- 26 Kasım 2012
- 6.157
- 2.857
- 198
Cok biliyormuş. Kadınsın diye 2. Sınıf insan mısın sen Allahm deli oldum nasıl evleniyorsunuz bunlarla. Para erkek işimi olmuş. Böyle sürmez hayat dese bende evet böyle sürmez diye daha itelerdim olduğum yerde çatladım bana noluyorsa.
Benim eşim bi defa oyle macolanmaya kalkti bana, sus ve konusma dedi o an oyle sinirim bosaldi ki dedim sennn kimsinnnn sennn kim oluyorsun ???? Gordu delirdigimi şakaya vurdu kocanim filan diye dedim sen ben istedigim surece kocamsin dogru duzgun davrancaksin. Bide boyle yapsa defederim onu def. Ne bu erkeklerin kendini ilah sanması ya. Keske kadinlarimiz dişli olsa birazda sunlari bir tekme koyup aklini basina toplatabilse.
Yok asıl rahatsızlık verici olan eşimin durumu, ikimizde çalışıyoruz ama borcuna girdiğimiz ev için ortak tapu istemedi eşim direk üstüme yaptırdı. Hem eve bakıyor evin her türlü ihtiyacını karşılıyor bana harçlık veriyor hem de evde resmi olarak onun adı dahi geçmiyor. Ama ikimiz için de bu durum sorun değilSizin ki de rahatsız edici bence
Calisiyor bütün Maaşınızı borca veriyor sonrada esinizden 50.100 harçlık alıyorsunuz kendi paranızı yonetemiyorsunuz
Yok asıl rahatsızlık verici olan eşimin durumu, ikimizde çalışıyoruz ama borcuna girdiğimiz ev için ortak tapu istemedi eşim direk üstüme yaptırdı. Hem eve bakıyor evin her türlü ihtiyacını karşılıyor bana harçlık veriyor hem de evde resmi olarak onun adı dahi geçmiyor. Ama ikimiz için de bu durum sorun değilevlilikte sorun aranırsa hergün milyonlarca bulunur, zor olan evliliği mutlu şekilde ufak ayrıntılara takılmadan geçirmek. Ve bence o 600 tl nereye gitti sorusu gerrçekten ayrıntı. Gitmiş işte bir yere kalem kalem ne harcadığını mı anlatacak koca Ada'm çocuk gibi
Gerekce tanimimiz ayni olmayabilir.eski konularinizi da hatirliyorum...mesela ben kardesim evlenirken maddi olarak yardim ettim, esim biraz da kultur farkindan dolayi cok hoslanmadi bu durumdan..ama benim kirmizi cizgim de buydu..Yeri geldiginde aileme para veririm, kendime de harcarim ama bunun hesabini vermem...Zaten aileme de ancak dugun dernek islerinde yardim ettim, basta razi olmasa da bunun ailevi oldugunu kabul etti...neyse ins cozum bulursunuz..esinizi eminim daha iyi taniyorsunuz, kendi kazandigin paranin her kurusunu soruyor gibi olmasin...Umarim kisa zamanda isinizi alirsiniz..kolay gelsin..İşte eşiniz biliyor siz gerekmedikçe harcamazsınız.
Ama benim eşim gerekmediğinde de harcıyor.ve gerçekten de sıkışığız borçlarımız var
Memur olduğu için nasıl olsa önümüzdeki ay para geliyor mantığıyla hareket ediyor.borçlarımız sürekli bi kısır döngü içerisinde
Ne güzel anlatmışsınKonunun içeriğine değil de bakış aciniza yorum yapmak istedim. Değişim, belli bir zaman tutulmadan, bir sonuç elde etme amacı gudulmeyen ve doğal akışında olması gereken bir süreçtir. "Değiştim ama bak olmadı o zaman degismeyeyim" denilirse zaten hiç değişmemiştir kişi. Ornegin şiddete meyilli ofke kontrolü olmayan bir kişi değişmek istiyorsa, bir aylik bir değişim çabasının sonucunda "bir ay kimseye bagirmadim ve vurmadim. Ama iliskilerim duzelmedi. O zaman ben degismeyeyim" diyemez. Degisim beklentiler için uygulanırsa kişi değişemez. Hiçbir beklenti olmadan sadece değişmek istiyorsa kişi degisebilir. Ne çok değişim dedim ben kelimeden tiksindim.
Özellikle çiftler arasında bu çok sik yapılan bir hatadır. "Adama çok ilgi gosterip boguyorum kıymetim bilinmiyor. Hadi o zaman az mesaj yazayım aramayayim. Ustunu de ortmeyeyim donsun gavurun oğlu." sonra adamin tavırları degismeyince "uhuhuu beni sevmiyooog" yok arkadaş o öyle değil işte. Sen kendin için degismedin ki adam için degistin. Ya da bir sonuç elde etmek için degistin. Çok uzattim farkındayım lakin bunu yapmayın. Zoraki değişim dırdır dogurur. Dırdır da ilişkiyi zebil eder. Vesselam.
Söylemeyi düşünüyorum ama ters tepki verir die korkuyormAilesine gönderiyordur belki.. güenszlik yasadığını mafana takldığını söyle
Ben de öyle düşündüm.verelim ddim.arkadaşı kalsın şimdilk sizde demişBiraz baskıcı gördüm sizi iki haftada 600 tl hertürlü harcanır yani. Hiç bi harcamayı ben yapmam ama sorsanız rahat bu kadar bi parayı harcıyorumdur nereye gittiğini bilmediğim . Çekildikten sonra bişekilde gider. Bence arkadaşına ödemek için 10 bin olmasını beklemeyin 5 bin olunca yarısını ödesin sonra tekrar biriktirin
Aynen ben de bunları söyledim ona.birbirimize karşı şeffaf olalım dedim.tmm söz dedi ama tutacağını pek sanmıyorum.Diğer konularınızı bilmiyorum o nedenle sadece buna yorum yapacağım.
İkiniz de hatalısınız ama eşin daha çok hatalı. Sen sık boğaz ediyor gibisin, yumuşak bir ses tonuyla da sorsan insan sorguya çekildiğini anlar neticede. Ben de bekarken babam sürekli para biriktirmem için sıkboğaz ederdi o kadar parayı naptın diye hiç hoşlanmazdım gizlerdim de zaman zaman. Ama sizin durumunuz farklı siz bir ailesiniz gizliniz saklınız olmamalı.
Sizinkinden kat kat büyük hata eşinizde, ne demek sen hiç bir şeye karışmayacaksın? Aile olmak demek eve parayı kim getiriyorsa onun borusu öter demek değil. O çalışıyorsa evi yuva yapan çekip çeviren de sizsiniz. Ben karışma etme diyenleri anlayamıyorum cidden, evin parasının nereye gittiğini bilmek sonuna kadar hakkınız. Güvensizlik oluşmuş zaten. Suç basıtırıyor bağırıp çağırarak tuzağına düşmeyin. Net olun, birbirimize karşı şeffaf olacağız o kadar deyin.
Umarım :-(Bizim kartlar ayri ama paralarimizi ayni hesaba yatiriyoruz. Esim genel olarak o hesaptan benden izinsiz harcama yapmaz.. Bu benim agirligim daha fazla oldugu anlaminida gelmiyor cunku simdiye kadar hic giden para nereye gitti diye hesap sormadim. Bankaya yatirmadigimz para elimizde kaliyor onu da 10 lirasina kadar nereye harcadigini soyler. Siz çok karışıyorsunuz erkekler sevmez boyle şeyleri.. Rahat bırakın yaptigi dogru birsey degil ama sizinde baskınız onda bu durumu yapmayı çozum bulmuş gibi.. Umarım duzelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?