Dekorasyon beceriksizliği ve özenmeler yardım edin

Pirdunya

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2016
176
156
39
kızlar
Evim 3+1 şuan kira
Ev dekorasyonunda çok beceriksizim yani hayaller Englishhome hayatlar Muş bende
İnstangram dan falan evler görüyorum o kadar özemiyorum ki:,((
Ama kendim uygulamaya çalışınca nerden başlayacağımı bilmiyorum. Korkuyorum da açıkcası.
Sadelikten hoşlanıyorum çok ev işi yapamam ben. Ama ben de evimi öyle havalı fotoğraflık artist bi ev yapmak istiyorum. Fazla param da yok bu hayalden vaz mı geçim?
Bişeyler satın alsam zevksizlik yaparsam yasa eve uymazsa param boşa gider diye korkuyorum
Bi de fotolarda evler hep beyaz pudra falan onlar kirlenmez mi?
Bana fikir verin evimi Nasıl ucuza öyle havalı yaparım ve ne kadar bütçe ayırmalıyım

Birini gormustum yorumlarda.
Evde koltukler ustunde cay kahve icmek yasakti.
Yeni gelin tribi desem, benden once evlendi benim koltuguma sigara basildi yanlışlıkla :KK70:
Ben evimde country-vintage olayina giremem mesela.

Sen de oyle misin?

bende cok begenıyorum o evleri görünce ama snra şöle bi döşünüyorum kendimi o evin içinde heryerde minnak minnak şeyler kalabalık gözü sürekli yoran şeyler..Yani gör 2 3 seneye kalmaz onunda modası geçecek sadelik her zmn tercihmdir...
bide evinin fotosunu koysaydın fikir verirdik belki şöle böle die:)

Yap tabi..yavas yavas yap.ben evimi imkanlar dahilinde dosedim.acik soft renkler tercih ettim.evime her gelen cok begenir.aksesuarlarim genelde english home yada koc tas.
Inan kucuk dokunuslarlada halledebilirsin.bi yerden basla.yavas yavas oturur.
Ben evime girdigimde mutlu olmak istedim.huzuru hissetmek istedim bence bu cok onemli.bazi evlere giriyorum mesela.tikis tikis.her bos alan dolu koyu renkler..psikolojimk cok etkiliyor benim

O instagramda olan kızılaydan çıkmış gibi hepsi birbirinin aynısı ikea, english home mağazası evlere niye ozeniyorsunuz.

Bana o evler çok itici geliyor. Özenti hepsi.
Ayrıca maddi olarak sizi zorlar.

Sadelik her zaman güzeldir.
Bir kaç dekoratif obje alın evinizin güzel olan köşelerine yerleştirin göz zevkiniz doysun.

Maddi durumunuz çok iyiyse mimardan yardim alin diyecektim ama değilse evinizi birkaç dokunuşla o evlerden daha iyi bir hale getirebilirsiniz.

Boyle büyük züccaciyeler oluyor içerisinde her sey bulunan, oralardan uygun fiyata aksesuar alabilirsiniz. English home'un %50 indirimini, madame coco da %50+20 yada +50 indirimi yakalarsaniz ufak ufak dekoratif objeler alıp evinizi guzellestirirsiniz.

Birini gormustum yorumlarda.
Evde koltukler ustunde cay kahve icmek yasakti.
Yeni gelin tribi desem, benden once evlendi benim koltuguma sigara basildi yanlışlıkla :KK70:
Ben evimde country-vintage olayina giremem mesela.

Sen de oyle misin?
Cay kahve abartida sigara icmek ne yahu.birde sigara basilmis.koltuklara siner perdeye duvara..nasil rahatsiz olmuyorsun.bende esimde sigara kullaniyoruz.mutfagin balkonunda iciyoruz.soguk havalarda mutfakta balkonu aralayip iceriz.one ragmen heryere siniyor.haliyi kaldirdim yapiskanli yikananilir pas pas serdim.gecen aspiratoru temizleyetim dedim.cok kotu sigara sinmis suyla yikayinca kokusu cikti.

Birkere kahverengi siyah hiçbir şeyi eve sokma. Açık renklerden git. Koltuklar perdeler düz renk olsun, halın desenli olabilir. Masanın üstüne güzel pembe lila tonlarında çiçek, konsola da 1-2 aksesuar al. Hepsi uyum içinde olsun. Gümüş renklerini tercih et. Benden bu kadar. Bi foto koyaydın daha çok yazardım.

bende kiradayım diye hiç bulaşmıyorum dekorasyona. ama kendi evime geçince özellikle de salonda hiç küçük obje olmayacak, herşey büyük ve sade olacak. bence çok modern görünmesi bundan kaynaklanıyor olabilir. bizim Türk evlerinde her yerde ufak tefek her yerde birşeyler var. ufak tefekleri ortadan yok etmekle başlayabilirsin bence. renklere beyaz pudra demişsin. benim koltuklara 10 kere çay damladıysa, 2 kere kahve döküldüyse, 1 kerede kola dökülmüştür tahmini. o konuda tek önerim deri koltuk olabilir yoksa o koltukların üstünü anneler gibi battaniyelerle polarlarla örtmek zorunda kalırsın.

Cay kahve abartida sigara icmek ne yahu.birde sigara basilmis.koltuklara siner perdeye duvara..nasil rahatsiz olmuyorsun.bende esimde sigara kullaniyoruz.mutfagin balkonunda iciyoruz.soguk havalarda mutfakta balkonu aralayip iceriz.one ragmen heryere siniyor.haliyi kaldirdim yapiskanli yikananilir pas pas serdim.gecen aspiratoru temizleyetim dedim.cok kotu sigara sinmis suyla yikayinca kokusu cikti.

Bizi hic rahatsiz etmiyor ya. Sadece yatak odasinda ve salonda icilmiyor.
Havalandirmak, temizlik yapmak falan yetiyor. Sigara keyfimi bolecegime haftada 1 gun fazladan temizlik yaparim. Zaten oturma odasini bu amacla yaptik. Salonumuz ayri.
Cidden hepi topu sigara keyfini niye titreyerek, yada tezgah kenarinda yapayim ki... evimi ona gore doserim.
Mesela su an oturma odasinda nargile var...
Seviyorum.

Krem rengi italyan stili kanepeler modası geçmeyecek tarz bence.
Üstünü istediğiniz renk yastıkla süslediniz mi bir sene pembe olur salonunuz, sonraki sene turkuaz, sonraki sene siyah

Pahalı ve kolay değişmeyecek şeyleri temel renklerden seçip aksesuarlar ile tarzı değiştirebilirsiniz.

Duvar kağıtları odanın havasını değiştiriyor tavsiye ederim. Tek duvarı yaptırabilirsiniz, çok pahalı da değiller. Koçtaşta rulosu 30-40-50 TL

kızlar
Evim 3+1 şuan kira
Ev dekorasyonunda çok beceriksizim yani hayaller Englishhome hayatlar Muş bende
İnstangram dan falan evler görüyorum o kadar özemiyorum ki:,((
Ama kendim uygulamaya çalışınca nerden başlayacağımı bilmiyorum. Korkuyorum da açıkcası.
Sadelikten hoşlanıyorum çok ev işi yapamam ben. Ama ben de evimi öyle havalı fotoğraflık artist bi ev yapmak istiyorum. Fazla param da yok bu hayalden vaz mı geçim?
Bişeyler satın alsam zevksizlik yaparsam yasa eve uymazsa param boşa gider diye korkuyorum
Bi de fotolarda evler hep beyaz pudra falan onlar kirlenmez mi?
Bana fikir verin evimi Nasıl ucuza öyle havalı yaparım ve ne kadar bütçe ayırmalıyım

Ben de düğün zamanı yaptığım dekorasyon salaklıklarını yavaş yavaş düzeltiyorum. Bu konuda edindiğim tecrübeleri paylaşayım.

Işık çok önemli. Tepeden gelen ışık en güzel evi bile çirkin gösteriyor. Hele o beyaz ışıklar felaket. Sarı ışıklı şık lambaderler alın.

Orda burda milyon tane biblo olmasındansa daha tarz şeyler edinin ya da kendiniz yapın. Benim minyatürlerim ve model uçaklarım var mesela onları kullandım. Bir de buhar makinası buldum geçenlerde, hem çok eğlenceli, hem değişik, hem şık. Bunun gibi enteresan objeler edinin.

Boş duvarlar tam bir felaket. Sehpalar dolaplar biblolar vs yerine duvarları doldurun tarzınıza göre. Ufak objeler, raflar, tablolar, puzzlelar falan ne isterseniz.

Ve mutlaka bir tarzınız olsun. Mesela modern döşenmiş bir salonun ortasına gramofon koymayın. Ya da şıkır şıkır bir salona ahşap objeler yerleştirmeyin.

Renk çok önemli. Ben hangi akılla yaptım bilmiyorum ama bütün salonu kremden kahveye aynı tonlarda döşemişim ki kahverengiden nefret ederim. Şimdi perdeleri değiştirdim, mavi oldular. Duvarları beyaza boyatmayı ya da duvar kağıdı yaptırmayı düşünüyorum havalar ısınınca. Koltuklar krem yastıklar koyu kahveydi şimdi o yastıkları da mavi yapmayı düşünüyorum. Sevdiğiniz renkleri kullanmaktan çekinmeyin.

Ben da sade ama orjinal seyler olsun isterdim. Bir de bende oyle bi huy var ki, para atmayi sevmem zaten . Geri donusumleri cok severim. Palet kasa denen seylerden masa yapiyor millet. Yatak falan yapiyor.bunlar disarida epey pahaliya satilan seyler. Merakiniz ve de vaktiniz varsa ugrasip yapin.. eski bir araba tekerleginden puf yapan var, orta sehpa yapan var. Yani boyle geridonusumlerle orjinal ve az maliyetli seyler uretebilirsiniz. Hayalinizden vazgecmeyin sevgiler

Ben de düğün zamanı yaptığım dekorasyon salaklıklarını yavaş yavaş düzeltiyorum. Bu konuda edindiğim tecrübeleri paylaşayım.

Işık çok önemli. Tepeden gelen ışık en güzel evi bile çirkin gösteriyor. Hele o beyaz ışıklar felaket. Sarı ışıklı şık lambaderler alın.

Orda burda milyon tane biblo olmasındansa daha tarz şeyler edinin ya da kendiniz yapın. Benim minyatürlerim ve model uçaklarım var mesela onları kullandım. Bir de buhar makinası buldum geçenlerde, hem çok eğlenceli, hem değişik, hem şık. Bunun gibi enteresan objeler edinin.

Boş duvarlar tam bir felaket. Sehpalar dolaplar biblolar vs yerine duvarları doldurun tarzınıza göre. Ufak objeler, raflar, tablolar, puzzlelar falan ne isterseniz.

Ve mutlaka bir tarzınız olsun. Mesela modern döşenmiş bir salonun ortasına gramofon koymayın. Ya da şıkır şıkır bir salona ahşap objeler yerleştirmeyin.

Renk çok önemli. Ben hangi akılla yaptım bilmiyorum ama bütün salonu kremden kahveye aynı tonlarda döşemişim ki kahverengiden nefret ederim. Şimdi perdeleri değiştirdim, mavi oldular. Duvarları beyaza boyatmayı ya da duvar kağıdı yaptırmayı düşünüyorum havalar ısınınca. Koltuklar krem yastıklar koyu kahveydi şimdi o yastıkları da mavi yapmayı düşünüyorum. Sevdiğiniz renkleri kullanmaktan çekinmeyin.

çok güzel canlandı gözümde oturmaya gelicem :)

+1

Annemin gazlamasıyla salon fon perdelerimi bitter kahve tonlarda yaptırdım ve biraz daha kullandıktan sonra turkuaz mavi yaptıracağım.

Mutfağınız için renklerine uygun jaluziler kullanabilirsiniz.
Mesela benim mutfak mürdüm - cam göbeği (bu iki rengi bir arada hayal etmesi tuhaf gelebilir ama gerçekten şık duruyor )
Jaluzisi ise simli lila... Cesur ol ve renkleri kullan.

Koltuklarını deri tercih etme pişman olursun, fakat koltuk kolları deriden olan modellere bakabilirsin, kir tutmaz, temizliği kolay olur.

Kitaplık tv ünitesi modeller eve apayrı bir hava katıyor. Salonumda en sevdiğim parça mini kütüphaneli tv ünitem.
Devasa duvar saatlerine ve aynalara bayılırım. Antrelere - koridorlara dekoratif aynalar yerleştirerek dar alanlarda derinliği artırabilir, ışığı maksimum kırarak evini ışıl ışıl yapabilirsin.

O internette efektlerle prenses evi gibi gozuken evin gercek halini gorunce hayaller paris hayatlar muş demistim ben de.
Butun evler birbirinin kopyasi oldu esyalarin sadece yerleri farkli sanki.

+1

Annemin gazlamasıyla salon fon perdelerimi bitter kahve tonlarda yaptırdım ve biraz daha kullandıktan sonra turkuaz mavi yaptıracağım.

Mutfağınız için renklerine uygun jaluziler kullanabilirsiniz.
Mesela benim mutfak mürdüm - cam göbeği (bu iki rengi bir arada hayal etmesi tuhaf gelebilir ama gerçekten şık duruyor )
Jaluzisi ise simli lila... Cesur ol ve renkleri kullan.

Koltuklarını deri tercih etme pişman olursun, fakat koltuk kolları deriden olan modellere bakabilirsin, kir tutmaz, temizliği kolay olur.

Kitaplık tv ünitesi modeller eve apayrı bir hava katıyor. Salonumda en sevdiğim parça mini kütüphaneli tv ünitem.
Devasa duvar saatlerine ve aynalara bayılırım. Antrelere - koridorlara dekoratif aynalar yerleştirerek dar alanlarda derinliği artırabilir, ışığı maksimum kırarak evini ışıl ışıl yapabilirsin.

Bizim dönemlerde kahve modaydı heralde. Şimdi düşündüm de mobilya alırken de kremler kahveler griler dışında bişey görmedik. Şimdi çok daha renkli her şey.

Kitaplık konusunda da ben sana katılıyorum. Benim tv ünitesinde kitaba yer yok ama koca kitaplığı salonun ortasına koydum. Herkes kızdı, arka odalara gizlemeye çalıştılar ama ödün vermedim. Bir de dedim ya ışıklandırma önemli, o kitaplık güzel ışıklandırılınca salonun en güzel parçası oldu bence.

Bizim dönemlerde kahve modaydı heralde. Şimdi düşündüm de mobilya alırken de kremler kahveler griler dışında bişey görmedik. Şimdi çok daha renkli her şey.

Kitaplık konusunda da ben sana katılıyorum. Benim tv ünitesinde kitaba yer yok ama koca kitaplığı salonun ortasına koydum. Herkes kızdı, arka odalara gizlemeye çalıştılar ama ödün vermedim. Bir de dedim ya ışıklandırma önemli, o kitaplık güzel ışıklandırılınca salonun en güzel parçası oldu bence.

Herhalde ya vizon - devetüyü rengi koltuklar vardı her yerde evlendiğim sene.
Parlament mavisi koltuk aramıştım, parkeler de açık gri benim, çok az sıcak renk var içinde.
Ama yook... Anne gazına geldim, koltukları neredeyse parkelerle yakın renkte bir renk olarak aldım, aksesuarla, halıyla, diğer mobilyalarla, kırlentlerle vs renk katacağım diye kendimi parçaladım sonra :) Yine de kurtardık çok kötü olmadı.

Açık renk mobilyalar ve küçük aksesuarlar evin havasını değiştirir.
banyoda mesela küçük süslü parfümler minik objeler renk katar

Bu pembiş evlerin neyine özeniyorlar ben de onu anlamıyorum, country kusacağız artık; pembe, beyaz ve mint gibi özentice isim taktıkları o açııık renkli ıvır zıvır bana çok sevimsiz geliyor.
Çocukken oynadığımız bebek evleri gibi aynı. Tarz da gelmiyor yani. Evin ortasına ferforjeden bisiklet koyanı gördüm ben.
Hele o incik boncuk biblo her yerin dolu olduğu evler bana kalabalık ve boğucu geliyor.
Kısacası sırf bu ara trend oldu hatta cılkı çıkarıldı diye tarzınız olmayan bir şey yapmayın. Bir iki seneye bu akım biter bence çünkü cidden pek çoğumuza gına geldi.
Kendi tarzınıza göre döşeyin evinizi. Yani ne bileyim kimi klasik koyu renk mobilyalar ve klasik ağır parçalar sever, kimi minimalisttir. Eğer bu tip zevkiniz varsa sırf herkes de var diye country sokmayın derim.
Ben mesela duvarda gerçek tablolar, kitaplıklar severim, biblo yerine fotoğraf çerçevelerini, orijinal mumları severim. Çok renkli ve ıvır zıvır dolu şeyleri sevmem mesela. Yani çok düzgün de olmayacak yaşanmış bir ev olacak o sıcaklığı olsun isterim. Yani spor l koltuklar, tablolar, çiçekler, dergilikler kitaplıklar, sehpalarda kitaplar, mumlar, abajurlar tam bana hitap ediyor. Annemde babamdan kalma ahı gitmiş vahı kalmış bambular ve babamdan kalma antika eskimiş rengi gitmiş bir kaç halı vardı mesela, çoğu kişi eski püskü der almazdı eminim. Ben o üç halıyı da aldım evime yeni halı almadım mesela. Millet ne cimri diyorlardır belki bilemem ama bence evime ruh kattılar..

Çok uzattım ama bence siz de kimseyi ve gördüklerinizinden etkilenmeden asıl sevdiklerinizle kendi zevkinizde bir ev döşeyebilirsiniz, içinize sineceğinden de eminim. Kendi zevkinizden ufak tefek parçalar bulabilirsiniz, her bütçeye uygun her tarz da eşya var artık zevkinizi bildikten sonra içinize sineni yaparsınız bence

X