Demir damlası hakkında

Nurrcaneliff

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2014
671
408
oğlum 4 ay 1 haftalık oldu. 4. Ay aşımızı olmaya gittiğimizde sağlık ocağında demir damlası verdiler. Dün ilk kez verdim ama ishal yaptı ve gece 12 de yatıp sabah 7 de kalkan çocuk gece hep ıkındı sürekli uyandı durdu. Kullanan anneler siz bu tarz sıkıntılar yaşadınız mı? Kullanmak kesinlikle gerekli mi bu danlayı? Bir de üzerinde damlayı verdikten sonra 2 saat süt ürünü almaması gerekiomuş beneğin benim oğlum 1-1,5 saatte bir emiyor. Napim aç mı tutayım çocuğu ağlıcak durcak zırıl zırıl. Tecrübeli anneşerden tavsiyeleri bekliyorum.

Ben sağlık ocağının verdiği demir ilacını kullanmadım. ferromixin diye bir toz kullandım. hem demir hem vitamin ve mineral içeriyor. ancak ek gıdaya başlaması lazım, günde yarım şase gıdasına katarak verdim ve ne gaz, ne ishal herhangibir sıkıntısı olmadı. eğer sağlık ocağı dışında gittiğiniz bir doktoru varsa ona da danışarak demir takviyesini değiştirebilirsiniz.

Tahlilde dusuk ciktigi icinmi 4. Ay verdi. genelde demir damla ilaci verenler 6. Ay bittiminde veriyor. Bazisi kan tahlili iyiyse vermiyir bile. Ek gidayla birlikte ogun arasi acildigi icin rahat oluyor. Genelde kabizlik tapiyor . İlaca ilk baslayinca karin agrisi yapiyor sanirim. Buzdede ilk bir kac gun kivranmasi oldu. Kabizlik sorunu oldugu icin baska ilaca gectik. Cocuk drunuz varsa ona sorun bence.

tahlil falan yapılmadı. Ezbere verildi. Bugün bir sıkıntı olmadı çok şükür.

tahlil falan yapılmadı. Ezbere verildi. Bugün bir sıkıntı olmadı çok şükür.
Bana cok erken geldi. Drunuz varmi ona sorun mutlaka o devam derse devam edin. Dedigim gibi 6. Ay da veriliyor. Tahlil yapilmadan baslandi 6. Ayda bize . Hangi ay dogum oldu. Atiyorum subat dogumluysa 2017 subat anneleri yada 2017 ocak anneleri topige de sorabilirsiniz kalabalik orasi . Sizinle ayni ay ve bir onceki aya . Daha cok cvp alirsiniz

Sağlık bakanlığı politikasıdır bu. Anne sütünün demir miktarı 4. Ayda azalır, anne karnındaki deposu da biter bebeğin, 4. ayda başlanır. İlk kullanımda ishal yapabilir. Bolca kaka yapar, rengi de koyulaşır. Sonra geçer yumuşak kaka yapması. 9. Ay kontrolünde kan tahlili bakılır. Anne sütü ya da mama vermende bir sıkıntı yok. Sadece süt, muhallebi, yoğurt gibi gıdalara ek gıdaya başlayınca dikkat edeceksin o kadar.

Çok teşekkür ederim ne kadar açıklayıcı cevabınız. İlk verdiğim gün ishal yaptı ama şimdi sıkıntı yok çok şükür.

Saglik ocagının verdigi damlanın bizde de benzer etkileri oldu ve surekli kusuyordu kizim..Ben kendi doktoruma toz halinde olan ve cesitli vitaminli demir ilaci yazdırdim..Yiyeceklerinin icine karistirip yedirdim ayrica simdi ise ferrum kullaniyorum..Hic sıkınti yasamadim.

Ben de 4. Ay sonunda aldigimda oğlum kustu , ishal oldu , ağladi . Doktorumu aradin eger 2 gun boyle devam ederse kesebiliriz , 6.ayda baslamak daha doğru olur dedi. Tabi doktorunuza daima danismak en iyisidir. Biz de 6. Ayimizda tiz seklinde olani ile baslayacagiz insallah

Çok teşekkür ederim ne kadar açıklayıcı cevabınız. İlk verdiğim gün ishal yaptı ama şimdi sıkıntı yok çok şükür.
anne sutuyle arasinda vakit olucak tabiki. ben eczaci kalfasiyim oncelikle.sunu soyliyim. cocuga uyaninca verdgnizde yarim saat sonra. sizi emdikten sonra vericeksenizde 1 saat sonra damlayi verebilirsiniz. bizede 4. ayimizfa verdiler ama ben kullanmadim icinde paraben var diye doktorumuz ferro sanol surubu onerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…