• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Değerlere bakar mısınız?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Umay1907

Kafamda kentsel dönüşümler 🖤
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2010
2.186
1.302
373
TSH: 7.94
FSH: 11.33
PROLAKTİN: 38.7

Bu değerler düşer mi 🤔 Çok moralim bozuldu. Reglim düzenli. Yumurtlama düzenli. Bu değerler neyin nesi 😔😥

Bu değerler düşer mi 🤔 Çok moralim bozuldu. Reglim düzenli. Yumurtlama düzenli. Bu değerler neyin nesi 😔😥
Sanırım polikistik over var değerler yüksek çıkmış benimde böyle yüksekti ama düşüyor kafana takma hatta bende tiroid olduğunu bile düşündü doktor ultrasonda temiz çıktı hormonlar yüzündenmiş güvenilir bir kadın doğuma git o sana detaylı bilgi verecektir

Sanırım polikistik over var değerler yüksek çıkmış benimde böyle yüksekti ama düşüyor kafana takma hatta bende tiroid olduğunu bile düşündü doktor ultrasonda temiz çıktı hormonlar yüzündenmiş güvenilir bir kadın doğuma git o sana detaylı bilgi verecektir
Ama düzenli adet görüyorum 29 günde 1 yumurtlama 13.-15 arası mutlaka oluyor pko daha uzun görmeme hali değil miydi?

Ama düzenli adet görüyorum 29 günde 1 yumurtlama 13.-15 arası mutlaka oluyor pko daha uzun görmeme hali değil miydi?
Düzenli adet gören pkolular da var aklını karıştırmak istemiyorum yinede doktorun en doğrusunu söyler zaten ultrasonla da bakar

Tsh için hap vermeli. O troid değeri. Genelde 5in altında gebelik isteniyorsa 2.5 hatta 2nin altında olması istenir.
Fsh 10un altı iyi denebilir. Ama 5 olsa daha iyi mesela.
Prolaktin genelde 20 altı iyi denir ama o da biraz daha düşük tutulsa daha iyi olur. Çünkü zırt pırt çıkabilen bi değer zaten.

Lh yüksek olunca şüphelenilir ama ultrason görüntüsü de önemli pko denmek için tek lh bakmak da yetmez. Bu değerlere regl değilken mi bakıdı?
Adetin 3. Günü sabah aç karnına yapıldı. Stresli bi haftada yaptırdım aslında bu da etkili olabilir mi bilmiyorum ağlayıp daha fazla stres yaşamakta istemiyorum

Adetin 3. Günü sabah aç karnına yapıldı. Stresli bi haftada yaptırdım aslında bu da etkili olabilir mi bilmiyorum ağlayıp daha fazla stres yaşamakta istemiyorum
Prolaktini kesin o stres çıkarmıştır. Ama lh amh de bakılsın. Amh toplam yumurta rezervi o düşük olunca da fsh yükselir. Fsh yumurta kalitesi denebilir.

Prolaktini kesin o stres çıkarmıştır. Ama lh amh de bakılsın. Amh toplam yumurta rezervi o düşük olunca da fsh yükselir. Fsh yumurta kalitesi denebilir.
Çok teşekkür ederim ilginize 🙏 doktorla görüştüğümde söyleyeyim. Rahatladım birazda olsa inşallah herkese hayırlı sağlıklı evlat nasip eder Allah 🤲

Çok teşekkür ederim ilginize 🙏 doktorla görüştüğümde söyleyeyim. Rahatladım birazda olsa inşallah herkese hayırlı sağlıklı evlat nasip eder Allah 🤲
Rica ederim. Ben de burdan öğrendim bir çok şeyi. Aynı hasretteyiz çoğumuz. Allah hepimize en hayırlı zamanda nasip etsin. 🤲🏻

Selam evet degerlerın yuksek yani bende pko var hemen hemen yakın cıkmıs bu prolaktin ıcın sunu dıcem benımde bıkere yaptırdıgımda 28 cıkmıstı doktor bana sunları soylemıstı : beyaZ peynir süt yogurt bunları azalt bıraz yanı süt ürünlerini bıraz azalt ve sıkı sütyen takma demıstı ben uyguladım sonra gıttıgımde baya dusmustu prolaktın 8 falandı galıba

Benim prolaktinim ilk ölçtürdüğümde 115 çıkmıştı doktora gösterdiğimde regl oluyor musun demişti bende düzenli regl oluyorum zaten hipofiz MR ı çekildim o da temiz çıktı hiç bir şey kullanmadan bir daha tahlil yapıldı 39 a düşmüştü kadın doğumcum strese bağlıdır düzenli regl olduğun sürece ilaca bile gerek yok demişti kalbini ferah tut strese girdikçe değerlerin yükselie

Back
X