Değerlere bakarmısınız

Tyyyy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2024
64
28
25
Tsh 2.80
Amh 055
Prolaktin 17
FSH 6.32
Estradiol 49
Merhaba ultrason görüntüm ve fsh iyi olduğu için doktor sorun yok diyor varmı sizce

Tsh 2.80
Amh 055
Prolaktin 17
FSH 6.32
Estradiol 49
Merhaba ultrason görüntüm ve fsh iyi olduğu için doktor sorun yok diyor varmı sizce
Elbette, genel bilgiler verebilirim; ancak en doğru değerlendirme için bir doktora danışmanız önemlidir. İşte laboratuvar test sonuçlarınızın genel bir açıklaması:

1. TSH (Tiroit Stimülan Hormonu): 2.80 mIU/L

Normal TSH seviyesi genellikle 0.4-4.0 mIU/L aralığında kabul edilir. 2.80, normal sınırlarda görünmektedir, tiroid fonksiyonlarınız muhtemelen normaldir.

2. AMH (Anti-Müllerian Hormon): 0.55 ng/mL

AMH, yumurtalık rezervinin bir göstergesi olarak kullanılır. Kadınlarda yaşla birlikte azalır. 0.55 ng/mL düşük bir değerdir, bu da yumurtalık rezervinin azalmış olabileceğini düşündürür. Ancak tek başına değerlendirmek yeterli değildir; yaş ve diğer hormonlarla birlikte doktorunuzun değerlendirmesi gerekir.

3. Prolaktin: 17 ng/mL

Normal prolaktin seviyeleri kadınlarda genellikle 5-25 ng/mL arasındadır. 17 ng/mL, bu sınırlar içinde olup normal kabul edilir.

4. FSH (Folikül Stimülan Hormon): 6.32 mIU/mL

FSH, yumurtalık fonksiyonunu değerlendirmede kullanılır. FSH seviyesi adet döngüsünün belirli bir döneminde (genellikle 3. gün) ölçülürse anlamlıdır. Bu değer, genellikle kabul edilebilir sınırlarda görülür ancak yaşınıza ve diğer değerlere göre bir değerlendirme yapılmalıdır.

5. Estradiol: 49 pg/mL

Estradiol seviyeleri de adet döngüsüne göre değişir ve yumurtalık fonksiyonlarını değerlendirmek için kullanılır. Döngünün foliküler fazında bu değerler genellikle kabul edilebilir aralıklardadır, ancak döngünün hangi gününde ölçüldüğünü dikkate almak önemlidir.

Bu hormonlar özellikle üreme sağlığı ve genel hormon dengeniz hakkında bilgi verir. Ancak tek başına laboratuvar sonuçlarına bakarak kesin bir yorum yapmak zordur; doktorunuzun, sonuçlarınızı genel sağlık durumunuz ve yaşınızla birlikte değerlendirerek daha detaylı
bilgi verebileceğini unutmayın.

Çok sağolun fsh değerim iyi olduğu için doktor bana senin yumurtalıkların da çok iyiydi dedi geçen hafta bakıldım bu değer yanlış olabilir dedi tok karnına vermiş olmam sorun teşkil etmiş olabilir mi

X