delirmek üzereyim kızlar nolur bi akıl verin...

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
selam kızlar...daha öncede değişik konularda bi kaç konu açmıştım ve fikir verenlerden allah razı olsun...çok işime yaradı...şimdi başka bi sıkıntım için yardım istiyorum lütfen akıl verin.... 2 yaşına girecek oğlum var...doğduğundan beri sütle arası pek iyi olmadı zaten ama zar zor da olsa içirmeye çalışıyordum.... en son geçen hafta hastalandı bahar nezlesi gibi...grip ve öksürük şeklinde... doktora götürdüm ila. şurup derken allaha şükürler olasun şuan atlattı.... o hasta döneminde iştahı çok kapalıydı haliyle ve bir yudum süt içiremedim... çok uğraştım içmedi...tiksinmesin diye zorla tıkmadım ağzına... neyse şimdi iyileşti fakat hala süt içmiyor...kesinlikle sütü görünce sızlanmaya başlıyor... iştahı düzeldi soframıza oturup bizimle beraber yiyor yemeklerden... ama naptımsa süt içiremedim...aç bıraktım bi süre belki karnı tok olunca içmiyordur diye yok olmadı yine içmedi... tamam öyle sütü dayayıp doyurmak isteyen annelerden değilim elimden geldiğince farklı be besin değeri yüksek gıdaları vermeye çalışıyorum ama en azından sabah kahvaltı sütünü ve gece yatmadan önceki sütünü alışkanlık edinmesini çok istedim ama olmuyor....acaba biberona mı gıcıklığı var ki diye bardağa koyup veriyorum yine içmiyor... napsam da sütü alıştırabilsem...günde iki kereyi geçtim en azından gece yatarken bari içirebilsem çok iyi olacak...lütfen bi akıl fikir verin...tecrübesi olanlar fikri tavsiyesi olanlar....zor bi durum şuan...nasıl yapsam kızlar kafayı sıyıracam.....

Allah yardımcın olsun kardeşim zor bi durum tabi ama 2 yaşına kadar sütle arası olmadı diyorsun bundan sonrada biraz zor gibi sanki yinede ısrarcı ol bakalım belki pes eder ..

canım benim oğlumda 22 aylık 2 ay önce grip olduğunda oda içmeyi bıraktı.bende dr sordum yoğurt peynir yiyorsa sorun değil dedi.
bende sabah kahvaltı karışımına 1 bardak süt ekliyorum o şekilde içiyor.sende bu şekilde dene istersen.uyumadan 1 saat öncede 1 bardak yoğurt yedriyorum sabaha kadar tok tutuyor..

canım sağol tavsiyen için ama bizim ufaklık peynir falan kesinlikle yamiyor...sabah kahvaltıda da öyle kahavltı karışımı şeklinde olan mamalardan da yemiyor... yumurta falan zar zor yediriyorum...veya poğaca börek tarzı şeyler yiyor azıcık da olsa.... gece yatarken de yoğurt en fazla yese bi iki kaşık yer.... of napacam bilmiyorum....doktorlar hep öyle diyorlar yoğurt peynir de süte denkmiş...ama ne olursa olsun sütün yerinide hiç bişey almaz diyorlar....iyice sıkıntı yaptım artık...farklı stil denesem mesela biberona karşı gıcıklığı var olabilirmi...veya nasıl bi stil deneyebilirim?

benm oglumu anlatmısın canım şimdi 5yasında anaokula gidiyo cok şükür ii ki gitmiş şimdi sütkolik oldu okul sayesinde bide biberon yerine kasıkla yedirin bence eglendirerek 2yaş inatlaşma yaş hatta yabancılar belalı 2die anlatırlar bu dönemi eger içmiyorsa içine meyve veya nesguik gibi şeylerde katabilirsinz(ben denedim işe yaramamstı yinede içmedi )kolay gelsin cok da zorlayıp tiksindirmeyin

eger yogurt yediriebilirsen bence hic sikinti yapma,1 yasindan sonra sut yerine gunde 1 bardak yogurt cocuk icin yeterlidir demisti benim yurt disindaki doktorum.Gecici bir donem olma olasiligi da var,bir sure sonra belki icebilir,uygulayailecegin tek taktik simdilik kendine mesela 2 haftalik bir usre verip hic sut konusunda cocuguna israrci olmamak ve o sure boyunca kendini strese sokmamak,2 hafta sonra bir daha denersin.Misir gevregi yedirebiliyorsan sabah kahvaltisi icin cok guzel oluyor,ben kizima haftada 1-2 defa kahvaltida balli sutlu misir gevregi veriyorum,severek yiyor masallah.Gece sut icmesi de hazim acisinda cok da iyi degil aslinda,neden boyle bir aliskanlik edinsin istiyorsun ki,ben kizimin gece yada yatmadan once sut icmesini hic istemiyorum ama cok istedigi zamanlarda kiramiyorum.bu kadar takinti yapma,saglicakla.

Emziriyomusunuz? Benim oglumda önceden hic icmiyordu emmeyi biraktikdan sonra icmeye basladi bide uzun ömürlü degil günlük sütleri daha cok seviyor...

kızlar hepinizin söylediklerine çok çok katılıyorum ama gerçekten benim durumumda olsanız gerçekten anlardınız...mısır gevreği peynir yoğurt nesguik yani kısaca aklınıza gelebilecek herşeyi yaptım halada yapmaya çalışıyorum...hergün sabah uyanırken acaba bugün içermi umuduyla uyanıyorum ama yok resmen sonuç hüsran...günlük süt uzun ömürlü süt hepsini denedim...hatta bulunduğumuz yere yakın inek besleyenler var... hatta inekler görseniz suni yemle beslenen hayvanlardan değil...hergün çayır çimen beslenen otlamaya giden ineklermiş bizzat şahit oldum...bu hayvan sahiplerinden denk geldikçe alıyorum mis gibi pişiriyorum öyle bi kaymak oluyor ki inanamazsınız...okadar organik bi süt yani...onu bile içmedi tazecik olduğu halde....bi süre verme diyenler olmuş içinizde...onuda denedim kızlar bir hafta iki hafta hatta daha fazlası...sabrettim denedim ama yok...sevmiyor istemiyor... hani yoğurtu şöyle seve seve yiyen bi bebek olsa onada razıyım yedirir geçerim içmezse içmesin diyecem...ama yok işte iki kaşık o da zorla yani.... vallahi elim ayağım bağlandı...kim ne derse denemeye çalışıyorum.... doktorda dedi ki bi şekilde süt ve ürünleri proteinini alması şart...eğer bu dönemlerde almazsa ilerde seve seve içse bile, o içmediği dönemlerdeki gelişimi eksik kalıyormuş...ve ilerde mutlaka bunun sıkıntısını yaşarmış çocuklar...özellikle kemik ve diş sağlığı için dedi...mesela süt eksik almış bebekler mutlaka ilerde diş hastalıkları ile uğraşırlar veya sık sık kemiklerde problem karşısına çıkar dedi...iyice korktum kızlar....bi anne olarak yeterli bilgiye ve araştırma gücüne sahip olduğumu düşünüyorum...yani cehalet altında büyütmüyorum çocuğumu...bilinçli olduğuma inanıyorum...ama şu bi gerçekki bazen el ayak bağlanıyor çaresiz seyretmekle kalıyoruz...ve inanın bu durum beni çok üzüyor...tavsiyelerinize ihtiyacım var kızlar lütfen.....

Cnım yemiyosa bırak,anne yüreği dayanmıyo ama inatlaşınca tersini yapıyorlar beni22 aylık kızım bi şey yemiyordu ben de bıraktım yesin diye inat etmiyorum bir gün acıkmış herhalde resmen saldırdı çocukların ne yapacagı belli olmuyo

gunde 1 bardak yogurt tamamen yeterli,doktorun seni gereksiz yere korkutmus bu sut konusunda,hatta aksine sutun kendisi yerine yogurt ve peynir gibi urunleri daha faydalı cocuklarımıza.Ustelik su anda cocuguna sut icmesi icin yaptıgın baskı ve yasattıgın stres inan ki sut icmemesinden daha kalıcı zararlar bırakıyor.Cocugun ne seviyorsa bırak onu yesin ve aklına geldikce gun icinde agzına bir kasık yogurt at,oyle oyle bir bardak tamamlanır,en azından surekli sut icmeye zorlamandan ve degisik seyler uretmeye calısmandan daha kolay.Benim cocuklugumun corbası ve kızımın da en sevdıgı corbanın da tarifini vereyim sana,onu da bir dene.3 tepeleme yemek kasıgı yogurt,bir kasık un ve biraz suyu iyice putursuz olana kadar cırpın.Bir tencerede tereyagını kavur,ustune bu karısımı ekle ve bir tutam nane ilave et.Kaynayınca tuzunu kat ve altını kısıp 1 dk daha pisir.Umarım yavrun bu yogurt corbasını sever,hem kıvamlı ve doyurucu hem icinde yogurt var.Ama oyle hissediyorum ki cocugun lakır lakır sut icmeden senin icin rahat etmeyecek.Uzme kendini bu kadar.

gereksiz zorlama onada yazik ya.en azindan sofrada sizinle yiyen bi cocukmus,bizimki cips popcorn patates kizartmasi hastasi ve agzindan atiyor sebzeymis yogurtmus sutmus.nescafeyi sutle yapip iki yudum icersede sukur diyorum.nescafe icmesine bile razi kalarak.az koyuyorum ama yinede kahve.zor ya yemeyen icmeyen cocuk.

yoğurt sütten daha faydalıymış.süt içmiyorsa meyve püreli yoğurt yapıp yedirmeye çalışsan.

Bence zamanini bekleyin bi arkadasimin oglu sute bakmazdi bile ama simdi litrelerce iciyor,ustelik kendi istemis annesindn...
Bnimde oglum biberona aliskin olmadigindan sut vermezdim bigun bardakta verdim kakao katarak ve hafif isitarak simdi sabah aksam birer bardak iciyor. Sizde sute ince uzun seyler oluyo icine cekmesi icin suan aklima gelmiyo :) onunla vermeyi deneyin icmesede moralinizi bozmayin tavuk gogsu de hep sut yapin yedirin bnim oglan bayilir :)

bence süt ile onu zorlama. muadili olan ürünler ver. peynir yogurt gibi mesela. cocuk sutten iyie uzaklasır hele bide seninle inatlaşmaya vbaslar. bırak ısrarını sen yıne et ama olmazsa baska yoldan dene. tek bir yola sabıtlenme derim ben :)

canım benim kızımda sütü sevmiyordu. ama ona hafif ılık ve balla tatlandırarak verdim sütü -balı abartmamak koşuluyla- o şekilde biraz içirebiliyorum. sende öyle dene belki senin ufaklıkta içer.

arkadaşlar süt içip içmemek aldığı kalsiyumu fln boşverinde gece uyanıyor süt için içiremeyince aç kalıyor sürekli uyanıyor. elbette çeşitli gıdalarla tamamlıyordur ihtiyacını ama gece uyanınca midesini bastırmak amaç. süt içmek o açıdanda çok önemli. bu arada ballı süt olayını mutlaka dene. belki çözümün olur. faydası da cabası.
bal için bebek bir yaşını geçmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…