Hep bakımlı ve güzel görünmek istiyosan öncelikle saç, vücut, diş temizliğine özen göstermelisin, her duştan sonra vücuduna losyon kullan, saçlarına saç serumu kullan, saçlarının doğal şekli bakımlı,
estetik durmuyosa mutlaka şekillendir, kendin şekillendiremiyosan haftada 2 kez kuaföre fön çektirebilirsin, çünkü insanı bakımlı gösteren en önemli faktörlerden biri saç
Masanın 4 ayağı gibi düşünürüm ben bakımlı ve havalı görünmenin en önemli şartlarını
1. Saç
2. Makyaj
3. Giyim/kombin
4. Fizik/fitlik
Ne kadar Cilt bakımı, el ayak bakımı vs yapıyor da olsanız ki bunlar da çok önemli, bakımın olmazsa olmaz unsurları ama bu 4 ana unsur olmayınca bakım kendini göstermiyo ne yazık ki
Makyaj için de cildin çok sorunlu değilse bb krem, kapatıcı, allık, rimel, eyeliner, highlighter, gloss gibi ürünler yeterli bence, nude tonlarda bi far paleti edin, makyaj çantanda bulunsun, ben renkli makyaj ürünlerini hiç sevmiyorum mesela, doğallıktan uzak, abartı görünüyo, far ve ruju hep nude tonlarda, allıklarımı da soft, açık şeftali tonlarda seçerim, senin yaşındaki bayanlar için günlük makyaj için kontürler, bronzerlar, gölgeli far uygulamaları vs gerekmez
Bunlara ek sade ve uyumlu giyinip, 5 kg da zayıflarsan istediğin sonucu elde edersin bence