DEHB!!!

xuesheng

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2013
253
78
34
Merhaba acaba yakını Dikkat eksikligi ve hiperaktivite bozuklugu olan birileri var mı?

Bende bunun olabileceğinden şüpheleniyorum. Ama emin olamadım. Sınavlara konsantre olamıyorum okuduğumu anlayamiyorum stresten heyecandan, bir gerçek ile yüzyüze gelirken kalp atışlarimin sesini duyuyorum. sürekli sabit kalamıyorum. Hızlı konuşuyorum. Heyecan telaş çok yapıyorum. Detaylı olarak o kişiyi bana tarif edebilir misiniz? Ve nereye başvurmak gerekiyor? Acikcasi yol gösterecek birine ihtiyacım var bu konuda. Ve emin değilim belki de kuruntu yapıyorumdur.

hayır bence sende anksiyete falan olabilir,ama diğeri dğeil

Forumda psikolojik rahatsızlıklar gibi bir bölüm var yanılmıyorsam..
Orada daha rahat birilerini bulabilirsiniz.

Benim vardı, çocukken annem pedagoglara falan götürmüştü. Sonra kişisel gelişim, tecrübe kendimi tanıyıp kontrol etmeyi öğrendim. Hala edemediklerim var ama onları baskılayıp üstlerinie gidiyor ya da alternatifler üretip yenerek ilerlemeye çalışıyorum. TV bile izleyemem gözüm ekranın dışına kayar sıkılırım.

Anksiyete olduğundan da şüpheliym ama bende çabuk sıkılıyorum. Karşımda konuşan kişiyi çoğu zaman dinleyemiyorum. Sıra bana Gelsin ben konuşayım diyorum. Konudan konuya atliyorum sürekli.

Anksiyete olduğundan da şüpheliym ama bende çabuk sıkılıyorum. Karşımda konuşan kişiyi çoğu zaman dinleyemiyorum. Sıra bana Gelsin ben konuşayım diyorum. Konudan konuya atliyorum sürekli.
İlgini çekmiyordur veya bir şeyi çok söylemek istiyorsundur. Ben bunla ilgili çok şey okumuştum. Yanlış anlama egoistsin demiyorum ama mesela söylediğin şey seni mutlu edecek, sana göre seni üst hissettirecekse bir an önce söylemek isteyebilirmişsin. Veya karşındakinden dah açok bildiğini, daha iyi konuştuğunu, her şeyi bilme ihtiyacı hissettiğin anlar gibi kriterler var. Okuyarak, deneyerek, araştırarak ya da destek alarak üstesinden gelebilirsin.

Tam da söylediklerinizi yaşıyorum ben.

Bana sizdeki kaygı bozukluğu gibi geldi,bir uzmana gitmenizde fayda var.

Tam da söylediklerinizi yaşıyorum ben.
Bunlar aşılmyacak ya da sana engel olacak şeyler değil korkma. Dikkatim dağınık olsa da üniversiteyi bitirdim, yabancı dile hep ilgi duydum bana değişik geldi. Konuşma ihtiyacı ile ilintili olduğu için kolay öğrendim. Başka dilde birileri ile konuşmak mutlu ediyor. Ek olarak işim gayet iyi, benle aynı dönemde başlayanlardan daha çok yükseldim. Hep göz önünde biri oldum. Sabırsızlık hızlı düşünme, çözüm üretme, herkesten farklı bakma özelliklerini de getiriyor beraberinde. Avantajlarını yaşamaya dezavantajları tolore etmeye çalış. dikkatsizlik ufacık basit bir şeyi yanlış yapmana sebep oluyor insanlar acelecisin diyor ama öte yandan çok kompleks bir şeyi kolayca çözebiliyorsun falan falan. Bunun çok çeşit semptomu, artısı ve eksisi var okudukça anlarsın. Sende hepsi olmayabilir olanları da sen törpüleyebilirsin. Kolaylıklar..

Yani neyden şüphelenip doktora gitmeye karar verdinz ?

Bizimki başka bir sebepten, tikleri başlamıştı. Tikleri incelerken psikolog şüphelendi.
Ben o zamana kadar hep kızımı "erkek fatma, aman aynı benim gibi çok hareketli, ay benim kızım sporcu olacak şuna baksana" diye sevmiştim :)))) Meğer DEHB imiş.

Bu dehb değil belki kaygi bozuklugu olabilir ama dikkat eksikliği değil.

bende dikkat bozukluğu var canım... eşimle çok kavgalarımız oldu bu yüzden örn. cafede oturuyoruz sohbetin ortasında geçen biri dikkatimi çekiyor ve ona bakıyorum alakasız yerlerde

hemen burada yerimi alayım belki faydalı birsey duyar öğrenir uygularım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…