evet canım aynen öyle. çünkü varsa bile şuanda kanda çıkmayacağı için kimse yok da var da diyemez. diyorum ya şuanda bunu sadece allah bilir. sen daha fazla bu konuyu araştırma. sabret bakalım haftaya ne olur belli olmaz. sen üzüldükçe kafana taktıkça sadece eğer bebeğin seninleyse ona zarar verirsin. herşeyin sağlıklısını iste allahtan. bak moralini bozmak istemiyorum ama başıma gelenleri anlatıcam sana.
evlendiğim ilk ayda hamile kaldım. hatta hiç tahmin etmiyordum günümün geçtiğini bile anlamadım. işim yüzünden şehir dışındaydım bi hafta. sonra annemlerin yanına ankraya gittik geldik falan. aa dedim hala adet olmadım. ertesi gün test aldım ve çift çizgiydi. şaşırmıştım hiç düşünmüyroduk çok erkendi ama öğrenir öğrenmez çok sevindim. bu bebeği ne kadar çok istediğimi, anne olmaya ne kadar hazır olduğumu hissettim o an. herkese haber verdik hamile olduğumu. hem eşimin ailesine hem benimkine. bir sürü akraba aradı tebrik ettiler. doktora gittik meğer 7-8 haftalık olmuşum bile. doktor keseyi de gördü bebeği de. ama kalp atışını alamadı. 3 gün sonra tekrar çağardı biz garanti olsun diye bir hafta sonra gittik. yine kalp atışı yoktu ve bebkte küçülme vardı. doktor bebeğin öldüğünü kürtaj olmam gerektiğini söyledi. çok üzüldüm, çok ağladım benim yüzümden mi diye. hiç anlam veremedik neden böyle olduğuna. hemen başka bi doktora gittik, farklı bi ultrasona soktular beni ama bebeğin yaşamadığını kürtaj olmam gerektiğini söyledi. ne kanama ne bi ağrı hiç birşey yoktu ama bebeğim gitmişti işte. o gün kürtaj oldum. onun üzerine yine bir sürü kişi bu sefer geçmiş olsun diye aradı inan bu beni çok çok üzdü. ve o günden beri herşeyin hayırlısını diliyorum allahtan. bu bebeği sadece annelere söyledik ve kimseye söylememelirini tembihledik. saolsun onlar da kimseye söylemedi. sevincimizi bile yaşamaya korkuyoruz ya gene bişey olursa diye. yüreğim ağzımda ctesiyi bekliyorum, bebeğin sağlıklı olmasını diliyorum hep.
allahtan sen de herşeyin hayırlısını dile. sağlıkla geleceği zaman hayırlısıyla versin sana da evladını. herşey takdiri ilahi. diretmemek lazım. ilk gebeliğimde bebeğimi kaybedeceğime keşke hiç hamile kalmasaydım dedim ama sonra düşündüm. bunların hepsi bir sınav. herşey allahtan, gebeliğin daha ilerisinde kaybetseydim, veya sağlıksız olsaydı daha kötü olurdu. allah bize bunları yaşatıyorsa kabul etmek lazım ve hayırlısını dilemek lazım..
lütfen sen de şimdi böyle yapma. dua et canım. bakalım mevlam ne eyler, ne eylerse güzel eyler...