Canım benim öncelikle geçmiş olsun başın sağolsun. Dekolman gördüğüm gibi okumak istedim. Allahım acını hafifletsin. Bebeğin cennette şefaatçi olsun. 35+2 de bnde dekolman ile acil doğuma alındım. Dediğin gbi uyandığımda bebeğim kaskatı kesilmişti. Hastanedeyken sancu ve kusma oldu . Şükür bebek yaşadı ama sonrası hep sıkıntı 12 gün yoğun bakımda kaldı bi sürü sağlık sorunu oldu. İnşallah iyileşir. Siz de tansiyon şeker gbi bişe var mıydı. Veya plesanta büyüklüğü29 Mayıs persembe sabahı 35 haftalıkken bebeğimi bir anda kaybettim.sabah uyandığımda karnımda taş gibi şişkinlik ve ozamana kadar hissetmediğim kasıklarda ve belimde agrıyla uyandım.agrılar giderek şiddetlendi ve kusmaya başladım ayakta duracak halim yoktu.esımı zorlukla aradım oda ewe uzaktaydı arkadaşını beni hastaneye goturmesı ıcın aramıs.nasıl hastaneye geldım bılmıyorum.dırek beni kontrole aldılar ultrosana soktular kalp atısları yoktu bu sefer benı kurtarmaya calıstılar 15 dk daha gec kalsaymısım bnde ölecektım.ameliıyattan cıkmısım bu seferde kanamam aşırı derece de olmus kan degerım 5.5 e dusmus.kanı durdurmak ıcın bayagı ugrasmıslar.sonunda ogun ıkıncı kez hayatta kaldım.cabuk toparladım bugun hastaneden taburcu oldum.hastaneden biran önce çıkmak ıstedım cunku benim odamın yanındakı aglayan bebek seslerını duymak bebeklerı gormek beni çok yıprattı.surekli gızlı hızlı agladım hastanede.herkeze iyi gibi gorunmeye calısıyorum ama aslında hıc ıyı degılım.suan evdeyım bebeklerle ılgılı hıc bırsey sosyal medyada gormeye takatim yok.zaten daha bebegımın ozenle hazırladıgım odasına bıle gırmeye cesareti kendimde bulamadım.cok zor keske bnm bebegımde dunyaya gelseydıde onu emzırırken uykusuz kalsaydım bu sekılde uykusuzz kalmaktansa.cok acı cekıyorum uyuyamıyorum cok uzuluyorum.nasıl atlatıcam bılemıyorum.yenıden bebek sahıbı olmaya korkuyorum aynı şeyleri yasamaktan cok korkuyorum...valla bazen keske benıde kurtaramasaydılar bebegımle beraber ölseydim diye aklımdan gecıyor..
Bnde aynı şekilde perşembe muayene gitmiştim sıkıntı yoktu.cumartesi sabah bu durum yaşandı. Evet şüküR durumu iyi. Ama başta kan değerleri çok yüksektı amonyak laktat kakasını solumuş sanırım. Peki öncesinde şeker yüklemesi yaptırmış mıydınız ? Ve önceki gün bitki çayı filan içtiniz mi ? İnsan hep soruyor neden diye malesef ben mi sebep oldum acaba diye.. dekolman için sıralanan nedenler bnde de yoktuHepınıze dualarınız için tesekkur ederim .tansiyon ve şekerimde yoktu herşey gayet normaldi.bianda oldu herşey.oysakı bu durumdan 2 gun once muayneye gıtmıstım hersey normaldi.paul sahilleri şimdi bebeğin nasıl ıyıdır ınş.
Paul sahilleri çok şükür bebegınıze cok sewındım.keske bende sızın kadar sanslı olabılseydım.Şekerim ölçülmüştü gayet normal cıkmıstı.oyuzden şeker yuklemesı yapılmadı.şişkinliğim varken rezene içiyordum ama yaklasık 20 gundurde içmemiştim.suanda agrılarım bı haylı fazla .daha 6 gun oldu.bugun kontrole gıttım dıkıs yerlerım sertti şişmişti bayagı ıcınden kan aktı .tabı okadar bastırılınca agrılarım cogaldı.6 gundur uyuyamıyorum da sızede Boyle olmusmuyduBnde aynı şekilde perşembe muayene gitmiştim sıkıntı yoktu.cumartesi sabah bu durum yaşandı. Evet şüküR durumu iyi. Ama başta kan değerleri çok yüksektı amonyak laktat kakasını solumuş sanırım. Peki öncesinde şeker yüklemesi yaptırmış mıydınız ? Ve önceki gün bitki çayı filan içtiniz mi ? İnsan hep soruyor neden diye malesef ben mi sebep oldum acaba diye.. dekolman için sıralanan nedenler bnde de yoktu
Neyiseda duaların ıcın tesekkur ederim amın.senın de gonlunden gecen dıleklerın olsun.benım ıcın dua edersenız sewınırjm cunku agrılarım cok fazlaRabbim en kısa zamanda tekrar bu sefer sağlıklı bir evlat nasip etsin. Hiçbir neden yoksa böyle olduysa vardır bir hikmeti. Ve tamamıyla imtihan diyorum ben. Rabbim şefaatçi eylesin ahirette.
Ben 4 gün ağrı kesicilerle durdum yoksa asla duramazdım. Hele baş ağrısı çok feciydi.anesteziden dolayı …çok sıvı alınca geçti.benim de muayene için bastırdıklarında bişeyler çıktıPaul sahilleri çok şükür bebegınıze cok sewındım.keske bende sızın kadar sanslı olabılseydım.Şekerim ölçülmüştü gayet normal cıkmıstı.oyuzden şeker yuklemesı yapılmadı.şişkinliğim varken rezene içiyordum ama yaklasık 20 gundurde içmemiştim.suanda agrılarım bı haylı fazla .daha 6 gun oldu.bugun kontrole gıttım dıkıs yerlerım sertti şişmişti bayagı ıcınden kan aktı .tabı okadar bastırılınca agrılarım cogaldı.6 gundur uyuyamıyorum da sızede Boyle olmusmuydu
Acınızı derinden hissettim çünkü ben de buna benzer bisey yaşadım bebeğim 28 haftalik iken aniden şişmeye başladım her yerim ödem oldu meğersem ben de bebeğim de zehirleniyormusuz, doktorumun dikkati ve Allahın lütfü sayesinde acilen erken doğum kararı alındı ve bebeğim 2 buçuk ay küvöz sonrası evimize gelebildi , yaşadığım korku ve belirsizlik inanılmaz korkunçtu, o an bebeğim ile ölmeyi bile istedim eğer aksi olacaksa diye , doktorum beni acil sezaryene zor ikna etti , bebeğimin yaşaması tamamen rabbimin mucizesi , o zamanlar çok ağladım neden haftası çok küçükken başıma geldi diye halbuki alakası yoktu, yoğun bakımda 3 gün kaldım ve yanımda yatan kadın 9 aylık bebeğini kaybetmişti, onun da plasenta dekolmanı idi, o an şunu anladım rabbim dilerse 28 haftalik da yaşatır ve yine rabbim dilerse 9 ayını sağlıkla tamamlamış bir bebegi de yanına alabilir, sakın ha benim gibi kendinizi yiyip bitirmeyin, demekki bu dünyada rızkı yiyecek ekmeği yokmuş olsaydı emin olun kurtulurdu, hamdolsun size bisey olmamış, ne dersem diyeyim o ana yüreği sızısı hiç geçmeyecek biliyorum, tüm yüreğimle sizi kucaklıyorum ve acınızı derinden hissediyorum, öyle büyük travma ki bu ben hala atlatamadim, bazen durduk yere aklıma geldikçe ağlıyorum, rabbim sizi cennetinde buluştursun inşallah29 Mayıs persembe sabahı 35 haftalıkken bebeğimi bir anda kaybettim.sabah uyandığımda karnımda taş gibi şişkinlik ve ozamana kadar hissetmediğim kasıklarda ve belimde agrıyla uyandım.agrılar giderek şiddetlendi ve kusmaya başladım ayakta duracak halim yoktu.esımı zorlukla aradım oda ewe uzaktaydı arkadaşını beni hastaneye goturmesı ıcın aramıs.nasıl hastaneye geldım bılmıyorum.dırek beni kontrole aldılar ultrosana soktular kalp atısları yoktu bu sefer benı kurtarmaya calıstılar 15 dk daha gec kalsaymısım bnde ölecektım.ameliıyattan cıkmısım bu seferde kanamam aşırı derece de olmus kan degerım 5.5 e dusmus.kanı durdurmak ıcın bayagı ugrasmıslar.sonunda ogun ıkıncı kez hayatta kaldım.cabuk toparladım bugun hastaneden taburcu oldum.hastaneden biran önce çıkmak ıstedım cunku benim odamın yanındakı aglayan bebek seslerını duymak bebeklerı gormek beni çok yıprattı.surekli gızlı hızlı agladım hastanede.herkeze iyi gibi gorunmeye calısıyorum ama aslında hıc ıyı degılım.suan evdeyım bebeklerle ılgılı hıc bırsey sosyal medyada gormeye takatim yok.zaten daha bebegımın ozenle hazırladıgım odasına bıle gırmeye cesareti kendimde bulamadım.cok zor keske bnm bebegımde dunyaya gelseydıde onu emzırırken uykusuz kalsaydım bu sekılde uykusuzz kalmaktansa.cok acı cekıyorum uyuyamıyorum cok uzuluyorum.nasıl atlatıcam bılemıyorum.yenıden bebek sahıbı olmaya korkuyorum aynı şeyleri yasamaktan cok korkuyorum...valla bazen keske benıde kurtaramasaydılar bebegımle beraber ölseydim diye aklımdan gecıyor..
Tetanoz aşısı oldun muHepınıze dualarınız için tesekkur ederim .tansiyon ve şekerimde yoktu herşey gayet normaldi.bianda oldu herşey.oysakı bu durumdan 2 gun once muayneye gıtmıstım hersey normaldi.paul sahilleri şimdi bebeğin nasıl ıyıdır ınş.
bende ocak ayinda bebegimin hareketleri azalmisti anlamamstm yeri dardir hareket edemiyordur diyordum kalbi durmus megersem 3 ay boyunca hergun agladim durdum kendimi sucladm kalp agrisiyla uyudum uyandim ruya olsun istedim zamanj geri almak istedim olmadi degisen bisey bide ustune annemi kaybettim 2 aci ust uste oldu dayanmaya calisiyorum korunma surem bitince tekrar bebek istiyorum bebegimin yeri dolmucak ama o sevgiye ihtiyacim var kelimelerle ifade edemedigim birsuru duyguya sahibim sadece ustunu örtuyorum normalmis gibi davraniyorum29 Mayıs persembe sabahı 35 haftalıkken bebeğimi bir anda kaybettim.sabah uyandığımda karnımda taş gibi şişkinlik ve ozamana kadar hissetmediğim kasıklarda ve belimde agrıyla uyandım.agrılar giderek şiddetlendi ve kusmaya başladım ayakta duracak halim yoktu.esımı zorlukla aradım oda ewe uzaktaydı arkadaşını beni hastaneye goturmesı ıcın aramıs.nasıl hastaneye geldım bılmıyorum.dırek beni kontrole aldılar ultrosana soktular kalp atısları yoktu bu sefer benı kurtarmaya calıstılar 15 dk daha gec kalsaymısım bnde ölecektım.ameliıyattan cıkmısım bu seferde kanamam aşırı derece de olmus kan degerım 5.5 e dusmus.kanı durdurmak ıcın bayagı ugrasmıslar.sonunda ogun ıkıncı kez hayatta kaldım.cabuk toparladım bugun hastaneden taburcu oldum.hastaneden biran önce çıkmak ıstedım cunku benim odamın yanındakı aglayan bebek seslerını duymak bebeklerı gormek beni çok yıprattı.surekli gızlı hızlı agladım hastanede.herkeze iyi gibi gorunmeye calısıyorum ama aslında hıc ıyı degılım.suan evdeyım bebeklerle ılgılı hıc bırsey sosyal medyada gormeye takatim yok.zaten daha bebegımın ozenle hazırladıgım odasına bıle gırmeye cesareti kendimde bulamadım.cok zor keske bnm bebegımde dunyaya gelseydıde onu emzırırken uykusuz kalsaydım bu sekılde uykusuzz kalmaktansa.cok acı cekıyorum uyuyamıyorum cok uzuluyorum.nasıl atlatıcam bılemıyorum.yenıden bebek sahıbı olmaya korkuyorum aynı şeyleri yasamaktan cok korkuyorum...valla bazen keske benıde kurtaramasaydılar bebegımle beraber ölseydim diye aklımdan gecıyor..
Tsk ederım mıhrımah sultan dualarınız ıcın.sizede cok gecmıs olsun.Allah ewladınıza hayırlı saglıklı omurler nasıp etsın.artık zamanla atlatacagım.nedıyeyım hayırlısı buymus demekkıAcınızı derinden hissettim çünkü ben de buna benzer bisey yaşadım bebeğim 28 haftalik iken aniden şişmeye başladım her yerim ödem oldu meğersem ben de bebeğim de zehirleniyormusuz, doktorumun dikkati ve Allahın lütfü sayesinde acilen erken doğum kararı alındı ve bebeğim 2 buçuk ay küvöz sonrası evimize gelebildi , yaşadığım korku ve belirsizlik inanılmaz korkunçtu, o an bebeğim ile ölmeyi bile istedim eğer aksi olacaksa diye , doktorum beni acil sezaryene zor ikna etti , bebeğimin yaşaması tamamen rabbimin mucizesi , o zamanlar çok ağladım neden haftası çok küçükken başıma geldi diye halbuki alakası yoktu, yoğun bakımda 3 gün kaldım ve yanımda yatan kadın 9 aylık bebeğini kaybetmişti, onun da plasenta dekolmanı idi, o an şunu anladım rabbim dilerse 28 haftalik da yaşatır ve yine rabbim dilerse 9 ayını sağlıkla tamamlamış bir bebegi de yanına alabilir, sakın ha benim gibi kendinizi yiyip bitirmeyin, demekki bu dünyada rızkı yiyecek ekmeği yokmuş olsaydı emin olun kurtulurdu, hamdolsun size bisey olmamış, ne dersem diyeyim o ana yüreği sızısı hiç geçmeyecek biliyorum, tüm yüreğimle sizi kucaklıyorum ve acınızı derinden hissediyorum, öyle büyük travma ki bu ben hala atlatamadim, bazen durduk yere aklıma geldikçe ağlıyorum, rabbim sizi cennetinde buluştursun inşallah
Evet 2 doz olmustumTetanoz aşısı oldun mu
Kıs gunesım Allah bıze ve bızım gıbı bu durumu yaşayanlara sabırlar versin.gercekten cokk ckk cokk zor.ben artık kendımı suclamıyorum, cunku takdır Allah'tan dıyorum.bende cok ağlıyordum ama atlatmaya başladım.tabi kide içimdeki acısı bıtmıyor ama sabretmeye ıyı dusunmeye calısıyorum.korunma suren nekadar verdı sure sıze doktor.ne kadar sonra tekrar hamile kalabılecegını soyledı.bende ocak ayinda bebegimin hareketleri azalmisti anlamamstm yeri dardir hareket edemiyordur diyordum kalbi durmus megersem 3 ay boyunca hergun agladim durdum kendimi sucladm kalp agrisiyla uyudum uyandim ruya olsun istedim zamanj geri almak istedim olmadi degisen bisey bide ustune annemi kaybettim 2 aci ust uste oldu dayanmaya calisiyorum korunma surem bitince tekrar bebek istiyorum bebegimin yeri dolmucak ama o sevgiye ihtiyacim var kelimelerle ifade edemedigim birsuru duyguya sahibim sadece ustunu örtuyorum normalmis gibi davraniyorum
Olumsuz bir etkisi var mı?Tetanoz aşısı oldun mu
Doktorum yok olabılırsın demıstıOlumsuz bir etkisi var mı?
Doktorlar pandemide de aşı olun diyordu. Şimdi çıkmış diyorlar ki aşının şöyle zararları çıktı böyle zararları çıktı. Ben olmadım tetenoz aşısı falan elhamdülillah. İnşallah olmamanın zararlarını görmemDoktorum yok olabılırsın demıstı
Ahhhh, keşke olmasaydın, canan hoca ve Alişan Yıldıray hoca kesinlikle karşı hamile anneye tetenoz yapılmasına, anne de erken doğum ve düşüğe neden oluyor, bir daha hamile kalırsanız lütfen iyi araştırın...Evet 2 doz olmustum
Sağlık sektörüne güvenmeyin lütfen, çok araştırın...Doktorlar pandemide de aşı olun diyordu. Şimdi çıkmış diyorlar ki aşının şöyle zararları çıktı böyle zararları çıktı. Ben olmadım tetenoz aşısı falan elhamdülillah. İnşallah olmamanın zararlarını görmem