• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deli ediyor bu adam beni bazen..!

hoscakal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Merhaba kizlar,

ay sinir boguyor beni dünden aksamdan beri..!

Konu su:

Bayramin ilk gününü Istanbul´da esim ve ailesi ile gecirip, o aksam yada Bayramin 2. günü memlekete kendi anne & babamin yanina gitmeyi planliyorum..1 hafta kalip geri gelecegim iste..Esim gelemeyecek, izin alamiyor isten. Biz ucak veya otobüs bileti bakiyoruz suan. Esim otobüs ile gidersen, yaninda yabanci bi kadin oturur, rahat edemezsin diyor..ben pek sorun etmiyorum ama ucakla gitmekte biraz daha maaliyetli olacak. Karar veremedik yani.

Neyse,

kayinvalidem iftara cagirdi, esim ile gittik...ALLAH icin, kayinvalidem ile bir sorunum yoktur..gerci zaten 4 aylik evliyim..! Kayinvalidem & kayinbabam´da memleketten 5 gün önce geldi zaten..ev yaptiriyorlar, pek dinlenemediler.

Yemek bitti, sofrada oturuyoruz...kayinvalidemin cani sikiliyormus geldiginden beri..! Esim, tek cocuktur.

Benim "akilli" kocam söyle demez mi: Anne, memlekete gitmek istermisin? Hoscakal´i Bayram üzeri gönderecegim...sende gidersin, hoscakal´da otobüs´te rahat gider.

:1shok: :1shok: ben ne diyecegimi sasirdim...kayinvalidem tabi sevindi, kadinin bir sucu yok ki...aptallik benim esim´de...bana danismadan böyle bir teklifte bulunuyor.

Bende mecburi, tabi gelmek istersen gideriz dedim...kayinvalidemin yaninda fazla renk vermedim...gerci kayinbabam izin verir veya vermez o ayri bir konu ama sinir oldum resmen..yedigim yemek burnum´dan geldi desem yeridir.

Sonra eve gittik esimle..Ne zaman böyle bir karara vardin dedim? O an öyle gelmis aklina, annesine üzlmüs, cani sikiliyor diye..kafamçokkarıştı Iyilik olsun diye demismis...:oklava:

Dedim, iyi o zaman...seneye tatile giderken bende seni kendi babamla gönderirim...onun´da dinlenmeye ihtiyaci var dedim. kötükedihüso

Hem dedim, kim nerde kalacak? Bunu hic düsündünmü? Kayinvalidem kendi babasinda kalcak, bende kendi ailemin yaninda...Peki millet demeyecek mi, aaaa bak bak gelin orada kayinvalide burada...!kafamçokkarıştı

Hem dedim, ben zaten sadece 1 hafta kalacagim...simdi kendi annemle mi vakit gecirecem, arada devamli kayinvalidemle mi takilacagim?

Ayrica, biz daha 4 aylik evliyiz...bizimkiler demezmi, aha bak, kayinvalidesi takilmis pesine...kizimizi rahat birakmiyor diye..! Alsinda öyle birsey yok ama kimse inanmaz. Söyle 2-3 hafta filan kalsam, hic sorun etmem...hem kayinvalidem ile gezerim, hem kendi annem ile vakit geciririm ama topu topuna 7 gün. Ayrica dedim, sirf yalniz gitmiyeyim diye bana tezgah mi kuruyon dedim...olay biraz´da kiskanclik tabi...:oklava:

Benim esim hala, iyilikten bahsediyo...bende neleri düsünüyormusum..! :mymeka:

Bu arada dedim, ben otobüs ile gitmekten vazgecmistim...ucaga binecektim..(kayinvalidem ucaga binemez, panik yapar). Cok zeki kocam bu konusmadan sonra susmayi tercih etti tüm gece...somut bir cözüm yok ama benim icin kesin olan birsey var: "Sucu olmayan kayinvalidem ile gitmeyecegim". Simdi taviz verirsem, ilerde hep firsat kollayacak esim.

offffff yaaaaaaa....aksamdan beri sinir boguyor beni...kizlar, akil verin...! Bir yandan kayinvalideme´de üzülüyorum ama kizginligim daha agir basiyor..!

Dogru´mu yapiyorum???

kafamçokkarıştı

çok abartmışsın bence. eşin annesini de seni de düşünerek iyi niyetli davranmış.

ayrıca orası onunda memleketiymiş ve babasında kalacakmış sen niye bu kadar dert ediyorsun sende annene gidiyorsun kayınvalidenin benımle kal diyecegını sanmam her gun peşinde olmak zorunda da değilsin anladıgım kadarıyla böyle bir isteği de yok. hem elaleme ne ki kaynanası peşine takılmış desin? dese bile ne olacak bırakın artık millete göre yaşamayı kim ne derse desin sen yaşamana bak.

ne diyimki cnm ama bence kayınvaliden gelmez senle nebilim düşünür heralde ailenle yanlız kalmak istediğini

gereken herseyi soylemissin..gitmeyi verirsin...
hem kayinpederinin gonderip gondermeyecegide mechulmus...
teklifi yapan esin olduguna gore...durumu o duzeltsin..
tepkindede haksiz deilsin...
esinin once sana danisip sonra duruma gore hareket etmesi gerekirdi...
dedigin gibi nasil tutarsan oyle gider..cizgilerini belirle...

Kocalar böyle işte...
akıllarının çalıştıgı kadarıyla kendilerince bizim için iyi bir planmış gibi bir plan yapıp
resmen emrivaki yapıyorlar
sen zaten esine kızgınşlıgını belli etmişsin cnm
söyleyecegin tek sey artık ona
bir karar vermeden önce sana da danışması olacaktır..
mutluluklar..takma cnm olur böyle anlaşmazlıklar

ya bence ortada bi problrm yok.sanırım k.validen okadar anlayışsız değildir.hani seninle gelsede peşine takılıcağını seni ailenden alıkoyucağını zannetmiyorum.bence büyütme,gelmek istiyosa gelsinnn ne varki bunda

Millet neder olayını geçin artık yaaa..millete göremi yaşıyorsunuz?? bak sende diyorsun kayınvalidemin suçu yok ee sen biliyorsun herşeyi kim haklı kim haksız kayınvalidende nasıl bir yapıda düşüncede olduğunu biliyorsun ayrıca kayınvalidende gelirse onuda size al oda gelinin ve dünürünün evinde kalsın hem, böylelikle iki tarafında gönlünü yapmış olursun...
Burda sakın ama sakın kayıınvalidene kin besleme ve sakın gitmicem die inat etme burda tamamen suçlu eşin çünkü kendi kafasına göre haraket etmiş, tamam belki annesi için üzülmüş olabilir tek çocukmuş eşin ve annesi yalnız kaldığı için içine sinmemiştir hem seninle 1 haftalık tatile çıkarıp kafasını dağıtmasınıı istemiştir hmede seni tek göndermeyip içinin rahat etmesini istemiş olabilir.. Buda sana ders olsun tavrını farklı şekilde koyki eşin birdaha tek kararlar almasın sana danışarak kararlar versin ama lütfen tavrını kayınvalidenden yana kullanarak koyma yani gitmicem istemiyıororum diyip surat asma, Hem dur bakalım kayınpederden izin çıkmadı henüz kayınvalideye bekle ve gör tatlım...opuyorumnanaktan

ben olsam kayinvalidemle gitmeyi dert etmezdim.hatta benimle birlikte annemlerde de kalsa ne olurki..kac senede bir izine giderim.kayinvalidem yalniz, k.pederim vefat etti.onuda alip annemlere getiririm.hem ailemle hemde k. validemle bir arada oluruz.sonucta o benim esimin annesi, cocuklarimin babaannesi. o yalnizken, ailemde kalmayi zaten vicdanim kabul etmez.hepimiz bir arada iken daha huzurlu oluyorum..sonucta biz bir aileyiz ...her kayinvalide kotu olacak diye bir kanun yok.on yargili olmayin.esinizde tek evlatmis.bence ona yakin olmaktan korkmayin.hatta yakin olmaya calisin elinizden geldigince...sevgi ve saygi ekin..sevgi ve saygi bicin..

ortada bence bi sorun yok seninle gelmesindede sorun göremedim acıkcası tabi kayınvalideni tanımıoyurm seni ailenden alıkoyacak birimi bilemem sorunum yok öle biri deil demişssin canım o kendi ailesinde kalır sen kendi ailende sonucta orada onunla ilgilenmek zorunda deilsin kısa süreline gittin için kimsede bişe demez el elalem ne der die düşünme etrafın sözünü düşünme bile keyfine bakk...

Evet, sizlerle´de hemfikirim aslinda ama sinir oldum iste...ortaligi fazla velveleye vermekte istemiyorum dogrusu...o yüzden zaten sizlerin´de bir fikrini alayim dedim..! yerimseniben

HAYIRLISI bakalim, gerci ben ucakla gidersem eger, sorun zaten kendiliginden ortadan kalkacak...kayinvalidem ucaga binmeye korkuyor...Ayrica 15 saatlik otobüs yolculugunu´da gözüm pek yemiyor..!

Neyse, aksam benim adam bi gelsin eve´de...o zamana kadar ucak bileti arastirayim bende..! Belki uygun birsey bulurum.. kaydirigubbakcemile2

ben biraz heyecanına veriorum tepkini..4aylık evlisin ve sanırım ilk kez ailenle başbaşa bu kadar vakit geçiriceksin kimbilir ne hayaller kurdun ona gideriz şu gelir..ama merak etme bence kayınvalden problem olmaz, eğer gelmesine tepki verirsen bu anlayışsızlık olur gelebilir kadının kalıcağı yer ayrı, sadece yol arkadaşı olarak düşün orda da bi gün davet edin bence sen ne kadar olumlu yaklaşırsan o kadar güzel geçer tatilin hem bişey daha diim, ailen de seninle gurur duyar, gittiin aileyi benimseyip saygılı davrandığın için..sonuçta hepimiz ailelerimizi temsil edioruz yalanmı tatlım..benim eşim babamla hatta dedemle saatler geçirir seve seve, benden çok onu severler hakeder çünkü

kaynananla aynı memletetnsın oda babasının yanına gıdıcek ne guzel sıze arkadas sahsen ben olsam esımden once ben teklıf yapardım anne katılırmısın bana dıye..ınsanlar nemı dıycek aa ne guzel gelın kaynana gecıyo araları guzelkı bırlıkdeler dıcek..sız gene ailenızle takılırsınız o kendı ailesı ıle esınızın yapdg bence ıyı nıyetınden demıstır..bu olayı cokdaha abartarak kendınıze bayramı zehır etmeyın derım..cunku sız bıraz daha gıdersenız esınızın ustune sızı yollamaz..veya daha kırıcı olur..kaynananızında hevesı kursagında kalmasın sevapdır yanı hıc yokdan ailesıne kavussun oda..sımdıden ..ıyı tatıller...

bence fazlasıyla büyütmüşsün be güzelim .. ne kadar şanslısın anladığım kadarıyla iyi ve sana değer veren bir kayınvaliden var..hem yazık kadın başka çocuğuda yokmuş onada değişiklik olur...biraz anlayışlı olmalısın bence .........

bencede abartmayın..siz yine aileniz ile vakit geçirirsiniz..sanki kaynanız orada tek kalacak ta siz de nasıl hem onla hem ailemle ilgilerim diye düşünüyorsunuz..eminim kaynanız akrabaları ziyaret edeyim derken sizi unutur.)

Son düzenleme:
Kayınvalideniz kendi babasında kalacakmış , yani onun da memleketi orası.

Ben bu konuda tek olumsuz nokta olarak , eşinizin size sormadan emrivaki yapmasını gördüm.. Onu da

güzelce izah edersiniz , bir daha daha dikkatli olur, size sormadan eve misafir dahi getirmez...

eşinin patavatsız davranması yanlış tabiki ama ortada büyütülcek biproblem yok canım.kendinde diyorsun kayınvalidenle aranızda bi problem yokmş.hem emnmki oda seni anlayacaktır. sen kendi ailende kalırsın o kendi ailesinde . canın isterse bir gün kayınvalideni evinze davet edersn olmadı sen gidip onlarda kalabilirsin

cnm yanlizca esinin sana emri vaki yapasi hos degil bunuda kisginlikla dile getirdin bu ilk ve son olsun diye ifade etmisin bence kafani takma validen gelirsede kendi babsinda kalsin ...kimsenin sozunede aldanma ..arada sizin eve cagirisin olur biter ...hep beraberce takilirisn ...

bende 1 haftalıgına aıelmın yanına gıtsem gercekten kayınvalıdemın gelmesını ıstemem. tamam sorunumuz yok ama annemle dertleşeceğim, konuşacagım seyler olacaktır elbet. annemle yalnız kalmak ısterım ya. inşallah kayınvalıden anlayışlı olur da tek gdrsınız

Back
X