- 4 Mayıs 2012
- 2.967
- 2.001
- 133
- Konu Sahibi acemihayat28
-
gelinliğin benim tarzım değil canım o yüzden gelinliğine yorum yapmıcam sen begenmişsin hem de cok gordugum kadarıyla, bir gelin adayı neyi begendiyse dogru olan odur zaten bence baska söze gerek yok
yalnızca güzel dileklerini bildirmek icin girdim topiğineson zamanlarda actıgın konulara rastlıyorum cok temiz yürekli içi dışı bir cocuklar kadar saf ve masum birisine benziyorsun....
senin gibi insanların sonsuz mutlulugı hak ettigine inanmısımdır hep... dilerim yeni kuracağın yuvada bir ömür cok mutlu olursun
her günün bir diğerinden güzel olur... sevginin saygının yuvanızdan eksik olmadıgı bir beraberlik diliyorum size
elleriniz hiç ayrılmasın :123:
Delimiyim merhaba,
Öncelikle hayırlı olsun. Çok mutlusun, Allah bozmasın.
Ancak lütfen bu yazdıklarımı heyecanını bastırarak, anlamaya çalışarak oku. Çünkü iyiliğini istiyorum.
Sana gelinlik için 1000TL'nin üzerine çıkmanı önermeyeceğim. Herkesin bir bütçesi var. Ancak, halanın sana çok büyük bir kolaylık yaptığı konusunda sana katılmadığım için bu mesajı yazmayı borç bilirim.
Gelinliğini hiç beğenmedim. Bunun birincil nedeni de kumaşlar, ikincisi de model. Ben abiye işim dolayısıyla haftada birkaç gün Eminönü kumaşçılarına gidiyorum ve kumaş türleri ile fiyatlarını biliyorum. Geçen, bir tanıdığına ücretsiz gelinlik dikecek biri için tüm kumaşlarını 250TL'ye aldım, piyasada her gelinlikte kullanılan kalitede işlemeli dantelden ve amerikan saten kumaş. İl dışından bir arkadaşım için çok daha güzel bir kumaşı da başörtüsü ve duvağı dahil 350TL'ye aldım.
Denemiş olduğun bu gelinliğin kumaş maliyeti 100-200TL arasında gibi sanırım. Senin halan tanıdık ancak bu gelinlik üzerinden 800-900TL işçilik ve genel giderler ücreti alacak, emin ol yabancı birinde de bu fiyata bu gördüğümüz kalitede gelinlik diktirebilirsin, belki de daha iyisini.
Şu an piyasada, vitrinlerde gördüğümüz ve 2000-2500e satılan gelinliklerin genelde kumaş ve malzeme maliyetleri 300TL civarlarında. Yani onlardan çok hava parası alınıyor, evet. Senin tanıdığın var, şanslısın, ama bunun bir artısını gördüğüne inanmıyorum.
Bütçen 1000TL ise, bence bir akraba için güzel olanı 300-400 kumaş maliyeti yapıp, 600-700TL işçilik alması olurdu. Ve dediğim gibi 300-400 kumaş maliyeti yapsa, şu anki piyasadaki pahalı dediğin gelinliklerin çok benzeri bir gelinliğe sahip olabilirsin.
Mesela tül üstüne dantel aplikeli bir gelinliğin bu fiyata olabilir. Ya da tamamı tülden ve üstüne taşlı bir aplike. O kızların çok bayıldığı gri taşlı bölgeler yapmanı sağlayan hazır işli parçaların fiyatları 60-100TL. Hem de hiç küçük bir işlemeden bahsetmiyoruz. Sentetik tafta, şantuk, organze türlerinden kullanabilir. Mesela mat organze, kumlu organze. Çok somut bir örnek vereyim sana, tanıdık bir terzi 1000TL'ye sana çok rahat şu kalitede görünecek bir gelinlik dikebilir:
Tamam, belki bir Pronovias tarzı fransız kuponlu ipek kumaşlı bir gelinliğin olmaz ancak piyasadakilerden de aşağı olmaz.
Gelelim modeline. Model çok karışık. Daha sade bir şeyler bakmanı öneririm. Üstümde güzel durdu dediğin şey muhtemelen kalıbının hoşuna gitmesi, bele oturduğu noktanın, kabarıklığının vs.
Bu durumu halana nasıl ifade edeceksin bilmiyorum ancak doğruları söylediğimi herhangi biri Eminönü gelinlik kumaşçılarına giderek rahatça gözlemleyebilir...
Delimiyim merhaba,
Öncelikle hayırlı olsun. Çok mutlusun, Allah bozmasın.
Ancak lütfen bu yazdıklarımı heyecanını bastırarak, anlamaya çalışarak oku. Çünkü iyiliğini istiyorum.
Sana gelinlik için 1000TL'nin üzerine çıkmanı önermeyeceğim. Herkesin bir bütçesi var. Ancak, halanın sana çok büyük bir kolaylık yaptığı konusunda sana katılmadığım için bu mesajı yazmayı borç bilirim.
Gelinliğini hiç beğenmedim. Bunun birincil nedeni de kumaşlar, ikincisi de model. Ben abiye işim dolayısıyla haftada birkaç gün Eminönü kumaşçılarına gidiyorum ve kumaş türleri ile fiyatlarını biliyorum. Geçen, bir tanıdığına ücretsiz gelinlik dikecek biri için tüm kumaşlarını 250TL'ye aldım, piyasada her gelinlikte kullanılan kalitede işlemeli dantelden ve amerikan saten kumaş. İl dışından bir arkadaşım için çok daha güzel bir kumaşı da başörtüsü ve duvağı dahil 350TL'ye aldım.
Denemiş olduğun bu gelinliğin kumaş maliyeti 100-200TL arasında gibi sanırım. Senin halan tanıdık ancak bu gelinlik üzerinden 800-900TL işçilik ve genel giderler ücreti alacak, emin ol yabancı birinde de bu fiyata bu gördüğümüz kalitede gelinlik diktirebilirsin, belki de daha iyisini.
Şu an piyasada, vitrinlerde gördüğümüz ve 2000-2500e satılan gelinliklerin genelde kumaş ve malzeme maliyetleri 300TL civarlarında. Yani onlardan çok hava parası alınıyor, evet. Senin tanıdığın var, şanslısın, ama bunun bir artısını gördüğüne inanmıyorum.
Bütçen 1000TL ise, bence bir akraba için güzel olanı 300-400 kumaş maliyeti yapıp, 600-700TL işçilik alması olurdu. Ve dediğim gibi 300-400 kumaş maliyeti yapsa, şu anki piyasadaki pahalı dediğin gelinliklerin çok benzeri bir gelinliğe sahip olabilirsin.
Mesela tül üstüne dantel aplikeli bir gelinliğin bu fiyata olabilir. Ya da tamamı tülden ve üstüne taşlı bir aplike. O kızların çok bayıldığı gri taşlı bölgeler yapmanı sağlayan hazır işli parçaların fiyatları 60-100TL. Hem de hiç küçük bir işlemeden bahsetmiyoruz. Sentetik tafta, şantuk, organze türlerinden kullanabilir. Mesela mat organze, kumlu organze. Çok somut bir örnek vereyim sana, tanıdık bir terzi 1000TL'ye sana çok rahat şu kalitede görünecek bir gelinlik dikebilir:
Tamam, belki bir Pronovias tarzı fransız kuponlu ipek kumaşlı bir gelinliğin olmaz ancak piyasadakilerden de aşağı olmaz.
Gelelim modeline. Model çok karışık. Daha sade bir şeyler bakmanı öneririm. Üstümde güzel durdu dediğin şey muhtemelen kalıbının hoşuna gitmesi, bele oturduğu noktanın, kabarıklığının vs.
Bu durumu halana nasıl ifade edeceksin bilmiyorum ancak doğruları söylediğimi herhangi biri Eminönü gelinlik kumaşçılarına giderek rahatça gözlemleyebilir...
bu verdiğin bilgiler için çok ama çok teşekkür ederrim canım ancak ben memnunum tabiki dedğiniz kadar modern ve şık olmayabilir ama nedense çok beğendm diğer bir dünya modellerede baktım bir dünya dikşlmş modellerde vardı emin oln nerddyse tum gelnlklere baktm ancak buna bu kadr kanm ısındı bu bana yakıştı diede değil halam diğer gelinlkleride denettirdi fikrimi sordu ben bu dedm kesin kararı br dahki hafta başlancak dikime vs. modern veya işçilik v.s maliyeti ilgilendirmıyor dendği gibi gelinlikte gelinn beğendiği esastır die piyasadan aşağıda yukarıda farketmz benim gözümde bir numara emin olsun yeterlidir :) fikrin için çok sağol bunu beğenmem kılolu olp güzl bişi buldum die değil diğer modellerde olablrdi gösterdiklernin fazlaıs ve ilk resmn aynı modellerni halama gösterdmm ve zaten istemedğim modllerdi çok sade kaçtı o yuzden ışıl ışıl güzel model olark bu geldi bana maliyetini farklı bir modelde olsa aynı fiyata alırdm emin ol canm öz ve öz halam değil babamn teyze kızı ama öz hala yeğenden öteyizdir emin ol maliyetni nasl yaparsa yapsın kaliteli yapıcağından iyi bir dikiş yapıcağından eminim
ben sizi gerçekten anlamadım. neyse, anlaşamayacağımız ortada. madem böyle düşünüyorsunuz bu gelinliğe 1000tl vermeyin bari...
Canım galiba biraz kilon var. olabilir gayet normal. Fakat seçtiğin gelinlik seni daha da kilolu gösterir. Fazla abartı bir gelinlik ve modern değil. Daha modern ama çok sade olmayan model elbet bulursun diye düşünüyorum.
delimiyim ben de yeni gelinlik diktirmiş ve kumaşlarını kendi almış biri olarak söylemeliyim ki bu gelinliğin kumaşlarının ederi minenes'in dediği gibi ve bu gelinliği çok beğendin madem 1000 lira verme en azından. buna benzer modeller izmir kemeraltı'da 500-600 lira.
gerçi para senin zevk senin ben sadece iyiliğini düşünüp söylüyorum yoksa ne haddime.
bu arada şimdiden tebrikler ömür boyu mutluluklar dilerim :)
canım teşkkr ederm ama drapesiz dümdüz modelde göbeğimi çıkarıor göbek var bende baya o yuzden drape modelleri drapeyi kapatıyor o yuzden dikkatı göbejkten çekıro öyle böle değil kıloluyun dümdüz modeller bana gitmıor üstte özellkle biliyorum öylede çok güzzel gelinlikler var ama gerçkten yakışmıor öylesi bana yakışssa tabiki öyle alırım göbeğimi dümdüz göstrn model ilk gösterdğim model eteklerdede hareketli seviyorm buna karar verdim sabh 7den beri ayaktayım bu 2 resm arasında gidip geldim ama dümdüz etek modelini sevmıorum dantelde öyle bu yüzden ilk model çok hoşuma gitmişştir uçuk kaçık mdoeller flan filan yanii hep hayatım böle benim gelnliğimde de diğerleri bu sizn anlattıığınız mdoellerr gibi ben onları hiç sveemdim inanın nedn blmıorm sizin anlttığınız tarzdaki ve diğer beğendiniz gelinlklern modelide bana abest geld, zevkım uyuşmadı havalı br etek hayalimdi belki şimdinin modası değil gelinlikte amma bnm modam olucam her moda olcak şey güzel olck sayılmaz modayı kendi yaratır insan bu sene presnses ,seneye mendik etek veya herhngi bişi moda olabilir ama moda diye son model veya orta model die giydiğimde yakışmazsa moda olmaktan çıkar
düz etek üstünde işleme hiç tarzım değilki saçma üstüne sim dök simlimkumaş flan yok ytaa haavalıı olck etek :) çılgınçaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?