degerlerim normal mi sizce ? kontrol için doktora gitmeme 1 ay varda....

Sıkıntı değil sakin ol.
Bu hipofizde ki problemi saptamak için.
Sonuçta endikronolojinin işi senin kimyan.
Zaman'ın dolmasını bekleme git dra
unıversıte hastanesıne gıdıyorum, malum yogunluktan randevu sıkıntısı var, o nedenle kadın doguma gıdınce ordakı doktora gosterecegım tahlılı belkı o benı yonlendırırse falan hızlanır ısler aynı hastanedeler cunku...
su an kontrol e randevu bıle alamıyorum. alsam da en erken bır ay sonraya gun verıyor ;(

Hangi şehirdesin?
Malesef endikronoloji çok yoğun bi bölüm randevu sıkıntısı hep var.
Sabah erken saatte gidersen randevu alabilirsin.

25 oh d vitamini yahu, yetişkin bir insanda üst sınır 100 fazlası toksik 70 80 90 falan olmalı, hormon değil o vitamin, B12 gibi, yeterli değil, netten bak yetişkin insanda d vitamini seviyesi ne olmalı diye

Parametrelerin birinleri de onemli, şu durumda az bir miktar d vitaminin eksik, diger hormonlarda duzenli adet oluyorsan bir sıkıntı yok gibi duruyor canim, rahat ol.

Umarim bu degerler bana sikinti cikarmaz ...
Birde B12 icin eczaneden hap alsam mi ki zaten vitamin oldugu icin parali alacagim doktora gitmeyi beklemesem mi ki

Merhabalar ; adetınızın 3. Günü fsh , Lh , E2 , amh hormon degerlerınız tekrar edılmelı . Ve yapılacak ultrasonografı ıle sağ ve sol yunurtalıklarınız rezerv yönünden degerlendırılmelı . Fsh ve Lh degerlerınız yıne benzer cıkar ıse ( Lh 0.8 ve fsh 2 ; bu Değerler beyinden çıkan sinyallerın olmadığını göstermekte ) esınızın sperm durumu , rahîm tüp fılmınıze göre tedavı secenegınız belırlenmelı.

bır doktora sordum bu sekılde degerlendırdı.

adetın 3. gunu tekrarlayacagım testleri. sanırım tedavı gormem gerekecek, off canım sıkıldı ;(

Şu durumda öncelik sensin. Lhın biraz yükselmesi lazım.
Ki yumurtlayabilesin.

yok bizim bakkal amca daha geçmedi o konulara.

Belli geçmemiş.
Aklınızda bılunsun bi kadının hormonlarına bakılırken o hormonun normal referansın içinde olup olmamasından önce lh/ fsh dengesine bakılır.

Fsh 3 lh 10 diyelim ki referans aralığına göre nırmal gözüküyor.

Ama değil bu kadında %99 pcos vardır.

Fsh 3 lh 1 bu da normal değil kadın yumurtlamıyo demek.

Yani bazı şeyler tek tek ele alınmaz komplike ele alınır.

Testesteron normaldir ama 17 oh bakılmadan testesteronuna normal denemez. Çünkü onun nekadar olduğu değil kanda nekadar dolaştığı Önemlidir.

pztesı jınekologa , carsamba da endokronolojıye gıdecegım, her ıkısınıde degerlerımı gosterecegım... umarım bır sorun varsada bır an once halledılır..

Benimde daha önce yaptırdığım bir testte değerlerim aşağıdaki gibiydi. Bende de mi sorun var acaba doktor birşey dememişti ploraktinim yüksek çıkmıştı sadece o testte ona odaklandı. Yardımcı olursan sevinirim.
FSH 6,77
LH 4,90

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…