defacto iş görüşmesi??

OnlyTime

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
108
0
116
Konya
selam arkadaşlar kariyer den defactoya basvurmustum aradılar yarın görüsmeye gideceğim,bu ilk görüşmem diyebilirim daha önce hiç çalışmadım hiç iş görüşmesine gitmedim o yüzden pek bilgim yok nedir ne değildir bilmiorum.ne sorulur iş görüşmelerinde ?nası davranmam gerekio, bilgilendirecek varmı acaba ?

görüşmeye gitmeden önce firma hakkında bir takım bilgileri öğrenirsen çok iyi olur

onun dışında kendini fazla kasma rahat davran net cümleler kur.

Belirttiğin tekstil sektöründe hiç çalışmadım ama kendi iş deneyimlarinden şöyle bir kaç tavsiye verebilirim,

Eğer mağazada çalışcaksan güler yüz gercekten çok önemli ve sabırlı olabilmen.. Fiziksel olarak da dirayetli olmalısın.. Bu özellikleri taşıdığını mutlaka belirt, Hangi iş olursa olsun en önemli şey bu işi istediğini karşı tarafa göstermektir, bazen deneyimden bile daha önemlidir.. Kendinde sevmediğin bir yönünü de sorabilirler, genelde sorulur.. Ona da işini engellemeyecek bir özellik bul..

Rahat ol , Başarılar :)

satış danışmanlığımı canım? hayırlısı olsun.
evet önce defactonun sitesinden hakkımızda bölümünden bilgi edinebilirsin.
sana sorular sorucaklar. bu işi neden istiyorsunuz?
firmamızda neden çalışmak istiyorsunuz diye? bunun gibi sorular.

evet canım satış danışmanlığı..hmm anladım diksiyon ve rahat olmak çok önemli heralde bende çok panik heycanlı biriyim nasıl rahat olcam bilmiyorum..teşekkürler arkadaşlar ben bi arastırıyım ozaman sitelerini falan:97:

* Şirket /pozisyon hakkında bilgi edinmek için şirketin eğilimleri, organizasyon yapısı, büyüklüğü, şirketin kuruluş yılı, ürünleri, sunduğu hizmetler ve rakipleri gibi konularda araştırma yapın. Bu bilgiyi aynı alanda çalışan insanlardan, şirket hakkında çıkan yazılardan, gazetelerden, ekonomi dergilerinden toplayabilirsiniz.

*Sözkonuzu iş ve şirket hakkında topladığınız bilgilerden hangi pozisyona daha uygun olduğunuzu ve organizasyonun üretkenliğine ve başarısına nasıl katkıda bulunabileceğinizi analiz edin.

*Görüşme yapacağınız kişinin adını, pozisyonunu ve sorumluluk düzeyini bilin. Mülakat gününü belirlerken size bu bilgi sorulabilir.

*Şirkete nasıl gidileceğini mutlaka önceden öğrenin. Randevu saatinden en az 15 dakika önce görüşme yerinde olun.

* Kıyafetleriniz temiz, ütülü ve bakımlı olsun.Kıyafetlerinizi rahat olup olmadıklarından emin olun. Oturduğunuzda kalktığınızda sürekli düzeltmeniz gereken bir etek ya da yaka dikkat dağıtacaktır.Hareket ettikçe ses çıkaran bilezik,küpe ve dikkat dağıtan uzun kolyelerden uzak durun.(lacivert,füme yada siyah renkte etek/pantolon ceket takımla beyaz yada açık tonlarda bir gömlek tercih edebilir.)

Hayırlısı olsun inşallah.

Biraz kendinizden bahseder misiniz?

Nasıl bir insansınız?

Sizi neden işe alalim? Diger adaylardan farkiniz nedir?

Firmamız hakkında ne biliyorsunuz?

Firmamızı neden tercih ettiniz?

Firmamıza nasıl katkıda bulunabilirsiniz?

Mezun olduğunuz bölümü neden seçtiniz?

Eğitiminize devam etmeyi arzu ediyor musunuz?

Bitirme dereceniz nedir?

En başarili oldugunuz dersler hangileridir?

Sizce bu pozisyonun sorumlulukları nelerdir?

Sizce bu pozisyondaki kişi hangi niteliklere sahip olmalidir?

Yöneticinizden haksız bir eleştiri alırsanız ne yaparsınız?

Son okuduğunuz kitap hangisidir?

Memnun olduğunuz/olmadığınız kişilik özellikleriniz nelerdir?

Kendinizi tanımlayan beş sıfat söyleyiniz.

Ekip çalışması konusunda ne düşünüyorsunuz?

Sizi en çok ne motive eder?

Hangi becerilerinizin gelişmesi gerektigini düşünüyorsunuz?

Elemanlarınızı nasıl motive edersiniz?

En güçlü/en zayıf yönleriniz nelerdir?

Hedeflerinize nasıl karar verirsiniz?

Sizce zor olan bir olayı ve nasıl üstesinden geldiğinizi anlatınız.

Bu işi neden istiyorsunuz?

Başka firmalarla da görüşüyor musunuz?

Kariyer hedefiniz nedir?

Bundan 5/10 yıl sonra hangi noktada olmak istersiniz?

Ücret beklentiniz nedir?

İşe ne zaman başlayabilirsiniz?

Bu pozisyon kariyer hedeflerinize uygun mu?

camenta çok teşekkürler arkadaşım.ama bukadar soru sorularmı yada bunların içinden bikaç soru mu soruolar?yani alttarafı bi satış danısmanı alıyorlar bukadarı sorarlar mı acabaa?neyse ben bakayım calısayım ozaman biraz .teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…