• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi DEĞERLERİN Azalması

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Mrvyvz4832

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2020
1.400
1.989
63
29
Kızlar merhaba biz tüp bebek tedavisine başlayacağız ama sizden bir konuda bilgi almak istedim eşimin ilk yaptırdığı sperm testinde sayı 8 milyon hareket 62.5 morfoloji 10.9 cıkmıstı klomen ve artmed kullandı 2 ay sonunda tekrar test verdik ( bu arada keci boynuzu kürü falan da yaptık ) ikinci testte sayı 5 milyon hareket 45 lere düşmüştü fsh yüksek eşimde ve doktor artış olmaz tüp bebek yaptırın dedi.. benim kafama takılan virüsten dolayı tedavimiz ertelendi tedavi başlangıcına kadar değerlerimiz iyice kötüleşir mi? Tüp bebek doktorumuz progeny M kullan dedi onu kullanmaya başlayacağız tedaviye kadar ama iyice kötü olur diye korkuyorum bilginiz var mı :(

Kuzum sanırım klomen onun icin verdiler ama değer iyice düştü

Canım daha önce de söylemiştim sana ben klomeni FSH normal sınırlarda olunca veriliyor diye biliyordum biraz yükseltsin ve sayı artsın diye .Ama tabi doktor daha iyi bilir .Kaan Aydos un sitesinde öyle okumuştum ben ama belki de yüksek olanlara da veriliyordur

Bak bizde ilk ay hergün kullandık ve sayımız sıfırlandı zaten çok az vardı .Doktor iki günde 1 kullanın dedi .Mayısın ikinci haftası bitecek ilaç normalde tekrar gitmemiz gerekiyor ama Ramazan var nasıl olur bilmiyorum .Burda da araştırdım ilk ay düşmeler yaparmış klomen .Sonuçta hormon ilacı .En az 3 ay kullanmak gerekiyormuş

Canım daha önce de söylemiştim sana ben klomeni FSH normal sınırlarda olunca veriliyor diye biliyordum biraz yükseltsin ve sayı artsın diye .Ama tabi doktor daha iyi bilir .Kaan Aydos un sitesinde öyle okumuştum ben ama belki de yüksek olanlara da veriliyordur
Aynen canım bizim doktor fshı önemsememişti hiç büyük ihtimalle o yüzden daha da düştü değerler şimdi kullanmıyoruz sadece başka ilaç verdi tüp bebek doktoru onu kullanıyor eski haline bile dönse yeter doktorun azizligine uğradık iyi ki değiştirmişiz doktoru

Aynen canım bizim doktor fshı önemsememişti hiç büyük ihtimalle o yüzden daha da düştü değerler şimdi kullanmıyoruz sadece başka ilaç verdi tüp bebek doktoru onu kullanıyor eski haline bile dönse yeter doktorun azizligine uğradık iyi ki değiştirmişiz doktoru
Ya ben öyle biliyorum ama belli de olmaz canım .Aslında bizimde kan testi verip hormonlara tekrar baktırmamız gerek ama doktor istemedi .Bu ay ilaç bitince eşim kendi gidip yaptıracak testleri .Böyle şeylerde testlerin yaptırılması gerek .Bizim doktor da iyi gibi gelmişti bana ama hormon testi felan istemeyince işgillendim .Bi bakacaz duruma göre artma olmazsa ben Kaan Aydos a gidecem tüp bebek öncesi .İnsan hiç bir doktora güvenemiyor

klomen sayı için veriliyor genelde yani öyle biliyorum, benim eşimde hormon bir ara yüksekti ve spermde lökosit vardı
enfeksiyon tedavisi ve iğne ile düzeltti doktor değerimiz azda olsa artmıştı :KK43:
Bizim doktor fshı önemsemedi hiç ilk gittiğimiz klomen de yüksek olunca kullanılmıyormuş sanırım 4 kutu kullandık bir de daha da kötü oldu şimdi bıraktı insallah eski galine döner :(

Ya ben öyle biliyorum ama belli de olmaz canım .Aslında bizimde kan testi verip hormonlara tekrar baktırmamız gerek ama doktor istemedi .Bu ay ilaç bitince eşim kendi gidip yaptıracak testleri .Böyle şeylerde testlerin yaptırılması gerek .Bizim doktor da iyi gibi gelmişti bana ama hormon testi felan istemeyince işgillendim .Bi bakacaz duruma göre artma olmazsa ben Kaan Aydos a gidecem tüp bebek öncesi .İnsan hiç bir doktora güvenemiyor
Kuzum ben Emre beydi galiba ünlü bir ürolog onunla da görüşmüştüm esiniz ne zamandır klomen kullanıyor fsh değeri baya artmış demişti o zaman yani demek ki arttırıyor bizim yüksek olduğu icin doğru bir ilaç olmadı hormon değerleri normal olanlara iyi geliyor demek ki

Kuzum ben Emre beydi galiba ünlü bir ürolog onunla da görüşmüştüm esiniz ne zamandır klomen kullanıyor fsh değeri baya artmış demişti o zaman yani demek ki arttırıyor bizim yüksek olduğu icin doğru bir ilaç olmadı hormon değerleri normal olanlara iyi geliyor demek ki
Kaça çıktı canım fsh klomenden sonra ? o Emre bey kim bende yazsam cevap verir mi ? Bize bide fermotil diye bir vitamin desteği veriyor doktor içimde bir sürü şey var ama bakıyorum kimse kullanmamış gibi .Sanki reklam için veriyor doktor bana öyle geldi .Öbür ay için imprly ve teatrio kullanacağız Hep bu ilaçları veriyor doktorlar

Kaça çıktı canım fsh klomenden sonra ? o Emre bey kim bende yazsam cevap verir mi ? Bize bide fermotil diye bir vitamin desteği veriyor doktor içimde bir sürü şey var ama bakıyorum kimse kullanmamış gibi .Sanki reklam için veriyor doktor bana öyle geldi .Öbür ay için imprly ve teatrio kullanacağız Hep bu ilaçları veriyor doktorlar
Tekrar test yaptırmadık canım hormon testi ama evet her doktor Farklı ilaç veriyor sanırım anlaşmaları var mesela ilk doktor artmed vermişti tüp bebek doktoru progeny m verdi

Kızlar merhaba biz tüp bebek tedavisine başlayacağız ama sizden bir konuda bilgi almak istedim eşimin ilk yaptırdığı sperm testinde sayı 8 milyon hareket 62.5 morfoloji 10.9 cıkmıstı klomen ve artmed kullandı 2 ay sonunda tekrar test verdik ( bu arada keci boynuzu kürü falan da yaptık ) ikinci testte sayı 5 milyon hareket 45 lere düşmüştü fsh yüksek eşimde ve doktor artış olmaz tüp bebek yaptırın dedi.. benim kafama takılan virüsten dolayı tedavimiz ertelendi tedavi başlangıcına kadar değerlerimiz iyice kötüleşir mi? Tüp bebek doktorumuz progeny M kullan dedi onu kullanmaya başlayacağız tedaviye kadar ama iyice kötü olur diye korkuyorum bilginiz var mı :KK43:

Back