Saç Kesim Şekilleri Defrize

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel

femmepetal

when There is better,good is not enough
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2007
4.782
865
688

Kıvırcık saçlara özel diye forumumuz var ama defrize konusunu kimse açmamış nedennn???Bari ben anlatayım size tecrübemi.Karar sizin....:lepi:
Kıvırcık saçlarım var ama kocam bile saçlarımın kıvırcık olduğunu bilmiyor benim saçlarım iri dalgalı ve kalın telli herkes böyle biliyor

Şimdiye kadar ara makas attırmadım hiç,zaten kıvırcık kullanmayı da hiç sevmem.
Ben 7 sene önce ilk defrizemi yaptırdım,glatt adlı shvartskopf un (yanlış yazdım) bir ilacı var onunla yaptırdım.
İşlem sırasında harbi iğğrenççç kokuyor ,yaptırmak için saçınızın boyasız olması gerekiypor benim ilkinde öyleydi.Bir kere yaptırıyorsunuz,diplerinden iyice kıvırcıklar gelene kadar idare ediyor yani etkisini kaybetmiyor.

Ben ilkinden sonra 4-5 ayda bir işlemi yineledim sonra bu ilacı kuaförden kendim temin edip işin erbabı oldum ve ihtiyaç duyduğum zamnan kendim de yaptım.Elim bu işlere yatkındır.Diplerine aman aman sürmeyin fena kimyasal falan derler ama ben diplerine yinede fazla abartmadan uyguluyorum zaten sorun diplerinde oluyor yani bi kere yaptırınca ,defrizeli kısımlara tekrar ihtiyaç hissetmiyorsunuz.Saçımın ense kısımları nispeten daha azgın kıvırcık mesela oralara daha yoğun uyguluyorum,bir kere kuaföre yaptırın sonrasında öğrenip kendiniz yapabilirsiniz işin sırrı düz düz sıkı bir şekilde sık uçlu tarakla taramak.Sıonuçta fönlenmiş gibi dümdüz,pırasa saçlar beklemeyin tabiki iri dalga oluyor daha hoş yani,fönlenince de çok güzel duruyor ve fönünüz kabarmadan 2-3 gün dayanıyor.Jöleleyince de çok havalı iri dalgalara sahip oluyorsunuz.

Benim kardeşimin saçı da kıvırcık o da alıştı kendi de yapabiliyor bazen ona da yapıyorum.
Kıvırcıklarınızdan korkmayın,defrizedende korkmayın deneyin.Benim naçizane tavsiyem,ben saçım boyalı olmasına rağmen yapıyorum

Yalnızrengi oryalle veya başka bir maddeyle açılmış saça yapılmıyor,ben onu da yaptım saçlarım aylarca kendine gelemedi çok yıprattı gerçekten.

Ahh! Tam da benim arayıp da bulamadığım bir topic mommy

Ben kaç kuoföre gittim " Burda yaptırma git başka yerde yaptır" dediler. Straight terapi yaptırmıştım bir keresinde ama o zamanda saçlarım çok kısa idi, bir şey anlamadım. Zaten bir daha o kadar pahalı bir işlem yaptırmayı düşünmüyorum.
Bu işlemi perma losyonu ile kendimiz evde yapabilir miyiz? illa ki schwarzkopf ürünü mü olması gerekiyor. Eğer öyle ise nereden satın alabiliriz? ve işlem basamakları şeklinde anlatırsan çok memnun olurum.mesela kuru saçtamı, nemli saçtamı, ne kadar süre uygulanıyor? Çünki hiç bir kuoföre kabul ettirmeiyorum. bari kendim yapayım seve seve. Seni yakalamışken tüm sorularımı sorayım. hihoyyyt

Canım benim zaten glatt aldıktan sonra içinde kullanma talimatı resimlerle anlatılmış
Kuru değil nemli saça uygulanıyor işlem basamakaları çok karışık...ama kutunun içinden çıkan kağıtta ayrıntılı yazıyor canım.
Defrize aşırı dercede kıvırcık saçları daha düz hale getirmek için kuaförlerin saç üzerinde gerçekleştirdiği bir işlemdir. Amacı aşırı kıvırcık saçların fön işlemi zor olduğundan fön süreside uzun omaktadır. Saçları aşırı kıvırcık olan ve ( işi gereği veya herhangi bir nedenden dolayı ) sürekli saçlarını fönlü kullanmak zorundaolan bayanlar zamandan tasarruf açısından saçlarına defrize işlemi uygulatırlar.
Yanlış bir inanışa göre defrize kalıcı fön değildir defrize işleminde saçlar fönlü gibi düz olmaz ve diperden uzayan yeni saçlar kıvırcık olarak uzarlar defrize yaptıracak kişiler buradaki hususları dikate almaları tavsiye edilir.

Aslında bu işlem kuaförlerin sandığı gbi
saçları yıpratmıyor sadece boahylı saça uygulanamaz yani o zaman gerçekten yıpratıyor boyadan da fazla röfleli saça kesinlikle uygulanmamalı

Dekolore. boya, mes ve röfle yapılarak yıpranmış ince hassas saçlara defrize yapılma-sı çok sakıncalıdır. Bu konuda yapılacak bir yanlışlık bütün saçların dipten kopmasına sebep olabilir.
Bu ön görüşme ve saçların incelenmesinden sonra, defrize uygulaması için şu hususlar dikkate alınarak Ön azırlık yapılır:
- Saçın kesilmesi gerekiyorsa, çalışma kolaylığı bakımından Önce kesilmesi (uygulama bittikten sonra kesim kontrol edilir),
- Defrizeye karşı saçların sağlığını korumak bakımından gerekiyorsa krem veya koruyucu ile Önlem alınır,
- Düzenli çalışabilmek için saçın parçalara ayrılması,
- Kullanılacak ilacın, saçın yapısına göre seçimi ve hazırlanması.
Burada çok önemli olan, ilaç seçimine dikkat etmek gerekir. Konunun başında da açıklandığı gibi, permanant ila defrizenin bazı benzer yanlan vardır. ılaç seçiminde insan ve saç sağlığını korumak, kuaföre düşen çok önemli bir görevdir. Permanant ilaçları (içine yabancı madde katılmadan), defrize uygulamasında kullanılabilir. Defrize için Özel hazırlanmış krem ve yanındaki ikinci ilacı ffiksatör) kullanmak en uygun harekettir.
Defrize yapılacak saçın temiz olması gereklidir, Ancak, ilacın saç derisine yapacağı olumsuz etki ile tarak ve fırça hareketlerinden saç diplerinin rahatsız olacağı düşünülerek, derideki koruyucu görevi olan yağlı tabakanın tamamen temizlenmemesi için saç ıyi bir şampuanla ve diplere masaj yapmadan yıkanmalıdır. Sacdaki sular havlu ile iyice alındık¬tan sonra, saçlar muntazam parçalara ayrılır.
Enseden başlanarak alınan ince parçalara, ilaç saç diplerine yarım santim (0,5 cm) değdirmeden ve çebuk hareketlerle sürülür. Evvelce defrize yapılmış ise bu sefer ilaç sade¬ce yeni çıkan kıvırcık saçlara sürülrnelidir. Aynı miktarda ve düzgün alınan parçalara ye¬terli şekilde ılaç sürme işlemine enseden başlayıp, yanlar ve öne doğru devam edilir. Sürme işlemi bittikten sonra madeni olmayan geniş bir tarakla taranır, ilacın saça iyi şe¬kilde temas elmesi ve kıvırcıkların gergin hale gelmesi için taramaya 5 dakika devam edi¬lir. Tarama sırasında saçları kuvvetli şekilde çekmemeli, saç derisinin zedelenmemesi için diplere fazla bastırılmamalıdır.
Bekleme Süresi: Defrize yapılan saça bone kapatılmaz ve elektrikli cihazlarla da ısı verilmez Bekleme süresi en az 10 ila 20-30 dakika olmalıdır. Ara sıra sacdan bir tutam ayırarak düzleşmenin ne durumda olduğu kontrol edilir. Ensedeki ilk sürülen tutamdan başlanarak geniş tarakla fazla çekmeden bir kez daha taranır. Bekleme süresi sonunda is¬tenilen netice elde edilince ılık ve bol suyla saçlar iyice durulanıp, ılaç tamamen akıtılır. Havlu ile saçın suyu alınır.
Sabitleştirme: Birinci ilacın etkisiyle düzleşen saçın sabitleşmesini (devamlı düz kal¬masını) teinin etmek için nötralizatör uygulanır. Saçlar tepe ve yanlardan büyük parçalara ayrılır. Gene enseden ve ilk başlanan yerden düzgün parçalar halinde ayrılarak saçlara, nötralizatör dikkatlice sürülür. Nötralizatörün saç aralıklarına en iyi şekilde ulaşabilmesi ve etkisini göstermesi için temiz bir tarakla 5 dakika taranır. Biraz daha bekletildikten sonra, ılık ve bol suyla saçlar durulanır.
Defrize konusunda buraya kadar verilen bilgiler, natürel durumda' saçlar göz önüne alı¬narak anlatılmıştır. Şimdi de dekoloreli zayıf saçlara defrize yapılışını ele alacağız.
Uzun Saçlar: Saçların normalden uzun olması, çalışmayı zorlaştırdığı gibi, iyi netice alınmasını da engeller. Onun için, saçın uzunluğuna göre geniş çaplı bigudilerle, sarış ya¬pılmalıdır, Bu iş için özel bigudiler olmadığından, sarışlar geniş mizanpli bigudilerle yapı¬lır, ancak, metal olan mizanpli bigudileri ilaçla temas ettiği zaman, ilacı (okside edeceği)
bozacağı için, üzerine ince naylon sarılmalıdır.
Defrize saçların bigudiye sarılması iki şekilde yapılır:
1- Belli ölçülerle parça parça ayrılan ve ilaçlanan saç, geniş bigudilerle gergin ve mun¬tazam sarılır.
2- Saçlar ilaçlanır, bolca taranıp gergin olarak arkada toplanır. ız yapmayacak bir saç bağı ile sıkıca bağlanıp, uçda kalan saç boyu irkaç geniş bigudiye sarılır.
BEKLEME (ilacın etki süreci) kontrolü, durulanıp nötralizatör sürülmesi gibi işlem ba¬samakları değişmeyen temel hususlardır, konunun başında da anlatıldığı gibi aynen uygu¬lanır.
DEKOLORE BOYA VE MEŞ YAPILMIŞ ZAYIF SAÇLARA DEFRıZE YAPILMASI
Saçların doğal yapısı, dayanma gücü ve natürel görünümü herhangi bir işlem ve kim¬yasal maddelerin etkisiyle bozulmuş, zayıflamış ise bu saçlar üzerinde permanant veya defrize gibi kimyasal ilaçlarla işlem yapılması çok dikkali olmayı gerektirir. Bu konuyu perrnanant bölümünde ayrıntılarıyla inceledik. Zayıf ve hassas saclara permanant yapıl¬madan önce ne gibi önlemler alınıp deney yapılmasını açıklamıştık. Aynı önlemler ve dik¬kat edilmesi gerekli hususlar defrize yapılmasında da geçerlidir.
Defrize ile ılgili Ayrıntılı Bilgiler• ılk defa defrize yaptıracak müşteripin ilaca karşı, allerjisi olup olmadığını kontrol etmek için kulak arkasında saç dibine biraz ilaç sürülerek deney yapılır.
• Defrize yapılan sac hemen şampuanla yıkanmamak, nötrülizatörün saç üzerindeki et¬kisini iyi şekilde gösterebilmesi için, bolca durulanıp birkaç gün sonra şampuanla yı¬kanması uygundur.
• Herhangi bir şekilde zayıflarhış hassas saçlar ile, saç diplerinde çizik, sivilce, et beni bulunan durumlarda kesinlekle defrize yapılmaz.
• Defrize yapılmış bir saça ikinci kez defrize yapılması için, en az 3 aylık zaman geçmesi gereklidir. ıkinci uygulamada ilaç sadece dipten çıkan kısımlara sürülmeiidir,
• Aynı gün defrize ve boya yapılması isteniyorsa, ilacın saç rengini biraz solduracağı için önce defrizenin daha sonra da boya yapılması uygundur. Ancak, defrize yapılmış sac ilacın etkisiyle ve çalışma anında gerilip sarılma neticesinde fazlaca yorulacağı için bir kaç gün dinlenmesi, defrize ilacının saç gözeneklerinde arta kalanlarının da tamamen temizlenmesinden sonra boya yapılması en uygun harekettir.
• Saçın kalitesine göre ilacın iyi seçilmemiş olmasıyla, uygulamada yapılacak hatalardan dolayı, saçların kırılıp kopabileceği veya iyi netice alınmayacağı düşünülerek, perma¬nant yapılışında olduğu gibi, defrize yapılırken de ilk başlama noktasından sonuna kadar "işlem basamakları" özenle ve dikkatle uygulanmalıdır.
• Krem şeklinde hazırlanmış tüp içindeki defrize ilaçlarının katı mahlül olması sebebiyle saç telleri ve katlan arasında sıvanıp kalması ile sürme işlemi bittikten sonra da bileşi¬mindeki özel maddenin etkisiyle bekleme başladığı an kendiliğinden katılaşma olayı meydana getirerek, taranıp gerdirilen saçın gevşemeden o şeklini muhafaza eden özelli¬ği vardır. ıkinci ilacı da (nötralizatör) özel hazırlanmış olan krem defrize ilaçlarını kullanmak, hem saç sağlığı bakımından hern de iyi bir netice alınması bakımından gereklidir.

Alıntıdır

teşekkürler cvp için. ama ben cvbı bekleyemeden aldım .uygulama yaparken devamlı bakım kremleri filan sürdüm. saçlarım yine dalgalı hatta lüleri bile hala var ama daha kolay söz dinliyor ve fön kalıcı oluyor ve saatlerce fön cekmek zorunda kalmıyorum. çok memnun kaldım. en azından saçlarımuzayana kadar devam etmeyi düşünüyorum. çünki sacım tepede toplanmadığı için uzamış gibi geliyor

bende schwarzkopf'un glatt isimli ilacını bugün denedim.. Şuan defrizan kremini uyguladım durulamak için sürenin dolmasını bekliyorum :) Kremi uygularken biraz saçlarımın zarar gördüğünü farkettim, elimde kalanlar oldu yani :gitme:
Umarım daha fazla zarar görmez :Saruboceq:
işlem sonunda nasıl bi hale geldiğini tekrardan yazarım kızlar..

ben farkında olmadan bekleme süresini aştım bu yüzden bu kadar çok yandı saçlarım :1no2:
nerdeyse 7-8 cm kadar kestirmem gerekiyo..
tatile gittiğim için kestiremedim.. yarın ilk işim kuaför koltuğunda oturmak olucak

ben de bi kez yaptırdım,çok memnun kaldım dalgalı oldu saçlarım çok rahattımhihoyyyt ama uzamaya başlayınca poff:1no2: sürekli yaptıramadığm için diplerden kıvırcklar görnmeye başladı çok çektim ya uzatana kadar,eski haline gelene kadar,neyse şimdi iyi,ama yaptırmadığım halde sanki kıvurcıklarım eski kıvırcıklarım gibi değil açıldı gibi birazyerimseniben

memnun olmana çok sevindim.. bekleme süresini aşmasaydım bende memnun kalabilirdim sanırım klava:

benden başka defrize yaptırıp memnun kalan biri daha varmış çok sevindim
bende daha önce tam 4 kez yaptırdım
en sonuncusunu da 3 hafta önce yaptırdım
en son yaptırdığım özellikle çok güzel oldu
daha önce ilk üçünü aynı kuaförde yaptırmıştım
ilki güzeldi ama ikincisi özellikle saçımı çok yıprattı
saçlarım aşırı kıvırcık
keisnlikle dümdüz saç istemiyorum sadece o asi kıvırcıklık gitsin istiyorum
saçlarımı çok güzel dalgalı yapıyor bu işlem
ama öyle kalın dalga olmuyor benimki canım senin kalın dalgalımı oluyor?
çok rahatlıyorum gerçekten
bakımı çok daha kolay oluyor
en son yaptırdığım saçıma çok fazla zarar da vermedi
bu işlemden sonra çekilen fön uzun süre dayanıyor saçımda ve de çok daha güzel oluyor
saçlarım daha uzun gözüküyor
ben hayatım boyunca yaptırmayı düşünüyorum sanırım
kıvırcık saçalrımda çok güzeldi ama bakımı çok zor
mommy sen nerde yaptırıyorsun istanbulda mı?
eğer daha güzel yapıyorsa ve daha güvenilir bir yerse birdaha yaptırmak istediğimde oraya gelebilirim..
kocaelide çok fazla yapan yer yok ve genelde herkes korkuyor yapmaya..

Kıvılcım canım dedim ya ben artık aştım olayı kendim yapıyorum ama
dikkatli olun ya saçları çok da değil yıpratıyor gerçekten ama benim gibi kıvırcık saçlardan illallah etmişseniz yıpranmış ve iri dalgalı saçları sağlıklı kıvırcık ve kabarık bonusa tercih ediyorsunuzdur.

aynen canım
kıvırcıl olacağına bonus gibi yıpranmış ve dalgalı olsun daha iyi
geçen ay yaptırdım yenisini
ve bu sefer yıpranmadılar
farklı kuaförde yaptırdım
çok fazla bekletmedi birde kaliteli rün kullanıyorum dedi
sanırım ondan yıpranmadı
çok memnunum şuan

benim saclarim masallah 3 kisiye yetcek kadar var yani illallah geldi ya sormayin bir bucuk ay sonra türkiyedeyim fiyat ve marka söylerseniz bide nerelerden temin edebilirim almayi düsünüyorum kabarik ve uzasada kisa duruyolar sinir oluyorum disariya bile cikamiyo insan

bende glatt yaptırmıştım.yapanda akrabamdı kendim yapıcaktım ama ilk o yapsın, görüp öğreneyim dedim.normalde 20 dk durması gerekiyodu en fazla bende 35 dk durdu. 20 dk normal durdurduk 15 dk boyuncada taradı saçlarımı sürekli olarak.(ama kimse denemesin.herkeste aynı sonucu vermeyebilir.) saçlarım iri dalga oldu.ıslakken dümdüz.çok kolay şekil alıyo öncede saçlarımı bi saatte düzleştirebiliyodum şimdi 10-15 dk yetiyo...saçlarımda dökülmüyo.herşey yolunda.yanma kırılma felanda olmadı.(bende bu duruma hayret ettim.oysaki herkes glatt ve defrize hakkında çok olumsuz yorumlar yapmışlardı.benimde canıma tak etmişti. şekle girmiyosa varsın hepsi dökülsün kel kalayım dedim.) sonuçtan memnunum ama dümdüz olmuyo sadece ıslakken düz....

canim glatt yaptirmissin nasil yani benim pek bi bilgim yok bu konularda ben hafif bi kivircik olsun yani yatisik bi sac hafif dalgali olsun istiyorum nasil yaptin yani ilac gibi biseymi kullandiniz i

canim glatt yaptirmissin nasil yani benim pek bi bilgim yok bu konularda ben hafif bi kivircik olsun yani yatisik bi sac hafif dalgali olsun istiyorum nasil yaptin yani ilac gibi biseymi kullandiniz i

canım zaten glat dümdüz yapmıyo ki... sadece ıslakken dümdüz oluyoo onun haricinde hafif dalgalı. artısı daha kolay şekil alıyo haricen bişi kullanılmadı... sadece glatt ve sabitleyicisi...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…