'Dedeyle ahiret pozu' olay yarattı

Ben bugün gördüm bahsi geçen fotoğrafı. İddia ediyorum ki o fotoğraf dede ölmeden önce çekilmiş. Çünkü hastane odasında, yatakta yatıyor adam. Ölse morga falan koyarlar, artı ortalık karışır fotoğraf çekmeye fırsatları bile olmaz.

Kaldı ki öyle bile olsa kendi terbiyesizlikleridir ve hiçbir şekilde çarşaf çarşaf fotoğraflarının yayımlanmasını hak etmez kimse. Ben onların yerinde olsam fotoğrafı yayanlara dava açardım.

Ben de haberi okuyunca ilk aklima bu geldi.
İnsanların hiç kafası basmaz mi yaa...

Nedense fotoğrafı ilk gördüğümde üzüldüm..
Kızların bu şekilde deşifre edilmesi hiç hoş değil.
İnşallah yasal yollara başvururlar...
Dedeleri ölmeden önce çekilmiş bir fotoğrafmış zaten.
İki yıl önce babam ciddi bir rahatsızlık geçirdi..
Ölümlerden döndü ve biz tüm kardeşler babamla fotoğraf çekilmiştik.
Hepimizin dişleri meydanda, çünkü mutluyduk babam hayata dönmüştü o gün..
Nedense o fotoğraf geldi aklıma, babamda ifade yok ama biz çok mutluyduk o gün...

Bu arada sosyal medyadaki bazı paylaşımlar şaşırtıyor beni,
Geçenlerde bir arkadaşım babasının cenaze namazında çektiği fotoğrafları paylaşmıştı.
Ne bileyim, fotoğraflardaki insanlar babasının cenaze namazını kılıyordu, ama arkadaşım fotoğraf çekmiş o sırada, ilginç...

İnşaallah öyledir, ben dedem canıyla uğraşırken başında fotoğraf çektirmeyi aklıma bile getirmediğimden böyle şeyleri görünce bir töbve estağfurullah çekiyorum da

mune bu bence yalan yani şöyle bi kız dedesi hasta iken çekmiş fotoyu öldüğünde paylaşmış. tw,tter da yine bir yalan bombardımanı :)

Haberin aslı astarı olmasa da, o paylaştığı poz hiç de uygun düşecek bir poz değil.
Başka fotoğraf mı kalmamış sağlıklı zamanında paylaşacak?
Benim babaannem de komada kalarak öldü ben de başında çekilip öyle paylaşsam şimdi fotoğrafları ne derece uygun düşer?
Ayrıca, birisi benimle çok pis uğraşıyor başımdaki başörtüye Allah'ın emrine laf etmiş insanlar Allah belalarını versin yazıp durmuş kaç yorumunda.
Sanki bela okumak da Allah'ın emri...

Bu fotoğrafı görmedim.

Ölüünden önce çektirip ölümünden sonra paylaşılmışsa veya ölüsünü çekip, ne kadar tuhaf gelir bana?

Bilmem nerde yeneni yemeğin fotosunun paylaşılması da aynı oranda tuhaf geliyor bana.

Aa evet dün face'te ne yazıkki bende gördüm o fotoyu
Yazık dedenin ağzı da gözleri de açıktı, içim sızlamıştı.
Başında iki kız, bi de nasıl gülümseyebiliyosun içler acısı halde o adam, ölümden ötesi var mı gülerek poz vermişler yahu ...
Allah'ım benim kalbim bu dünyaya dayanamıyo artık valla çok üzülüyorum

Fotoğrafı ilk gördüğümde ben de dedenin yaşıyor olabileceğini düşündüm.
Ama o şekilde fotoğrafın neden sosyal paylaşım sitesinde paylaşıldığını anlayamam.
Hatıra kalmasını istiyorsa çektir ve kalsın.. kendin hayatın boyunca bak.. bunu anlayabilirim!
Yok yahu tamam tuhaflık bende... her şey normal ben anormalim...

Sosyal medyada hızla yayılan iki genç kızın dedeleriyle birlikte çektirdikleri fotoğraf olay oldu. Ölü dedeleriyle fotoğraf çektikleri gerekçesiyle eleştirilen genç kızların aslında dedelerinin sağlığında bu fotoğrafı çektirdiği ortaya çıktı.

Fotoğrafta genç kızların dedelerinin cansız olduğunu düşünen ve E.O ve A.O'nun güler yüzle çektikleri fotoğrafın altına "Dedecim, mekanın cennet olsun. Meleklerle karşılanırsın inşallah" yazmaları "ölen dedeleriyle fotoğraf çektiler" şeklinde yorumlandı. Bunun üzerine genç kızlar Twitter başta olmak üzere sosyal medya platformlarında eleştiri oklarının hedefi oldu.

Ancak işin aslı çok daha farklıydı. Genç kızlardan E.O, geçtiğimiz günlerde dedesinin hayatını kaybetmesiyle birlikte yaklaşık bir ay önce henüz dedesi sağken çektirdiği bir fotoğrafı paylaşıp söz konusu yorumu yazdı. Ancak felçli olduğu için fotoğrafta yaşlı adamın zaten öldüğünü düşünen pek çok kişi ise fotoğrafı yanlış değerlendirince olay çok başka bir yöne kaydı. (Hürriyet)

Sadist falan olduklarını sanmıyorum da yani adamın zor durumda olduğu da belli aslında. Ölmemiş dahi olsa son anları gibi en azından şimdi kalkacak şekilde değil gibi.
Ama kızlar sırf sosyal medyada paylaşım yapmak için gerçekten poz vermişler.
Dedenin ölmüş olduğunu sanmıyorum ama durumu da bu pozu verecek kadar iyi değil.
Yeni kuşağın bir duruşu var, biraz içi dışı boş, biraz dünyaya kapalı.
Biz daha olgun büyüdük sanırım.

Katılıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…