaç verıyorlar ama ılac yan etkı yapıyor hıc bı faydası olmuyor dogal bulabılırsen sabahları bır yemek kasıgı pekmez ye kırmızı et tuket cay kahve tetıklıyor kansızlıgı zaten sac dokulmesıde var bende artık sampuan kullanmıyorum dogal zeytınyaglı sabun kullanıyorum ıkı uc gune bır duzenlı olarak yıkarsan etkısını gorursun sampuan cok kımyasal ıcerıyor

canım ben dediklerini 10 yıldır yaşıyorum malesef.ilaç depoları dolduruyor ama bir süre sonra boşaltıyor.
depolar yediklerimizle dolmuyormuş,sadece dolduktan sonra demirden faydalı şeyleri yiyerek koruyabiliyormuşuz.
Acaba dedim tek yaşayan benmiyim demir eksikliğini?10 sene öncesinde gittiğim araştırma hastanesi,kolonoskopi
yapacaktı yaptırmamıştım hani bende mi anormallik var dedim.
demir ilaçlarının şurup şeklinde olanları var.aklında olsun ama ben onları zor içiyorum.
ne gibi yan etki yapıyor?benim bildiğim bir kabızlık yaptığı.
ben zaten ne zamandır şampuan kullanmıyorum.ama şampuan ne saç dökülmesi yapar ne de saçın dökülmesini engeller.
doktorlar anagen gibi bir şampuan yazıyor bazen.bu şampuanlar sadece dökülme sonrası çıkan tüy şeklinde ince saçları güçlendirip,
besliyor.başka da bişey yapmıyor.

benım saclar sampuandan dokuluyordu o yuzden bıraktım bana surup seklınde degıl hap olanlardan verdıler duzenlı olarak kullandım bende kabızlık degıl ishal yapıyordu yedıklerım hemen gıdıyordu daha cok halszılık yapıyordu hıc bırsey yememıs gıbı oluyordum o ılacları kullandıgımda canım bılmıyorum yanı ne fayda eder nasıl tamamen cozulur bu durum

kızlar yaklaşık neredeyse bir 10 senedir,belli sıklıklarla tahlil yaptırdığımda
hep demir eksikliği çıkıyor.kansızlık çıkmıyor.doktorlar bayanlar regl olduğu için normal diyor,
ama merak ediyorum sizlerde bu sorunu yaşıyormusunuz?ferritin değerine göre yaklaşık 3 ay ya da 6 ay
demir hapı kullandıktan sonra depolar doluyor.ama aradan mesela bir sene geçiyor tekrar düşmüş.
bende demir eksikliği saç dökülmesi ve yorgunluk yapıyor ordan anlıyorum.
sizlerde durumlar nasıl?
ilaca başladıktan sonra halsizliğiniz ne zaman geçiyor?

Back