- 4 Aralık 2022
- 703
- 893
- 35
- Konu Sahibi Huzurkokanmevsimler
Merhaba arkadaşlar daha önce de benzer konu açmıştım.Oglum anaokuluna uyum saglayamayinca psikiyatriye gittik.6 yaşını tamamlamadığı için sanırım tam tanı almasa da Dr dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu dedi.İlac kullandık çocuğu uyusturdu adeta,azaltarak kestik ilacı.3 ay gibi bir zamandir kullanmıyoruz.Tekrar anaokuluna göndereceğiz.Yine aynı sorunlar olmaması için elimden geldiğince bu tatil süresince sürekli dışarı çıkardım.Havuz, belediyenin düzenlediği jimnastik,henüz yeni basladigimiz satranç vs hep götürdüm dolu dolu geçirmeye çalıştık.Ancak havuz hariç gittiğim diğer yerlerde hocalardan oğlumun uyum sağlamadığını,hatta etrafındakilere satastigi sikayetini aldım.Jimnastige ara verdik yeni, satranç için de bir ders daha deneme kararı aldık.Yoruldum ve dehb ömür boyu mu sürecek,ne gibi sıkıntılarla karşılaşacağız vs bunları düşünmekten de beynim yoruldu.Okullarin açılmasına da az bir zaman kaldı.Dolayisiyla yine sorunlar yaşayabileceğimiz endişesi ile bugün psikiyatriden randevu aldım.İlacsa ilaç yeterki artık düzene girsin istiyorum.Oglum argo kelimeleri dışardan duyduğu gibi hemen kapıyor ama uyarsam da kizsam da o an tamam yapmicam, söylemicem dese de kısa bir süre sonra yine yapıyor.Grup etkinliklerine tam katılım sağlamıyor.Afedersiniz el hareketi görmüş dışarda sık olmasa da arada yapıyor.Ama zihinsel birşeyi yok.Hatta bugün 'siz beni sevmiyorsunuz kardeşimi seviyorsunuz.Çünkü hep bana kiziyorsunuz'dedi.Çok içime battı,güzelce konustum anlattım ama elinde olmadan yine aynı hataları yapıyor.Sizden duymak istediğim çok uzun ve zorlu bir dönem mi bizi bekliyor?Neler yapabiliriz?Geleceğini etkiler mi? Lütfen birşeyler yazın kafam biraz rahat etsin artık.