Gelinlik Modelleri delimiyim sonunjda gelnlk bulduu diklcek buıyrun strsm gtti yaa :)

çok çok çoook mutluyum kızlar bu kadar kolay bulabilceğimi zannetmemiştim ama ne kadr mutluyum bir bilseniz varya ..:)

beğenen beğenmeyen herkese teşekkür ederrim kızlarr destekleriniz için harika bir gün oldu ve üstümden bir yük kalktı yaaa :) 2 aydan beri dert ediyordum şüklürler olsn gönlümdeki modeli buldum taşlı süslü püslü :) umarım benim gibi büyük bedenli gelin olcaklar varsa dilerim hayalindeki gelinlik modelini 1 seferde bulsunlar inanın çok zor böyle olunca hayalinin gerçek olması ben ilk defa bu korkuyu yaşadım ya basit bişi blursam hayalimdeki olmazsa diye umarım büyük bedenlerde rahtça uygun fiyata bulsunlar :) allah benm gibi olanların da yardımcısı olsun inşallah (amin)

Son düzenleyen: Moderatör:
Delimiyim merhaba,

Öncelikle hayırlı olsun. Çok mutlusun, Allah bozmasın.

Ancak lütfen bu yazdıklarımı heyecanını bastırarak, anlamaya çalışarak oku. Çünkü iyiliğini istiyorum.

Sana gelinlik için 1000TL'nin üzerine çıkmanı önermeyeceğim. Herkesin bir bütçesi var. Ancak, halanın sana çok büyük bir kolaylık yaptığı konusunda sana katılmadığım için bu mesajı yazmayı borç bilirim.

Gelinliğini hiç beğenmedim. Bunun birincil nedeni de kumaşlar, ikincisi de model. Ben abiye işim dolayısıyla haftada birkaç gün Eminönü kumaşçılarına gidiyorum ve kumaş türleri ile fiyatlarını biliyorum. Geçen, bir tanıdığına ücretsiz gelinlik dikecek biri için tüm kumaşlarını 250TL'ye aldım, piyasada her gelinlikte kullanılan kalitede işlemeli dantelden ve amerikan saten kumaş. İl dışından bir arkadaşım için çok daha güzel bir kumaşı da başörtüsü ve duvağı dahil 350TL'ye aldım.

Denemiş olduğun bu gelinliğin kumaş maliyeti 100-200TL arasında gibi sanırım. Senin halan tanıdık ancak bu gelinlik üzerinden 800-900TL işçilik ve genel giderler ücreti alacak, emin ol yabancı birinde de bu fiyata bu gördüğümüz kalitede gelinlik diktirebilirsin, belki de daha iyisini.

Şu an piyasada, vitrinlerde gördüğümüz ve 2000-2500e satılan gelinliklerin genelde kumaş ve malzeme maliyetleri 300TL civarlarında. Yani onlardan çok hava parası alınıyor, evet. Senin tanıdığın var, şanslısın, ama bunun bir artısını gördüğüne inanmıyorum.

Bütçen 1000TL ise, bence bir akraba için güzel olanı 300-400 kumaş maliyeti yapıp, 600-700TL işçilik alması olurdu. Ve dediğim gibi 300-400 kumaş maliyeti yapsa, şu anki piyasadaki pahalı dediğin gelinliklerin çok benzeri bir gelinliğe sahip olabilirsin.

Mesela tül üstüne dantel aplikeli bir gelinliğin bu fiyata olabilir. Ya da tamamı tülden ve üstüne taşlı bir aplike. O kızların çok bayıldığı gri taşlı bölgeler yapmanı sağlayan hazır işli parçaların fiyatları 60-100TL. Hem de hiç küçük bir işlemeden bahsetmiyoruz. Sentetik tafta, şantuk, organze türlerinden kullanabilir. Mesela mat organze, kumlu organze. Çok somut bir örnek vereyim sana, tanıdık bir terzi 1000TL'ye sana çok rahat şu kalitede görünecek bir gelinlik dikebilir:

Tamam, belki bir Pronovias tarzı fransız kuponlu ipek kumaşlı bir gelinliğin olmaz ancak piyasadakilerden de aşağı olmaz.

Gelelim modeline. Model çok karışık. Daha sade bir şeyler bakmanı öneririm. Üstümde güzel durdu dediğin şey muhtemelen kalıbının hoşuna gitmesi, bele oturduğu noktanın, kabarıklığının vs.

Bu durumu halana nasıl ifade edeceksin bilmiyorum ancak doğruları söylediğimi herhangi biri Eminönü gelinlik kumaşçılarına giderek rahatça gözlemleyebilir...

amin canım çok sağol elimden geldğince öyle kalmaya çalşıorum herkesinki öyle geçsin inş. :)

canım allah mutlu mesut etsin öncelikle lakin sadece fiyat bakımından bir yorum yapmak istiyorum 1000 lira bu gelinliğe fazla eğer daha fazla pazarlık şansın varsa dene derim .. yani hesaplılıktan bahsetmişsin bence de 5 bin liralar 3 binliralar gelinlik için oldukça fazla ama bu gelinliğe o 3 binlik 5 binlik gelinlikler nasıl fazlaysa 1000 lirada buna fazla . . . sakın buradan modelinine seçimine yönelik farklı çıkarımlar yapma canım bahsettiğim gibi sadece fiyat bakımından değerlendiriyorum . . . çünkü zevk meselesidir . zaten senin beğenip içine sinen gelinlikte en güzel gelinliktir . . .

kuaföründen tut araba süslemecisine kadar herkes bu evlilik işini çok karlı bir sektör haline dönüştürdü . . . buna izin verme . . . sana 1000 liraya dikecek kişi haricinde elinde modelinle başka yerlere de danış canım . . .​

bu verdiğin bilgiler için çok ama çok teşekkür ederrim canım ancak ben memnunum tabiki dedğiniz kadar modern ve şık olmayabilir ama nedense çok beğendm diğer bir dünya modellerede baktım bir dünya dikşlmş modellerde vardı emin oln nerddyse tum gelnlklere baktm ancak buna bu kadr kanm ısındı bu bana yakıştı diede değil halam diğer gelinlkleride denettirdi fikrimi sordu ben bu dedm kesin kararı br dahki hafta başlancak dikime vs. modern veya işçilik v.s maliyeti ilgilendirmıyor dendği gibi gelinlikte gelinn beğendiği esastır die piyasadan aşağıda yukarıda farketmz benim gözümde bir numara emin olsun yeterlidir :) fikrin için çok sağol bunu beğenmem kılolu olp güzl bişi buldum die değil diğer modellerde olablrdi gösterdiklernin fazlaıs ve ilk resmn aynı modellerni halama gösterdmm ve zaten istemedğim modllerdi çok sade kaçtı o yuzden ışıl ışıl güzel model olark bu geldi bana maliyetini farklı bir modelde olsa aynı fiyata alırdm emin ol canm öz ve öz halam değil babamn teyze kızı ama öz hala yeğenden öteyizdir emin ol maliyetni nasl yaparsa yapsın kaliteli yapıcağından iyi bir dikiş yapıcağından eminim

Allah sizden razı olsun . . . Ne kadar güzel anlatmışsınız .. ..

ben sizi gerçekten anlamadım. neyse, anlaşamayacağımız ortada. madem böyle düşünüyorsunuz bu gelinliğe 1000tl vermeyin bari...

Canım galiba biraz kilon var. olabilir gayet normal. Fakat seçtiğin gelinlik seni daha da kilolu gösterir. Fazla abartı bir gelinlik ve modern değil. Daha modern ama çok sade olmayan model elbet bulursun diye düşünüyorum.

canım giydiğim gelinlik 38 beden ve fermuarlı fermuarı halıyle kapanmıor dikerken arkasından bağcığı olcak gerebildiğimiz akdr geridk arkdan fikrin için teşekkür ederim canım ipli olduğunda çok daha ince duruorm daha önceede nşşanlıkta denemiştim çünki

delimiyim ben de yeni gelinlik diktirmiş ve kumaşlarını kendi almış biri olarak söylemeliyim ki bu gelinliğin kumaşlarının ederi minenes'in dediği gibi ve bu gelinliği çok beğendin madem 1000 lira verme en azından. buna benzer modeller izmir kemeraltı'da 500-600 lira.

gerçi para senin zevk senin ben sadece iyiliğini düşünüp söylüyorum yoksa ne haddime.

bu arada şimdiden tebrikler ömür boyu mutluluklar dilerim :)

teşekkür ederim sağol :) sanada mutluluklar canım

arkadaşlar çok teşekkür ederim tüm yorumlara içten ve samimi olduğunuza yürekten inanıyorum gerçekten herkes her farklı modeli beğenebilir ister modern olsun ister demode biliyorum tabiki modelime saygınız var elbette mutluluk diliyorsunuz ama gerçekten fiyatı,kilomu,fiziğimi zaten es geçtim ayrıca zatn halamda diktirceğim kesin değildi zaten diğer moda evlerinden de fiyat öğrendim bunun benzeri modellerde yazdığım fiyatlardaydı ve gerçekten ben halama diktiricem diye tahmin etmıyordum isterse hiç para almasın benim içime sinmese bu kadar mutlu olmazdım sonuçta onca kişinin önüne çıkıcam özel bir gün gece olcak benim için ama dediğim gibi adapazarından alınmayı bile planlamıştık ilk önce izmitteki gelinlikçilerdn fiyat vs. aldım en son gittiğim yer halam oldu evet onun yapmasını çok ama çok istiyordum rahatça düzeltmeler v.s için ama %100 yaptrıacam diye bişi yoktuda birdn çok yüzlerce model arasından seçtim emin olun o kadar çok gelinlik vardıki kaldiki ailemde çok beğendi ablam avukat ve gelin olan arkadşları olcakları çok o da çok beğendi yani bilgi ve çevresinden görüor oda modelleri dediğim gibi başka modellerin hiçbiri bu kadar sinmedi neden bilmıyorum nişan elbisem var yukledim sitede topiğimde dolanırsanız görürsünüz ilk giydğim elbiseydi başkla hiçbir elbiseyı beğeenmedim tabkide birbirmizi tanımıyoruz ama siteden tanımış gibiyiz uzun süredir ben öyle hissediyorum sadece bu yüzden fikirlerinize elbette değer veriyorum ve saygı duyuyorum emin olun buna her türlü yoruma gene açığım tabikide ben beğendim dedğiniz gibi fiaytıda yüksek olablir kmi yerlerde ucuzda olablir bu model ama bu fiyata daha daha güzel modellerde olabilir ne fiyat ne modelin güzelliği falan görmüyor gözüm benim gözüme oldkça hoş geldi güzel ve bir numara geldi
zevksizde lolabilirim kiminize göre ama dendiği gibi geln beğenmşse gelinlik mukemmeldir bakalım fikirler neymiş
bizi bir türlü anlamıor anlaşamıyoruz diyebilirsiniz katıılrım şu anda gelinlik bulmş heyecanyla değil gayet kendim olarak yazdım bu yazıyı

tabiki her türlü gelinliğin dikiminde el emeği göznuru vardır ne şekilde ne modelde olursa olsun kim dikerse diksin ama emin olun el emeğinin göz nurunun emeği paha biçilemez basit olsun zor olsun hakkı ödenmez bile nerden çıkardın dmeyin şu anda gelinlğime karar vermiş olmanın heyecanı yok hiç üstümde inanın bir defa herkesin önünde giyiceksin diyebilirsiniz haklsınızda saygım var tabikide sonsuza kadar ama halam veya bir başkası bu modeli nekadara dikerse diksin mutlu olurum minnettar olurum fiyatı isterse 1000tlden fazla olsun biz annelermizin bizim için diktiği çeyizlere tülbent masa örtüsü v.s bunlarda basit olanlarıda vardır zor br modeli olanlarıda paha biçemıorsak sonuçta o modelleri çeyizleride evimizde kendimiz ve misafirlere sunucaaz sericez birisi çıkkıp ayy çok basitmiş bune böle dediğinde annem dikti paha biçilmez bişi diyebiliyorsak veya hazır aldığımız br oda takımı olan örtülerede dünya kadar para dökebiliyoruz veya ucuzunuda basit modelinide alabiliyoruz sonuçta ama el emeği var hepsinde en dandik model olarak tanıdğımz modellerde makine işi olan modellerden basit el veya makine işi örtüler aldık diyelim çeyize kullancaz sonçta illaki özel günde veya normal bir günde birisi olumsuz bişi söledğinde ya kendi alınterimizle almış oluyoruz para biriktirip yada annemiz babamız kızımın eksik bişiyi olmasın diye çabalayarak beğenimize sunduğu modeldir demode dendiğinde kimse aman annem almış hatırı kalmasın diyemeyiz ben diyemem severek kullanırım böyle bir durumda çünkii ailemiz nelerden fedakarlık yapıp almştır bize gösterdğinde bizde beğenmişsek dahada değerli 0olur bizim için kısacası el emeği göz nuru var bsit çirkin veya değersiz olarak görsekte değerli gören eller onu işlemiştir teşekkürler tekrar herkese

bütün bu yorumlara üzülmedm mi üzüldüm ama iyilğim içinde söledğinz tamamda üzülor insan genede ama mutluyum ve eghvesliyim genede bu modelde

yazılanlar arasında var mı bilmiyorum ama bindallı kiralık olarak 120 fln demişsin de canım o fiyata satın alabilirsin yani ümraniyedeyim ben ve max 150 tl burda gelinliğin konusunda da tarzım olmayan bir model vucuduna yakıştırdıysan sana kalmış tercih senindir ki o kdr yazmışsın içine oldukca sinmiş demek ama fiyatı bencede fazla gelinliğe göre

bu nasıl sizce akşamdan beri kabuslar görüyorum seçtiğim gelinlikle ilgili bir de bu model vardı halam çekmişti seçim yapma aşamasındayım hadi bunada bir kaç yorum yapn

Kesinlikle diyerkinden daha zarif ve hos bir model ama zevk senin tercih senin hangisi senin hosuna gittiyse onu almalisin

bncede diğernden daha gzl ama üstnde grmek lazım böyle tam anlaşılmıyo üst kısmı bedenine ham oturmalı bnce altıda toplanan model yada drapeli olmamalı uçuş uçuş bişi olmalı diye düşünüyorum sen tesettürlüsün yanlış hatrlamıyosam kolları falan dantel modeli tül gysermisin bilmiorum eğer gysersnde kollarıde öle olsun yani şunun gbi dantel dediğim:)

Eklentiler

• $gelinlik.jpg
    34 KB · Görüntüleme: 331
  • $glnl.jpg
    31,6 KB · Görüntüleme: 66
canım teşkkr ederm ama drapesiz dümdüz modelde göbeğimi çıkarıor göbek var bende baya o yuzden drape modelleri drapeyi kapatıyor o yuzden dikkatı göbejkten çekıro öyle böle değil kıloluyun dümdüz modeller bana gitmıor üstte özellkle biliyorum öylede çok güzzel gelinlikler var ama gerçkten yakışmıor öylesi bana yakışssa tabiki öyle alırım göbeğimi dümdüz göstrn model ilk gösterdğim model eteklerdede hareketli seviyorm buna karar verdim sabh 7den beri ayaktayım bu 2 resm arasında gidip geldim ama dümdüz etek modelini sevmıorum dantelde öyle bu yüzden ilk model çok hoşuma gitmişştir uçuk kaçık mdoeller flan filan yanii hep hayatım böle benim gelnliğimde de diğerleri bu sizn anlattıığınız mdoellerr gibi ben onları hiç sveemdim inanın nedn blmıorm sizin anlttığınız tarzdaki ve diğer beğendiniz gelinlklern modelide bana abest geld, zevkım uyuşmadı havalı br etek hayalimdi belki şimdinin modası değil gelinlikte amma bnm modam olucam her moda olcak şey güzel olck sayılmaz modayı kendi yaratır insan bu sene presnses ,seneye mendik etek veya herhngi bişi moda olabilir ama moda diye son model veya orta model die giydiğimde yakışmazsa moda olmaktan çıkar
düz etek üstünde işleme hiç tarzım değilki saçma üstüne sim dök simlimkumaş flan yok ytaa haavalıı olck etek :) çılgınçaa

yok cnm prenses model değildi demek istediğim ... zaten bnde sevmiorum prenses model tamam gzl hoş ama 10 gelinden 8i prenses model bnde farklılktan yanayım hatta bnmki çok çok farklıydı altı komple kuş tüyüydü hiç dantel tül vs yoktu:))) ama dar üste oturan modelleri seviorum snde haklısın göbek falan çıkcağına drapeli terch etmek lazım peki hangisine karar verdin netleştrdnmi??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…