Arkadaşlar aylardır saçlarım dökülüyordu neler neler denedim sadece azaltabildim dökülmeyi. Tesadüf eseri başka bir hastalık dolayısıyla tahlillerimi yaptırdım da demir eksikliğim varmış. İlaçla tedavi edilebilecek bir sorun sebebiyle o kadar saçım dökülmüş. Sizin de böyle sebeplerden dökülüyor olabilir. Sadece dikkat edin demek istedim hafife almamak gerek
merhabalar geçmiş olsun bende aynı sorunla karşılaştım yıllardır neden gitmedim doktora diye kendime kızıyorum
merak ediyorum ilaç kullanmak çözüm oldu mu? dökülen saçlarımız yerine geri gelir mi acaba? ben 3 aydır ferro sanol duadenol kullanıyorum inşallah şifa buluruz
Bende de kansızlık ve demir eksikliği vardı bununla birlikte saç dökülmesi de ...5 ay önce başka birşey için doktara gitmiştim tahlil yapıldı ve kansızlık çıktı.Saç dökülmesinin en önemli sebebi kansızlık dedi doktor ve bana ferro demir haplarından verdi .3 ay boyunca hapları kullandım ama pek işe yaradığını söyleyemeceğim.Sanırım demir eksikliğini doğal yollardan halletmek daha iyi .Ben hiç kırmızı et yemeyen biriydim, doktorun söylemesiyle haftada 1 et yemeye başladım.Etle birlikte süt ürünlerini ve kola tükemememi söyledi demir emilimini azaltırmış bunlar.Bol C vitamini alın bu da demir emilimini arttırıyor.Ayrıca çok fazla çay kahve içmek de doğrudan kansızlık yapıyor.Şimdi bunlara dikkat ediyorum saçlarım ve özellikle sürekli kırılan tırnaklarım daha güçlü olmaya başladı.Herkese gür saçlı günler
arkadaslr 3yıldır deli gibi saç dökülmem var
ve ilk gittiğimde demir eksikliği dediler ferritin değerim 10du
doktor demir depolarımın boşaldıgını söledi
neyse bikaç ay demir hapı kullndım ve dahiliyeye gittim ki hata yaptım
ferritinim 30cıktı..doktor normal dedi..buna bağlı değil boşuna demir hapı kullanma dedi...
ve şampuanlarla falan gidermeye calıştım demir hapını bıraktım..neyse saçlarım dökülme hızı arttıkça arttı
her yag sürmem de ya da farklı bişi de coştukça coştu
neyse tekrar cildiyeye gittim
mayısta kan testi yaptım
demir 24cıktı referans aralığı ise 60-180
doktor demirin yerlerde dedi...
ve şimdi 4aydır gyno ferrp sanol kullanıyrm
hala dökülmem durmadı
bikaç foruma baktım
ferritinin en az 50olması gerekişr diyor
size sorum şu
demiri ferritini ne zaman yükseltebilirim
4ay oldu ilaç kullanıyorum
ve dökülmede azalma yok
ilaçları çok düzenli kullandım ama daha bi faydasını göremedim...tecrübelerinize dayanarak yorum yapar mısınız
içinizde demir ilacı kullanıp saçı düzelen var mı
ve kaçıncı ayda fayda gördünüz
Arkadaşlar çok uzun zamandır dökülmem var ve ben hiç önemsememiştim çok dökülüyor evet diyip geçmiştim ta ki son 2 aydır günde 200-300 tel dökülmeye başlayana kadar.. ağustos ayında doktora gittim başka bir sebepten dolayı, demir ve b12 eksikliğim varmış, ilaçlarımı kullandım ve 2 hafta önce tekrar gittim, ferritinim 25 miş, ama demir yüksek yani her şeyim normal değerlerde.
Ama dökülmem durmadı günde 150 tel kesin dökülüyor sizce ferritinden midir? demiri düzelene kadar ilaç kullananlar var mı dökülmenin durması nekadar sürdü?
arkadaslar demir ilaci alirken 2 saat oncesinde ve sonrasinda çay ve kahve içmemeniz gerekiyor. ilaç etkili olmaz aksi takdirde. bilmeyen arkadaslar için soylemek istedim.
benimde demir eksikliğim vardi ilaclar pek fayda etmiyor iğneler daha etkili ve tabiki beslenme çay kahve kola kesinlikle yasak yeşil çay içiyor kelle paça et ağirlik besleniyordum şimdi Allaha çok şükür demirim iyi ve demir eksikliği ile polikistik over sendomu denilen adet düzensizliğiniz varsa ki bu bende vardı ikisi arasinda ilişkili benimde saclarim döküldü önlerden tepe bölgesi seyreldi kullanmadiğim yağ şampuan kalmadi ama şunu söyleyebilirim saçlarim demir eksikliğim olduğum ve adet düzensizliği oldugum zamanlarima göre çok çok daha iyi insallah daha iyi olur adet düzensizliğinide drlar genelde kadin doğum kontrol hapi veriyor ben onu bir hafta felan kullandim eğer öyle bi sorununuz varsa salep öneririm şiddetle çünkü benim pko sendromum saleple düzenledim adetlerimi neyse he bu arada sac boyasi röfle fön gibi şeyler saciniza uygulamayin çikiyor da işte seyrek dahada çikar inşallah rabbim cümlemize bol şifalar versin aminn
Arkadaşlar aylardır saçlarım dökülüyordu neler neler denedim sadece azaltabildim dökülmeyi. Tesadüf eseri başka bir hastalık dolayısıyla tahlillerimi yaptırdım da demir eksikliğim varmış. İlaçla tedavi edilebilecek bir sorun sebebiyle o kadar saçım dökülmüş. Sizin de böyle sebeplerden dökülüyor olabilir. Sadece dikkat edin demek istedim hafife almamak gerek
Merhaba canım bende de demir eksikliği çıktı demir depolarım azalmış ama alt sınırım biraz üzerinde yine de baya saçım döküldü acaba senin son durumun nedir
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Merhaba arkadaslar
Saclarim avuc avuc dökuluyordu doktora gittim feritinim 4 cikti normal degerler 15-200 arasi ( ferifer kasik verdi onu kullaniyorum. Bir aya dökulme durur dedi saclarin kendini toparlamasi 6 ay dedi.. Daha önce bu tarz bi tedavi süreci geciren oldu mu