• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DEĞER GÖRMEK İSTİYORUM

özeller çok pahalı işe yeni girdim hem ikametgahımı aldıracağım hemde doktır için izin alacağım şu sıra gidemiyorum ama çok kötü oluyorum bazen
Ataklar yaşadığınızı yazmışsınız, psikiyatriye gidip ilaç aldınız mı peki?

19 aralıkta boşanıyorum diye konu açmışsın 2 sene önce değil canımın istediği gibi yazarım ayrıca
mal davam var üzülmeyim mi ? amacın ne tam olarak tanımıyorsun etmiyorsun tam amacını söylermisin işsizmisin ?

Ataklar yaşadığınızı yazmışsınız, psikiyatriye gidip ilaç aldınız mı peki?
alıyorum hafıza kaybıda vardı bi ara şimdi iyiyim odaklanma sorunum vardı bi ara yürüyemiyordum

mal davam var üzülmeyim mi ? amacın ne tam olarak tanımıyorsun etmiyorsun tam amacını söylermisin işsizmisin ?
yahu soeuyorum işte 19 aralıkta boşanıyorum demişsin mal davası değil ne ara sevgilin oldu diyorum? işsizim evet 🤡🤡🤡 sen işli misin?

Seni çok iyi anlıyorum, yazdıklarının çoğunu birebir yaşamış biri olarak söylüyorum. Şunu en başta net söyleyeyim: sorun iyi niyetli olman değil, iyi niyetini kontrolsüz ve sınırsız sunman. Bu ikisi çok karıştırılıyor.
Ben de eskiden “ayıp olmasın”, “kırılmasın”, “ben yapmazsam kim yapacak” diye diye hem maddi hem manevi çok kaybettim. Şunu fark ettiğim gün hayatım değişti:
İyi niyet, herkese her zaman açık bir kapı olmak değildir.
Üniversitedeki örneğin çok tanıdık… Orada yapılan şey yardım istemek değil, açık açık emek sömürüsü. Sen kötü biri değildin, o kişi de masum değildi. O noktada yapılması gereken şey “hayır” demekti ama bunu bize kimse öğretmedi. Biz hep “iyi kız” olmayı öğrendik.
“Hayır demeyi nasıl yapıyorsunuz?” kısmına gelirsek:
Ben şunu öğrendim → uzun açıklama yapmadan, savunmaya geçmeden hayır demek.
Mesela:
“Bu konuda yardımcı olamayacağım.”
“Buna vaktim yok.”
“Benim için uygun değil.”
Nokta. Açıklama yaptıkça karşı taraf pazarlık alanı buluyor.
Hayatından çıkaramayacağın insanlar (akraba, eş dost) için de şu çok işe yarıyor:
Mesafe + netlik.
Her şeyi anlatmak zorunda değilsin. Her isteğe cevap vermek zorunda hiç değilsin. Soğuk olmak değil bu, kendini korumak.
Sevdiğin insanların çevresindeki zararlı kişiler konusunda da şunu söyleyebilirim:
Orta yolu bulmak, susmak demek değil. Ama patlayarak değil, erken ve sakin uyararak sınır koymak. Senin dediğin gibi patlama yaşandığında haklıyken haksız duruma düşülüyor. Çünkü sınır çok geç konmuş oluyor.
Benim en büyük değişimim şu oldu:
“Beni rahatsız eden şeyi ilk anda, küçükken söylüyorum.”
O zaman kimse seni “yıkıcı” olarak etiketleyemiyor.
Son olarak şunu içtenlikle söyleyeyim:
Değer görmek için daha iyi, daha anlayışlı, daha fedakâr olmaya çalışmak işe yaramıyor.
Değer, sınırı olan insana veriliyor.
Bunu öğrenmek zor ama mümkün. Yalnız değilsin, gerçekten değilsin. 🌱
Yapay zeka banada böyle tavsiyelerde bulundu. Bir arkadaşa sınır koymsm gerekiyordu. Dedim yapacağım. Yapmasam olmazdı… o kendi ağzından reddet dedi.. halbuki fikri eşim verdi onun ağIndan reddettim bende😂 ona rağmen kız iletişimi kesti 🥴….

Ama benim umurumda olmadı. Normalde olsaydı sinirlenirdim, yada istediği şeyi kabul ederdim. Yetmezdi buraya yazardım 😀 kalbimin sesini dinledim…arkadaşlığı bitirmek istedi anladığım kadarıyla bitti… benim derdim yetiyor zaten kendi kaybeder 😁

Kullanılmaya alıştığınız için kullanamayanlar hayatınızdan çıkıyor. Çokta lazımlar gibi…

Yapay zeka banada böyle tavsiyelerde bulundu. Bir arkadaşa sınır koymsm gerekiyordu. Dedim yapacağım. Yapmasam olmazdı… o kendi ağzından reddet dedi.. halbuki fikri eşim verdi onun ağIndan reddettim bende😂 ona rağmen kız iletişimi kesti 🥴….

Ama benim umurumda olmadı. Normalde olsaydı sinirlenirdim, yada istediği şeyi kabul ederdim. Yetmezdi buraya yazardım 😀 kalbimin sesini dinledim…arkadaşlığı bitirmek istedi anladığım kadarıyla bitti… benim derdim yetiyor zaten kendi kaybeder 😁

Kullanılmaya alıştığınız için kullanamayanlar hayatınızdan çıkıyor. Çokta lazımlar gibi…
inşallah benim gibi olursun beddua etmem ama çok canımı sıktın inşallah aynı benim gibi ol o övündüğün aklın birgün elinden kayıp gitsin

Daha tam kendinize gelememişken biriyle sevgili olmanız,ailesiyle muhatap olmanız sizi psikolojik olarak daha fazla yorup tüketebilir.

Daha da iyi olursunuz umarım, çok geçmiş olsun. 🌺
biraz daha iyiyim işte çok iyi bir hoca var prof da ücreti yarım asgari ücret kadar devlette ilaç verip yolluyor burda akıl alayım dedim millet dalga geciyor insanlar çok acımasız

Kadınlar kulubünün çok samimi akıllı kadınları , siz hayatta nasıl değer görüyorsunuz?

Uzun zamandır içimde biriken bir konuyu paylaşmak istiyorum çünkü gerçekten yoruldum…
Nedense hep iyi niyetli olan, anlayış gösteren, alttan alan taraf ben oluyorum ama sonuç hep aynı:
Saf yerine konulan, parası giden, emeği hiçe sayılan kişi yine ben oluyorum.

İnsanlara güveniyorum, sözlerine inanıyorum, “ayıp olmasın” diyorum ama en sonunda kazık atılan taraf olmak çok ağır geliyor.
Maddi olarak kaybettiklerim bir yana, asıl canımı yakan şey değer görmemek.
İnsan bir noktadan sonra şunu sorguluyor:
“Ben nerede yanlış yapıyorum?”

Artık şunu merak ediyorum arkadaşlar:
Değerli olmanın yolu nedir?
İyi niyetli olmak gerçekten bu kadar mı cezalandırılıyor?
İnsanlara fazla mı yüz veriyorum?
Baştan sınır koymayı mı beceremiyorum?

Herkes “hayır demeyi öğren” diyor ama bunu nasıl yapıyorsunuz?
Vicdan yapmadan, suçluluk hissetmeden, karşı tarafı kırmadan ama kendinizi de ezdirmeden…
Bunu gerçekten başaranlar varsa, nasıl başardınız?
Mesela üniversitede notlarım çok iyiydi kimsenin çözemediği bir soruyu çözdüm sınava diğer konulara çalışacağım
bir kız geldi beni tavladı sabaha kadar o soruyu anlattım o çok yüksek almıştı bense baya düşük diğer konulara çalışamamıştım.

Beni sömürmek isteyen ancak hayatımdan çıkaramayacağım akraba olur eş dost kişilere karşı nasıl davranmalıyım .

Mesela sevgiğim insanın cevresinde varsa zararlı insanlar nasıl orta yolu bulmalıyım . Benim tavrım biraz yıkıcı oluyor haklıyken haksız oluyorum.

Ben artık sürekli kaybeden, hep susan, hep idare eden kadın olmak istemiyorum.
Hem maddi hem manevi olarak değer görmek, saygı duyulmak istiyorum.
Hayırlarımda öfke patlaması şeklinde oluyor hep evet diyen biri sinirle artık hayır diyor
önceki konularımdan vurmayın rahatsız oluyorum

Tecrübelerinizi, yaşadıklarınızı, “ben şunu değiştirdim ve hayatım değişti” dediğiniz şeyleri paylaşırsanız çok sevinirim.
Gerçekten desteğe ve yol gösterilmeye ihtiyacım var 🙏
“Ders sen öğreninceye kadar devam eder” Şaman Atasözü

inşallah benim gibi olursun beddua etmem ama çok canımı sıktın inşallah aynı benim gibi ol o övündüğün aklın birgün elinden kayıp gitsin
Kadın size kötü bir yorum yapmamış orda niye beddua ediyorsunuz

size bile yazmamış üye ne diye beddua ettiniz şimdi?

@Mune@KAZEN her konuma böyle cevaplar geliyor konu açamıyorum benim cümlelerim çok devrik iştede yapay zekaya düzenlettiyorum whatsap mesajlarımı bile bana yardımcı olurmusunuz ben arkadaşca dertleşmek istiyorum ancak konularım sabote ediliyor yapay zeka kullanmak yasaksa diyin kullanmayım
Yapay zeka hayatımızın her alanına girdi, fotoğraf düzenlemeden, aklımıza takılan bir soruya cevap aramaya kadar her şeyde yapay zekaya başvuruyoruz, ki sitenin ceza sistemi bile yapay zeka.

Üyeler görsellerini bile yapay zekayla düzenliyor, bu sebeple yapay zeka kullanmak yasak değil, yapay zekanın yasak olduğuna dair bir kuralımız da yok, ki böyle bir yasaklama gelirse sadece yazılar değil hiçbir şey için yapay zeka kullanılmaması gerekir.

Kurallarda yasak olmayan bu uygulamaya üyelerin tepkisi şu yüzden olabilir, yapay zeka anlattığınızı düzenleyen bir yazılım yazılımda duygu olmaz, bir sorununuzu anlatırken sizin cümleleriniz karşı tarafa duygularınızı da geçirir, yapay zeka kullanarak konu açanlara bu gerekçeden dolayı eleştiri geliyor olabilir.

Siz genel olarak her şeyi üzerinize alınan, yanlış anlayan biri misiniz ?
@FloppyDisk kendi başından geçen bir olayı anlatmış, size bir şey dememiş size kötü bir söz dahi etmemiş.
Üyeye yazdığınız mesaj nahoş ve kurallara aykırı, lütfen insanları yanlış anlama huyunuzu törpüleyin, okuduğunuzu doğru anlamaya çalışın.

Back
X