Delirmek üzereyim 😣 çocuğumun öksürüğü geçmiyor

Okula başladı ama 3 haftadır gitmiyor okula kuzum 2 gün iyi 3 gün tekrar yeniden hasta olmuş gibi sabaha kadar aralıksız öksürüyor ilaç vermekten acile götürmekten bitkin düştü yavrum 😭 gözlerim dolu dolu yazıyorum şuan yine nöbet tutuyorum ne ben uyudum ne oğlum. Allah aşkına böyle olan var mı alerjik diyip iki ilaç yazip eve gönderiyorlar. Özele de gittik devlete profosore de bu yazdığım abartısız 2. Gün yumuşuyor 3. Gün tekrar kuru öksürük nöbetleri geçiriyor napacagim denemediğim şey kalmadı 😭😭😭😭
Cok gecmis olsun
Iyot kullanmayi denedinizmi

Okula başladı ama 3 haftadır gitmiyor okula kuzum 2 gün iyi 3 gün tekrar yeniden hasta olmuş gibi sabaha kadar aralıksız öksürüyor ilaç vermekten acile götürmekten bitkin düştü yavrum 😭 gözlerim dolu dolu yazıyorum şuan yine nöbet tutuyorum ne ben uyudum ne oğlum. Allah aşkına böyle olan var mı alerjik diyip iki ilaç yazip eve gönderiyorlar. Özele de gittik devlete profosore de bu yazdığım abartısız 2. Gün yumuşuyor 3. Gün tekrar kuru öksürük nöbetleri geçiriyor napacagim denemediğim şey kalmadı 😭😭😭😭
Çocuğun kaç yaşında? Bademcik veya geniz eti sıkıntısı olabilir bu sorunlarda daha çok sıkıntı yaşıyor 8-9 yaş altı çocuklar , benim kızımda aynı şekildeydi , kulak burun boğazcıa göster biran önce antibiyotik alması gerekiyor bir süre

Annelik gerçekten bu kadar duygusal mı ya ? Öksürük sonuçta bunda ne olabilir ki diye iç geçirdim.Gerçekten bi öksürükten bu kadar duygulanmak çok olağanüstü bişey benim için.Annelik dedikleri kadar fazla kutsalmış.Geçmiş olsun tez zamanda atlatır umarım.

Canım geçmiş olsun ben yetişkin olmama rağmen dayanamıyorum 2 hafta olucak öksürük beni mahf etti artık kaburgalarım ağrıyor öksürmekten 🥹 uyurken kafasını yüksek tut ve ballı karışım yap ver buhar makinası alın lütfen evde herkes bulundurmalı ben hastaneye yattım çıktım doktorum bana buhar makinası al ciğerleri yumuşatıyor içerdekini sökmesine yardımcı oluyor dedi. Gerçektende öyle
Sizede gecmis olsun 1 yerine 3 buhar makınemiz var

Annelik gerçekten bu kadar duygusal mı ya ? Öksürük sonuçta bunda ne olabilir ki diye iç geçirdim.Gerçekten bi öksürükten bu kadar duygulanmak çok olağanüstü bişey benim için.Annelik dedikleri kadar fazla kutsalmış.Geçmiş olsun tez zamanda atlatır umarım.
Nefes almadan öksürüyorsa korkması doğal. Çocukken öyleydim. Annem babam çaktırmadan ağlardı. Çaktırmadıklarını sanarlardı daha doğrusu 🤭

Herkese çok teşekkür ederim sabah 4 e kadar aralıksız öksürdü. Önce özele çocuk doktoruna, ardından sağlık ocağına ardından çok iyi bir profosore götürdüm alerji ve immünoloji bölümüne. Alerji testi yapıldı ama basit olanı .. koluna birkaç bişey damlatıp beklediler biseye alerjisi yok dediler. Ama öksürüğü alerji dediler ciğerleri şükür temiz. Ama bu sürekli tekrarlayan öksürük ve burun akıntısı gerçekten bıktırdı. Rabbim beterinden korusun. Alerji doktoru lewmont mu ne öyle bir çiğneme tableti yazdı ikinci günümüz umarım bugün faydası olur da rahat uyur oğlum 😔🤲 pandemi çocukları ve biraz da titiz büyütülmüş çocuklar okula başladıkları yıl böyle olurmuş.
Yaşı küçükse çıkmaz. Tüm alerjilerin testi de yok. Tespit etsinler diye geçen yıl gittim. 5 adet seç dedi. Onlardan yokmuş. Doktorun dediği sen tespit et ben testini yaparım. Tespit edersem yemem zaten🥴 yada kullanmam biter.

Mentolden dolayı mı? Geçmiş olsun
Buhuseptil içindeki mentolden... Viksin içindeki mentole de tepki verdim.

Sizede gecmis olsun 1 yerine 3 buhar makınemiz var
Çok geçmiş olsun hiç bi şey eskisi gibi değil öksürükler bile normallikten çıktı 8 ila 10 hafta kadar öksürük sürüyor artık bide başkasından bulaşan bir öksürükse çok daha tehlikelidir ben hastaneye yattım ama çıkamicam sandim artık nefes alamıyordum ateş desen 40 dereceden aşağı düşmedi 10 gün boyunca çok dikkat etmek gerekiyor ben zor dayandım el kadar çocuk nasıl dayansın sağlıklı yedirin bide çok önemli elinizden geldiğince paket gıda vermeyin dışarıdan yerseniz bile kendi çatal bıçağınızı götürün oradan kaç kez mikrop kaptım o restaurantlarda ki çatalları düşündükçe midem bulanıyor

Benzer bi durum yasamistik. Pekmez ve tereyagi tarifi ile şıp diye kesildi. Ancak eger kuru oksurukse faydali bir yontem aksi halde balgam varsa atmasi lazim tavsiye etmem oksurugu kesmenizi. Kuru oksuruk ise aniden kesiyor kesinlikle tavsiye ederim.

Yani öksürük krizini benim gibi yaşayan ilk kez birini daha gördüm benim 4 yaşındaki oğlum da 10 gün boyunca sabaha kadar akşama kadar öksürüyor ambulansla gittiğimi bilirim öksürük krizinde ama böyle aralıklı falan değil kesintisiz öksürük .. ne serumlar ne havalar ne iğneler hiçbir fayda etmiyor 10 günün sonunda yumuşuyor Ama çocuk da bende eşim de ölüyoruz balgamlı öksürük genelde antibiyotikle geçiyor başka türlü geçmiyorbalgamlı öksürük genelde antibiyotikle geçiyor başka türlü geçmiyor

7 ay boyunca hastanede yattık bu öksürük illetine. Ne teşhis konula bildi ne tedavi edilebildi.
Sonrasında ayva yaprağı mucizesiyle karşılaştık 😊 4/5 tane yaprağı 2 bardak suda demledim üstüne 2 kaşık doğal bal ile karıştırıp içerdim sadece ve sadece 3 gün içerisinde öksürüğü tamamen kesildi 😊 inş size de şifa olur.

Benimde oglum çok terler ve o yuzden oksuruk cok olur. Bu surup oksuruk basladıgı an ıcırıyorım. Ventolın hava verıyorum 2 gune yumusayıp kesiliyor. Bal, kozalak pekmezi de yedırıyorum ama bunlar kadar fayfasını gormedım.
Screenshot_20241103_082329_com.huawei.browser.jpg

Benim oğlum da aynı durumda 10 gündür okula gitmiyor ve hergun acildeyiz en son alerfik olabilir denildi alerji testi yaptık birşey çıkmadı doktor kronik astım dedi ve oğlum her gece astım krizi geçiriyor oksijen değeri sürekli 90 nin altında her yolu denedim bitkisel ilaçlar sıcak havlu koymalar en son doktor damardan kortizon veriyor o bile etki etmiyor

6 yaşında kızım 3.5 yaşında oğlum var. Kızım 3 yaşında okula başladığında oğlum 5 aylıktı. Abla eve hastalık getirdikce oğlum hasta oldu çok hasta oldu. İğneler yedi hırıltıli öksürük göğüs kafesi inip çıkıyordu. Antibiyotik çok kullanmadik ama iğneyi çok yedi nefes açıcı. Buhar makinesi aldık eve başlarda ventolin fln kullandık yok geçmedi. Bir gün çok hasta oldu. Ciğerleri çok dolmuş bı doktor bronsit bir doktor zatürre biri astım dedi. Neye inanacağımi şaşırdım resmen. Aldık çocuğu eve geldik araştırdım bı kaç bir şey evde doğal yaptım. Düzenli kullandım. Bir hafta sonra götürdüm tertemiz olmuş cigerleri annesi çok iyi bakmışsın ne yaptiysan devam et çok iyi gelmiş dedi doktor.
Neler yaptim. Araştırdım araştırdım. Sonra doğal şeylere yöneldim. Ateş olsa limonu sıkıp çoraplarını batırıp giydirdim. Sarmısak ezip zeytinyağına karıştırıp ayaklarının altına sürdüm sarımsak gelmeyecek şekilde. Acayip şekilde balgam söktürdü bizde. Balgam çıkarmaya çalışıyor bilemiyor daha küçük. Kusardi çıkarırdı rahatlardi resmen çocuk. Dut kurusu kaynatıp iciriyorum solunum yolları enfeksiyonu için. Zaten meyve suyu niyetine içiyorlar. İyot lugol hazırlatiyorum eczaneye yüzde ikilik. Onu hafif sulandırıp göğsüne sırtına sürüyorum. Hastalık gelince soğanı ikiye dörde bölüp üstüne karanfil bağırıyorum. Kebapçı gibi kokuyor ev ama en azından burunları açık oluyor . Tuz lambası kullanıyoruz odalarında. Peteklerini kapalı tutuyorum gece zaten ara oda çocuk odası sıcak oluyor petege ihtiyaç olmuyor. Yatmadan önce muhakkak odalarını havalandiriyorum. Bunlar hastalıkları kolay ve çabuk atlatmamizi sağlıyor. Öksürükte gripte bunları yapıyoruz. Vee enn can alıcı olan da udi hindi yağını kullanıyoruz çörekotu yağını. Balgam attırıyor boğazı göğsü yumuşatıyor. Ben boğazım agriyinca hemen balla tozunu karıştırıp yiyorum geçiyor ağrı. Kızım yine aynı az hasta hissetse kendini anne udi hindi verr der.
Kızım 6 yaşında masallah subhanallah daha bı damla antibiyotik kullanmadık. Ama oğlum çok hasta oldu kullandık fayda görmeyince bunlara döndük. İlaçlar bı yeri düzeltirken öbür yeri tahrip ediyor.

Benim oğlumda alerjik astım var. Anlattığınız şekilde öksürük krizi gelince nefes bile alamaz hale geliyordu, her gittiğim dr çocuğa kutu kutu antibiyotik veriyordu. Yıllar oldu antibiyotik kullanmayalı.
Alerjik astım bizde genetik maalesef benim tarafımdan çocuğuma da geçti.
Hangi şehirdesiniz?
Biz tanıdık vasıtasıyla bir dr ile tanıştık çocuk dr.’u uzmanlık alanı astım. Ona şimdi senede bir kez genelde eylül ayında gidiyoruz, malum okulların açılması ile astım tetikleniyor ve öksürük başlıyor, her gittiğimde söylüyorum artık antibiyotik kullanmıyoruZ Allah sizden razı olsun diye hep dua ediyorum o dr.’a
Sizde iyi bir dr bulmaya çalışın, araştırın iyice. İnşallah bir an önce iyileşir 🙏

Allah şifa versin. Serum fizyolojik alın torba boyunda eczaneden. Buzdolabında tutun. Enjektorle çekip hava cihazına koyun çocuğunuza verin. Öksürüğü yumuşar ve balgama döner. Balgam da çıkaracağı için hemen iyileşir Allah'ın izniyle. Bu söylediğim ilaç değil. Bana doktorumuz vermişti. Hasta olur olmaz getirme evde bunu yap birkaç gün ateş düşmezse getir hemen gelme demişti. Bizde ise yaramıştı şükür. Ben sizi çok iyi anlıyorum büyük kızımda bilmiyordum bunu ve aylarca öksürdü. Hem de yaz mevsiminde. Kreşe başladığı gibi oksurmedigi gün yoktu. Onu hep sıcak evde tuttum ve soğuktan korudum. Küçük kızıma aşırı hassas davranmadim ve evi ısıtmıyorum cok fazla. Dışarı da çok çıkıyoruz ablamizdan dolayı. Onun bağışıklığı daha iyi gibi.

Yaşı küçükse çıkmaz. Tüm alerjilerin testi de yok. Tespit etsinler diye geçen yıl gittim. 5 adet seç dedi. Onlardan yokmuş. Doktorun dediği sen tespit et ben testini yaparım. Tespit edersem yemem zaten🥴 yada kullanmam biter.

Buhuseptil içindeki mentolden... Viksin içindeki mentole de tepki verdim.
Çok geçmiş olsun. Bana çocuk doktoru önermişti, kristal halde satılan mentolden abartmamak kaydıyla yapabilirsin demişti. Yani buram buram bir mentol kokmuyor, hafif ama yine de dikkatli olmak gerek.

Benim kızım da tek büyüdü. Babası ben ve kızım. Akraba vs yok. 2.5 yaşında. 1 ay önce kreşe başladı ve 1 aydır öksürüyor. Hatta burda duruma yazmıştım aynı durumu.

Bizim doktorumuz da okul öksürüğü bu, 6 ay kadar sürebilir dedi... sabır. Ne diyim... çok geçmiş olsun size de
Ya ben anlamıyorum bakın yazdığım günden sonra birkaç gün azaldı öksürük. Ama bitmedi. Bugün tekrar hafif ateş ve uyutmayan kuru öksürük basladi inanın bunaldim haftalardir aynı durum

Merhabalaaaar. Çocuk hastalığı konusunda resmen doktora yapmış 6 ve 1.5 yaş çocuğu olan anne olarak size yazacağım. Eğer öksürükte ateş yoksa, balgamlı bir öksürük ise udi hindi yağının çooook faydasını gördüm. Kızım 1 yaşındayken tam 3 ay balgamdan her gece uyurken kusardı. Öksürükten uyuyamıyordu. 6 yaşındaki kızım zaten 2 haftada 1 hastaydu. Sonra udi hindi yağını duydum bi kullanayım dedim onca ilaç kullandım onlardan daha zararlı değildir ya dedim. Mucize gibi bir şey 2 günde azaldı. Ve 1 haftada tamamen bitti. Şuan yine başladı ve artmadsn yine kullandım bebeğime. 6 yaş çocuğum okula gittiği için ona haftada 1 veriyorum bağışıklık için. Marka tavsiye verebiliyor muyuz bilmiyorum. (Ateş olmayan öksürük için faydasını gördüm.)
Merhaba udi hindi yağını nasıl veriyorsunuz?
Hangi marka size özelden yazmak istedim ama kapalı mesajlara.

X