Değişmeyen Zihniyet,Yıpranan Kadınlar

777mutluluk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2018
2.537
2.394
27
Sevgili KK kadınları,umarım iyisinizdir.Toplumda gözlemlediğim bazı durumlar var.Okul bitince daha rahat düşünme imkanım oldu.Toplumumuzda neden kadınlar güçsüz görülüyor,hep ikinci planda?Eş ailelerine bakmak neden kadının görevi gibi algılanıyor?Ev işleri,çocuk bakımı,işte çalışmak derken kadının perti çıkarken erkekler yan gelip televizyon izlemeyi,eve biraz olsun para getirmeyi büyük bir şeymiş gibi görebiliyorlar?Erkekler aldatınca binlerce kılıf bulunurken kadınlar namusuzlukla suçlanıyor?Üstelik erkeğin aldatması eşinin bakımsızlığına,sivri diline bağlanıp yine kadın suçlu çıkartılıyor.Kadın hep daha bakımlı,erkeği hep elinde tutması gereken,eşin ailesine yaranmak için susan,her türlü hizmeti yapması gereken bir varlıkmış gibi görülüyor.Ya kadının kendi istekleri,hayalleri,bedeni bu döngüde eriyip gidiyor.Geriye koca bir "keşke kendim için yaşasaydım" pişmanlığı kalıyor.Kadınlar olarak nerede hata yapıyoruz?

Sevgili KK kadınları,umarım iyisinizdir.Toplumda gözlemlediğim bazı durumlar var.Okul bitince daha rahat düşünme imkanım oldu.Toplumumuzda neden kadınlar güçsüz görülüyor,hep ikinci planda?Eş ailelerine bakmak neden kadının görevi gibi algılanıyor?Ev işleri,çocuk bakımı,işte çalışmak derken kadının perti çıkarken erkekler yan gelip televizyon izlemeyi,eve biraz olsun para getirmeyi büyük bir şeymiş gibi görebiliyorlar?Erkekler aldatınca binlerce kılıf bulunurken kadınlar namusuzlukla suçlanıyor?Üstelik erkeğin aldatması eşinin bakımsızlığına,sivri diline bağlanıp yine kadın suçlu çıkartılıyor.Kadın hep daha bakımlı,erkeği hep elinde tutması gereken,eşin ailesine yaranmak için susan,her türlü hizmeti yapması gereken bir varlıkmış gibi görülüyor.Ya kadının kendi istekleri,hayalleri,bedeni bu döngüde eriyip gidiyor.Geriye koca bir "keşke kendim için yaşasaydım" pişmanlığı kalıyor.Kadınlar olarak nerede hata yapıyoruz?
Bunu sorguluyorsun ama cümlen yine kadınlar olarak nerede hata yapıyoruz olarak bitiyor sen bile hatayı kadında arıyorsun toplum olarak bu zihniyetten kurtulamıyoruz işte kadın bile kendini haksız görürken nasıl düzeltebiliriz bilmiyorum 😒

Bunu sorguluyorsun ama cümlen yine kadınlar olarak nerede hata yapıyoruz olarak bitiyor sen bile hatayı kadında arıyorsun toplum olarak bu zihniyetten kurtulamıyoruz işte kadın bile kendini haksız görürken nasıl düzeltebiliriz bilmiyorum 😒
toplumu biz kadınlar oluşturuyoruz çünkü.Değişim ve dönüşümü başlatacak olan bizleriz.Erkekler bu döngüden memnun,değiştirmeyecekler.Bizler hatalarımızı bulursak ancak dönüşüm gerçekleşir.

Kadınlara bunlari yapanlar da yine bir annenin oğlu. Yani ne dersek diyelim kadina karşı bu kadar acimasiz bu zihniyet yine kadinlarin ürünü aslinda, ahlak aileden gelir çünkü.

erkek çocukları yetiştirme tarzimizi değişmemiz lazim en başta.
çok doğru.O yüzden nerede hata yapıyoruz diye sordum.Bu tarz erkekler aslında yine bir kadının eseri.Bu nedenle önce kadınlar olarak biz bilinçlenmeliyiz.

Konu sizin anneniz gibi annelerde başlıyor.

Erkek evladının her dediğini yapan, kız evladından üstün tutan, abine hizmet et tarzı yetiştiren, erkek dediğini şöyle yapar böyle yapar diyen, oğluna prens muamelesi yapıp bir bardağı bile mutfağa götürtmeyen, kimseleri oğullarına layık görmeyen göremeyen annelerde suç.

Orayı çözsek belki gerisi gelir. :KK51:

Büyük bir bölümüne katılıyorum ama doğru kişi lazım bunları yaşamamak için mesela biraz para getiriyor demişsiniz o biraz para bu devirde kolay kazanılmıyor hele helalinden hakkıyla çalışıp getiren biriyse hiç.

Konu sizin anneniz gibi annelerde başlıyor.

Erkek evladının her dediğini yapan, kız evladından üstün tutan, abine hizmet et tarzı yetiştiren, erkek dediğini şöyle yapar böyle yapar diyen, oğluna prens muamelesi yapıp bir bardağı bile mutfağa götürtmeyen, kimseleri oğullarına layık görmeyen göremeyen annelerde suç.

Orayı çözsek belki gerisi gelir. :KK51:
o yüzden ben de değişimi annemden başlatacağım,bunun için zaten savaşıyorum.Umarım siz de benzer bir mücadele verebilirsiniz.

Böyle adamları üretmeyecek, hayatınıza eş seçmeyecek, el alem ne der demeyecek, ay kocasına bakmadı ay çocuk bile doğurmadı, aman da evi ne pasaklı, kadın dediğin şöyle olur, aman erkektir aldatır sen de kırmızı gecelik al vs vs diyenleri arkadaş seçmeyecek, akrabalardan varsa mesafe getirecek ve doğru bildiğiniz ve istediğiniz hayatı yaşayacaksınız. Bu kadar.

Bir de çocuğunuz filan olursa, onu da yetiştirirsiniz güzel, birey olma bilinciyle, kendi pisliğini toplayan, saygılı vs. Çözüm en fazla bu.

toplumu biz kadınlar oluşturuyoruz çünkü.Değişim ve dönüşümü başlatacak olan bizleriz.Erkekler bu döngüden memnun,değiştirmeyecekler.Bizler hatalarımızı bulursak ancak dönüşüm gerçekleşir.
Karşındaki insan yanlış düşünüyor ve sen hatanın kendinde oldugunu düşünüyorsun öyle mi her erkek böyle degil bu şekilde olanı da degiştirmeye çalışmak sadece beyhude bir çabadan ibaret eşşek altın semer vursan da eşektir öyle geldi öyle gider degişmez bu kafadakiler yapabileceğin tek şey yetiştirecegin çocukları dogruyu ögretmek bu zihniyetten uzak yetiştirmek ancak o zaman bir adım atmış olabiliriz ama suçu kadında aramaya bir son ver önce zira kendi zihniyetinde bile kadını suçlu eksik görürsen ilerleyemezsin

Ne çevremde ne ailemde böyle bir kadın var ne de kendim böyleyim. Yaşam standartları ve eğitim seviyesinden ziyade kendini yetiştirmişlikle alakası olduğunu düşünüyorum. İmkanları doğrultusunda kendini yetiştiren bir kadın bunları yaşamayacaktır. Şöyle ki bunları yaşaması için gereken ikinci unsur erkektir. Donanımlı olan kadının tercihleri de bunları yaşatacak bir adam seçme doğrultusunda olmayacaktır.

Toplumsal kadın hareketinden ziyade bireysel adım atılmasıyla da önüne geçilebilir. Yani kişinin kendinde ve tercihlerinde bitiyor olay.

Naçizane fikrimdir.

Suçu kadınlarda arayacaksak illa annelerde aramayalım. Bu dediklerinizi hala yapan kadın var. Ne bileyim hem işte çalışan hem evde her şeyi yapan. Eş ailesini alttan alan. Kocasını alttan alan. Aldatilirsa bakımliyimdir yazan, aldattığı kadın için çirkindi yazan. Burda da çok var. Burda olmayan daha çok var. Önce kendi değerlerini bilsinler sonra çocuklara öğretirler.

Bu durum global bir sorun.
En modern, en çağa uygun ülkelerde bile ‘kadın’ insani haklarını oldukça yakın tarihte kazanabilmiştir.
Ataerkil düzeni sadece ülkemize indirgemek ve sadece ‘böyle yetiştik’ le çözümlemek, o sebeple sığ kalacaktır.

Kadın, her çağda olduğu gibi günümüzde de baskılarla, sürekli geliştirmek zorunda olduğu otokontrol mekanizmasıyla yaşıyor.
Modern çağla beraber ‘meta’ değeri daha da sabitlenen kadın cinsi; daima düşünme gücünden yoksun bırakılmıştır.
Çünkü korkulandır.
Dünyanın nesli sadece bir ırka bağlanmıştır ve bunu diğer cins olan erkek, daima bir tehdit olarak algılar.
Kendisinde olmayan yetiyle yaşayan canlıyı, sindirebilmek için, tüm her şeyden elini eteğini çekip, kendi halinde bir yaşam sürmesini ister.

Kadın zekidir, güçlüdür, doğurgandır, pratiktir, cesurve daha niceleri.
Siz ister miydiniz sürekli sizden üstün tutulmuş bir canlıyla rekabet etmek, ona yetişmek?
Bunu leh yerine tehdit olarak gören ve bu sayede kamuoyu görüşü oluşturan sözde her dönemin kanaat önderleri; şuan gelinen noktada seslerini kısmak zorunda kalıyorlar.
Sanayi devrimi sonrası başlayan ve örgütleşen kadın dayanışmaları, bir bir her platformda hakettikleri yerlerini alıyor.

Yeter mi, yetmez, tek derdimiz eşitlik ise daha çok yol var.

Bizlerin yapacağı şey ise, kendimizi nerede konumlandırdığımız.
Bir adama kadınlık, eve hanımlık, çocuklara analık ya da aileye gelinlikten öte, ister çalışın ister çalışmayın; her türlü söylem ve yaptıklarınızla toplumda edindiğiniz yerden mesulsünüz.

‘Hak verilmez, alınır’ sözüne çok inanırım, bir haber izlerken bile yaptığınız yorum, sizin kendinizi konumlamanızdır.
İlk etap çekirdek ailenize empoze edeceksiniz ne olduğunuzu, sonra çevre ve sonra giderek büyüyecek.
Söke söke en tepeden en dibe kadar haklarımızı bir bir almaktan başka çare yok.

Çünkü dünyaya bir birey getiren, o bireyi dünyaya hazırlayan kadın. Erkekler halinden memnun olduğu için bu döngüyü bozmayacaklarına göre değişime önce kadından başlamak gerekiyor. Kadın gelişirse dünya gelişir ya hani, ondan.

Ben çok doğru olmadığını bildiğim bir cümle kuracağım malesef ki.
Önce kadınlarımızı eğitmeliyiz. Erkeklerden önce bu egemenliği kabul eden kadınlarımız var bizim. Hayır böyle olmamalı dediğimizde ayıp sayan, erkeğin daima bir adım önce olması gerektiğini savunan kadınlarımız.
Bilinçlendirmek lazım diyeceğim, ben çok başarılı olamadım kendi çapımda.
Bu yüzden hayatımdaki erkeği değiştiriyorum. Babamla konuşuyorum. İlerde çocuklarımı cinsiyetsiz , birey olarak yetiştireceğim. Şiddetin korkunun azaldığı , kadının erkeğin eşit sorumluluklar aldığı bir dünya umarım inşa edebiliriz..

Kadınlar olarak bizler değerimizi anlayamadık bir türlü.. Tabi hepimiz öyle değiliz konu dışında olanlarımız da var ama maalesef iş kadınlarda bitiyor çok doğru söylemişsiniz bence.. Kadın, aman kocamın gözü dışarı kaymasın şunu yapayım aman kocam ister bunu da yapayım derken hiç demiyor ki bende bunu istiyorum ama yapan yok, kocam da bakımlı olmalı nerden bu hakka sahip olup gözü dışarı kayacak falan filan bunları hiç düşünmüyor..yarın öbür gün aldatılan bir kadın olsun çok üzülüyoruz evet ama kadınlar olarak ilk sorulan soru "acaba kocan seni neden aldattı sende olmayan dışarda olan ne vardı" sorusu değil mi?? Hem kadınlar olarak bu erkekleri de biz yetiştiriyoruz hepsi bu fikirlere annesinin karnında sahip olup doğmuyor.. Biz kadınlar olarak erkek çocuklarımızı yetiştirirken de bu düşüncelerin yanlışlığını, çirkinliğini öğretip, şu kadınları hor görme zihniyetinden uzaklaştırıp ona göre yetiştirelim ki koca adam olduklarında eşlerine daha hassas daha sadık daha iyi birer koca olabilsinler..Sadece eşleri değil kadınlara karşı daha kibar ve daha hassas olabilsinler..
Burda bir arkadaş vardı konu açmıştı.. Arkadaşları okumuş eğitim seviyeleri çok iyi kadınlar, onlar bile "partner seçiminde kadınların erkeklerden daha gösterişli daha güzel olması gerektiği" düşüncesinderdi.."Belli bir yaştan sonra kadınların çekiciliği gidiyor erkekler daha genç kadınlara bakıyor" gibi böyle saçma sapan düşünceleri olduğunu yazarak isyan etmişti o arkadaş.. Ama çok doğru maalesef var böyle kadınlar.. Kim ki bu adamlar en güzel kadın bile ortalama bir erkekle birlikte olmalıymış? Hem çalışacaksın hem evini temiz tutacaksın hem anne olacaksın bir de vücudun bozuldu mu eyvah!!! Adamın gözü dışarı kayacak 🙄.. Yani kim ne derse desin bence bu algıyı kadınlar olarak erkeklerin kafasında biz yaratıyoruz.. Bazen kendimizi değersizleştiriyoruz da farkında değiliz..
Neyse ki hepimiz böyle düşünmüyoruz ve bütün erkekler de böyle düşünmüyor.. En azından şuanlık bu iyi bir haber..

Çoğunlukla katılıyorum ama erkek de aldatsa kadın da aldatsa aynı derecede iğrençtir benim gözümde. Bazen bu konuda kadınlara pozitif ayrımcılık yapma gibi düşünceler oluyor. Ben buna katılmıyorum.

X