- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
canım benim oğlumda 22 aylık 2 ay önce grip olduğunda oda içmeyi bıraktı.bende dr sordum yoğurt peynir yiyorsa sorun değil dedi.
bende sabah kahvaltı karışımına 1 bardak süt ekliyorum o şekilde içiyor.sende bu şekilde dene istersen.uyumadan 1 saat öncede 1 bardak yoğurt yedriyorum sabaha kadar tok tutuyor..
canım sağol tavsiyen için ama bizim ufaklık peynir falan kesinlikle yamiyor...sabah kahvaltıda da öyle kahavltı karışımı şeklinde olan mamalardan da yemiyor... yumurta falan zar zor yediriyorum...veya poğaca börek tarzı şeyler yiyor azıcık da olsa.... gece yatarken de yoğurt en fazla yese bi iki kaşık yer.... of napacam bilmiyorum....doktorlar hep öyle diyorlar yoğurt peynir de süte denkmiş...ama ne olursa olsun sütün yerinide hiç bişey almaz diyorlar....iyice sıkıntı yaptım artık...farklı stil denesem mesela biberona karşı gıcıklığı var olabilirmi...veya nasıl bi stil deneyebilirim?
kızlar hepinizin söylediklerine çok çok katılıyorum ama gerçekten benim durumumda olsanız gerçekten anlardınız...mısır gevreği peynir yoğurt nesguik yani kısaca aklınıza gelebilecek herşeyi yaptım halada yapmaya çalışıyorum...hergün sabah uyanırken acaba bugün içermi umuduyla uyanıyorum ama yok resmen sonuç hüsran...günlük süt uzun ömürlü süt hepsini denedim...hatta bulunduğumuz yere yakın inek besleyenler var... hatta inekler görseniz suni yemle beslenen hayvanlardan değil...hergün çayır çimen beslenen otlamaya giden ineklermiş bizzat şahit oldum...bu hayvan sahiplerinden denk geldikçe alıyorum mis gibi pişiriyorum öyle bi kaymak oluyor ki inanamazsınız...okadar organik bi süt yani...onu bile içmedi tazecik olduğu halde....bi süre verme diyenler olmuş içinizde...onuda denedim kızlar bir hafta iki hafta hatta daha fazlası...sabrettim denedim ama yok...sevmiyor istemiyor... hani yoğurtu şöyle seve seve yiyen bi bebek olsa onada razıyım yedirir geçerim içmezse içmesin diyecem...ama yok işte iki kaşık o da zorla yani.... vallahi elim ayağım bağlandı...kim ne derse denemeye çalışıyorum.... doktorda dedi ki bi şekilde süt ve ürünleri proteinini alması şart...eğer bu dönemlerde almazsa ilerde seve seve içse bile, o içmediği dönemlerdeki gelişimi eksik kalıyormuş...ve ilerde mutlaka bunun sıkıntısını yaşarmış çocuklar...özellikle kemik ve diş sağlığı için dedi...mesela süt eksik almış bebekler mutlaka ilerde diş hastalıkları ile uğraşırlar veya sık sık kemiklerde problem karşısına çıkar dedi...iyice korktum kızlar....bi anne olarak yeterli bilgiye ve araştırma gücüne sahip olduğumu düşünüyorum...yani cehalet altında büyütmüyorum çocuğumu...bilinçli olduğuma inanıyorum...ama şu bi gerçekki bazen el ayak bağlanıyor çaresiz seyretmekle kalıyoruz...ve inanın bu durum beni çok üzüyor...tavsiyelerinize ihtiyacım var kızlar lütfen.....
yoğurt sütten daha faydalıymış.süt içmiyorsa meyve püreli yoğurt yapıp yedirmeye çalışsan.selam kızlar...daha öncede değişik konularda bi kaç konu açmıştım ve fikir verenlerden allah razı olsun...çok işime yaradı...şimdi başka bi sıkıntım için yardım istiyorum lütfen akıl verin.... 2 yaşına girecek oğlum var...doğduğundan beri sütle arası pek iyi olmadı zaten ama zar zor da olsa içirmeye çalışıyordum.... en son geçen hafta hastalandı bahar nezlesi gibi...grip ve öksürük şeklinde... doktora götürdüm ila. şurup derken allaha şükürler olasun şuan atlattı.... o hasta döneminde iştahı çok kapalıydı haliyle ve bir yudum süt içiremedim... çok uğraştım içmedi...tiksinmesin diye zorla tıkmadım ağzına... neyse şimdi iyileşti fakat hala süt içmiyor...kesinlikle sütü görünce sızlanmaya başlıyor... iştahı düzeldi soframıza oturup bizimle beraber yiyor yemeklerden... ama naptımsa süt içiremedim...aç bıraktım bi süre belki karnı tok olunca içmiyordur diye yok olmadı yine içmedi... tamam öyle sütü dayayıp doyurmak isteyen annelerden değilim elimden geldiğince farklı be besin değeri yüksek gıdaları vermeye çalışıyorum ama en azından sabah kahvaltı sütünü ve gece yatmadan önceki sütünü alışkanlık edinmesini çok istedim ama olmuyor....acaba biberona mı gıcıklığı var ki diye bardağa koyup veriyorum yine içmiyor... napsam da sütü alıştırabilsem...günde iki kereyi geçtim en azından gece yatarken bari içirebilsem çok iyi olacak...lütfen bi akıl fikir verin...tecrübesi olanlar fikri tavsiyesi olanlar....zor bi durum şuan...nasıl yapsam kızlar kafayı sıyıracam.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?