Dekorasyon renklerine yardımcı olur musunuz? Acil!

patlakmisir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2010
112
0
46
İstanbul
bi türlü karar veremedim...salonumda yemek odam beyaz...koltuk rengini seçemedim bi türlü.mesela krem,beyaz,açık mavi düşünmüyorum çok leke tutar diye ayrıca soğuk renkler gibi geliyor...kırmızı,siyah,gride,koyu kahve negatif renklermiş gibi geliyor.bi yerde okumuştum bunu.sizce salonda ne renk koltuk olmalı...ayrıca oturma odasındaki köşe koltuk renginede karar veremiyorum...

anladım cnm elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyım.saydığın renklerden sadece kırmızının olumsuz etkisi var oda çalıştığın ve uyuduğun odada geçerli salonun her yerini kırmızıya boğmadığında bi problem olmaz.ne renkleri seviyorsun nasıl bi tasarım düşünüyorsun modern mi klasik mi renkli mi?

sağol mzyhemen yazıyorum...salon için mor renk düşünüyorum....salonum ne modern ne klasik olsun..koltuklar ve diğer yemek odası mobilyaları yerden yüksek olacak mesela.sence mor nasıl durur?ayrıca oturma odam için yeşil ve fuşya ikilisini düşünüyorum...ama senin önerilerine de açığım...sence hangi renkler olmalı?temizlik açısındanda düşünelim ama bu konuya fazla taktım deri istemiyorum,kadifede istemiyorum..

mor beyaz uyumu süper olur ve masifle mobilyada süper uyumu yakalarsın. Ama fuşya ve yeşil oturma odasında göz yorar bence. Duman gri ve fuşya ya ne dersin?

mor beyaz uyumu süper olur ve masifle mobilyada süper uyumu yakalarsın. Ama fuşya ve yeşil oturma odasında göz yorar bence. Duman gri ve fuşya ya ne dersin?

canım masifle ne demek? birde duman grisini uzmanlar önermiyor ev için yoksa bende senin gibi o ikili seviyordum ama gri yaşlılığı,ölümü hatırlatıryormuş...koyu renkkler de uzun vadede negatif elektirik veriyormuş insanlara.kafam karıştı

bilmiş bilmiş uklaca yazdığımı düşünme diye söliyim bi iç mimarlık öğrencisi olarak elimden geldiğince yardım etmeye çalışıcam oturma odan için benim önerim açık renk koltuk üzeirne istediğin renklerde bol yastık kullanabilrsin.bana sorarsan oturma odası için ideal olan l koltuk hem mekanı ferah gösterir hemde kullanışlı olur.kullandığın objeler ve yastıklarda fuşya ve yeşili kullanmanı koltuğu beyaz çabuk kirlenir diyosan gri almanı öneririm.ve bir tek duvarda renkli bir duvar kağıdı kullanıp diğer duvarları aldığın koltuğun bir iki açık tonuna boyatırsan bi uyum yakalayabilrsin umarım anlatabilmişimdir.

estağ. mzy ne demek ukalaca biliyorsan tabiki konuşacaksın.ayrıca teşekkür ederim.yalnız pek anlamadım...oturma odasında I koltuk yazmışsın o nedir?açık renk koltuk peki ama...hangi renk?salon için gri diyosun yani...?

yani mobilyanın ağaç rengi masif. Tatlım bence sen o yazanlara o kadarda takılma her negatifin bir pozitifi var. Ama gül kurusuda morun yerine gayet güzel olur beyaz ile. Oturma odasında kum beji ilede kullanabilirsin fuşyayı Bence pastel renklerden pek şaşmamak lazım. Yoksa yorucu ve bunaltıcı bir eve sahip olmak kaçınılmaz.

L şeklinde koltuk dedim L harfi şeklinde köşe takımları oluyor onları diyorum.sadece oturma odan için konuştum açık gri ham keten bir koltuk üzerinde fuşya yeşil gibi renkli yastıklar kullanmanı önerdim.salon için bişi demedimresim bulmaya çalışıcam şimdi netten

L koltuk

dediğim gri renk koltuk

kullanmanı önerdiğim renkli yastıklar

bu şekilde renk katabilrsin yoksa direk koltukarı fuşya yeşil falan alırsan çok boğucu olur.anlatabildim umararım şimdi

Sanırım kıyafetlerdeki moda gibi mobilyada da moda seneden seneye değişiyor. Ben 5 yıl önce evlendim .O zamanlar mobilyalar allı morlu fosforlu falan ne renk istersen vardı yani. Şimdi bakıyorum çoğunlukla krem- kahve yada siyah- kırmızı... Renk seçeneği azaldı ama siyah- kırmızı çok asil duruyor.. Kullanışını ya da insan psikolojisini bilmem ama benim gözüme hoş görünüyor..

evet tatlım anladım güzel reklermiş...oturma odam için güzel öneri...salon içinde mi aynı şeyi öneriyosun? ben mecbur açık renk koltuk kullanıcam yani

evet tatlım anladım güzel reklermiş...oturma odam için güzel öneri...salon içinde mi aynı şeyi öneriyosun? ben mecbur açık renk koltuk kullanıcam yani

salon içinde mor seviyormuşsun sanırım.siyah mor ve beyazı kombinleyebilrsin.koltukların mor olur duvarlarını halını objelerini siyah mor ve beyaz kullanırsan daha asil durur.morun boğuculuğunu beyazla dengeleyip siyah ufak dokunuşlarlada hareketlendir derim yine resim arıyorumdaha iyi anlatabilmek adına.bide şiddetle bütçeniz yetiyorsa evin bazı bölümlerinde duvar kağıdıyla renk katmanızı öneririm.ama odalarda tek bir duvar tek bir kolon şeklinde odanın renklerini içeren şekilde.emin olun hoşunuza gidicek

cnm öncelikle hayırlı olsun sanırım yemek odanı beyaz seçmişsin benden sana tavsiye yemek odan açık renk ise oturma grubunu koyu renk seç bu evini daha modern gösterir mesela mor olabilir tatlı bir mor,gri olabilir,gümüş rengi olabilir...turkuaz olabilir....krem rengi seçersen eğer hoş bir görüntü çıkmaz beyaz ve krem rengi çok soluk durur arkadaşım öyle yaptı çok pişman beyaz mobilyaya her zaman beyaz yada zıt renkler gider. kremse yemek odan krem, yada kahverengi ise yemek odası o zaman krem koltuk takımı gerçekten güzel olur....şimdiden hayırlı olsun bu arada bu sene açık açık turkuaz tonları moda diye duydum bir araştır istersen açık turkuaz bir koltuk takımı beyaz yemek odası takımı bence çok ferah ....

Son düzenleme:
böyle olsun demiyorum ama mor beyaz ve siyah uyum adına birkaç örnek koyuyorum.

mzy bende duvar kağıdı düşünüyorum...gümüş renginide salona eklemeyi düşünüyorum...koyduğun resimleride dikkate alıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…