Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sanırım polikistik over var değerler yüksek çıkmış benimde böyle yüksekti ama düşüyor kafana takma hatta bende tiroid olduğunu bile düşündü doktor ultrasonda temiz çıktı hormonlar yüzündenmiş güvenilir bir kadın doğuma git o sana detaylı bilgi verecektirTSH: 7.94
FSH: 11.33
PROLAKTİN: 38.7
Bu değerler düşer miÇok moralim bozuldu. Reglim düzenli. Yumurtlama düzenli. Bu değerler neyin nesi
![]()
HayırAmh bakıldı mı?
Ama düzenli adet görüyorum 29 günde 1 yumurtlama 13.-15 arası mutlaka oluyor pko daha uzun görmeme hali değil miydi?Sanırım polikistik over var değerler yüksek çıkmış benimde böyle yüksekti ama düşüyor kafana takma hatta bende tiroid olduğunu bile düşündü doktor ultrasonda temiz çıktı hormonlar yüzündenmiş güvenilir bir kadın doğuma git o sana detaylı bilgi verecektir
Düzenli adet gören pkolular da var aklını karıştırmak istemiyorum yinede doktorun en doğrusunu söyler zaten ultrasonla da bakarAma düzenli adet görüyorum 29 günde 1 yumurtlama 13.-15 arası mutlaka oluyor pko daha uzun görmeme hali değil miydi?
Lh değeri görmeden pkodan nasıl şüphelendiniz?Düzenli adet gören pkolular da var aklını karıştırmak istemiyorum yinede doktorun en doğrusunu söyler zaten ultrasonla da bakar
Evet Lh yi istememiş doktor ben istedi zannetmiştimLh değeri görmeden pkodan nasıl şüphelendiniz?
Tsh için hap vermeli. O troid değeri. Genelde 5in altında gebelik isteniyorsa 2.5 hatta 2nin altında olması istenir.
Lh yüksek olunca şüphelenilir ama ultrason görüntüsü de önemli pko denmek için tek lh bakmak da yetmez. Bu değerlere regl değilken mi bakıdı?Evet Lh yi istememiş doktor ben istedi zannetmiştim
Adetin 3. Günü sabah aç karnına yapıldı. Stresli bi haftada yaptırdım aslında bu da etkili olabilir mi bilmiyorum ağlayıp daha fazla stres yaşamakta istemiyorumLh yüksek olunca şüphelenilir ama ultrason görüntüsü de önemli pko denmek için tek lh bakmak da yetmez. Bu değerlere regl değilken mi bakıdı?
Prolaktini kesin o stres çıkarmıştır. Ama lh amh de bakılsın. Amh toplam yumurta rezervi o düşük olunca da fsh yükselir. Fsh yumurta kalitesi denebilir.Adetin 3. Günü sabah aç karnına yapıldı. Stresli bi haftada yaptırdım aslında bu da etkili olabilir mi bilmiyorum ağlayıp daha fazla stres yaşamakta istemiyorum
Çok teşekkür ederim ilginizeProlaktini kesin o stres çıkarmıştır. Ama lh amh de bakılsın. Amh toplam yumurta rezervi o düşük olunca da fsh yükselir. Fsh yumurta kalitesi denebilir.
Rica ederim. Ben de burdan öğrendim bir çok şeyi. Aynı hasretteyiz çoğumuz. Allah hepimize en hayırlı zamanda nasip etsin.Çok teşekkür ederim ilginizedoktorla görüştüğümde söyleyeyim. Rahatladım birazda olsa inşallah herkese hayırlı sağlıklı evlat nasip eder Allah
![]()
Kesin pko var sende demedim yazdıklarımı dikkatli okursan..Lh değeri görmeden pkodan nasıl şüphelendiniz?
Selam evet degerlerın yuksek yani bende pko var hemen hemen yakın cıkmıs bu prolaktin ıcın sunu dıcem benımde bıkere yaptırdıgımda 28 cıkmıstı doktor bana sunları soylemıstı : beyaZ peynir süt yogurt bunları azalt bıraz yanı süt ürünlerini bıraz azalt ve sıkı sütyen takma demıstı ben uyguladım sonra gıttıgımde baya dusmustu prolaktın 8 falandı galıbaTSH: 7.94
Bu değerler düşer miÇok moralim bozuldu. Reglim düzenli. Yumurtlama düzenli. Bu değerler neyin nesi
![]()
Benim prolaktinim ilk ölçtürdüğümde 115 çıkmıştı doktora gösterdiğimde regl oluyor musun demişti bende düzenli regl oluyorum zaten hipofiz MR ı çekildim o da temiz çıktı hiç bir şey kullanmadan bir daha tahlil yapıldı 39 a düşmüştü kadın doğumcum strese bağlıdır düzenli regl olduğun sürece ilaca bile gerek yok demişti kalbini ferah tut strese girdikçe değerlerin yükselieTSH: 7.94
![]()