Decavit ve folbiol kullananlar yardım

ben ilk 3- 4 ay da folik asit kullandım. ondan sonra decavite geçtim. halada kullanıyorum. hamileliğin sonuna kadar kullanacaksın dedi dokrotum.

Folbiol zaten hamilelik öncesinde de kullanılması gereken bir ilaç. Neden panik ettiniz anlamadım. Bebeğin gelişimi ve bazı kalıtımsal hastalıkların min. seviyeye inmesi için bu gerekli.

Folbiolu kullanıorum zaten onun önemini bizzat yasayarak gördüm malesef ancak decavit ilk üç ay fazlamı gelir diye sormak istemiştim drum kullanma gerek yok dedi ancak diğer drum kullan dedi kararsız kaldım

Decavit vitamin hapıdır. Folbiol de (yani folik asit) B vitaminidir. Yani sen iki ilaçla vitaminleri fazla fazla almış oluyorsun. Bunun zararı varmı-faydası varmı onu tabi ki doktorlar daha iyi bilirler ama ben de dahil olmak üzere çevremdeki tüm gebeler ve doğum yapmış olanlar gebelik öncesi ve gebeliğin ilk 3 ayında sadece Folbiol, 3 aydan sonra Demir hapı ve vitamin (Decavit v.b.) kullanıyorlar.

Fazla B vitamini kiloya sebep oluyor. Benimde doktorum bu şekilde söylemişti. Yani fazla B vitamininin bir faydası yok aksine gereksiz kilo ve kilonun getirdiği zararlara sebep oluyor. (Tabi bu benim doktorumun yorumu.)

Hamileliğin ilk üç ayında folbiol ve decavit kullanan varmı ?
ben hamile kalmadan önce başlamıştım folbiola. hamile kaldıktan sonra doktorum kan tahlili sonuçlarına göre decavit +kan hapı yazdı ve decavitin içinde folik asit bulunduğundan dolayı folbiolu kesti. ben 48 kg ile hamile kalmıştım canım vitamin eksikliği ve kansızlıkta vardı o yüzden erken başladım decavite.. daha sonra tayin nedeniyle doktorumu değiştirmek zorunda kaldım hiç tahlil yapmadan kan ve vitamin iilavı için erken olduğunu söyledi ama ben yinede ilk doktorumu dinleyip kullandım ilaçlarımı halada kullanıyorum...çok şükür bebeğimin gelişimi normal kilomda 51. cok fazla kiloda almadım.
doktorun tahlil sonuçlarına göre yazdıysa mutlaka bi bildiği vardır canım endişe etme
..

Hamileliğin ilk üç ayında folbiol ve decavit kullanan varmı ?
ben hamile kalmadan önce başlamıştım folbiola. hamile kaldıktan sonra doktorum kan tahlili sonuçlarına göre decavit +kan hapı yazdı ve decavitin içinde folik asit bulunduğundan dolayı folbiolu kesti. ben 48 kg ile hamile kalmıştım canım vitamin eksikliği ve kansızlıkta vardı o yüzden erken başladım decavite.. daha sonra tayin nedeniyle doktorumu değiştirmek zorunda kaldım hiç tahlil yapmadan kan ve vitamin iilavı için erken olduğunu söyledi ama ben yinede ilk doktorumu dinleyip kullandım ilaçlarımı halada kullanıyorum...çok şükür bebeğimin gelişimi normal kilomda 51. cok fazla kiloda almadım.
doktorun tahlil sonuçlarına göre yazdıysa mutlaka bi bildiği vardır canım endişe etme
..

Bana ilk verilen ilaç Decavit olmuştu. Multivitamin ve yararını ilerleyen zamanlarda kesinlikle göreceksin. 1 gün içmesem kolumu kaldıracak halim kalmıyor. şu an Kan ilacı, Magnezyum, Decavit ve balık yemediğim için balık yağı kullanıyorum. Bu arada Decaviti sağlık ocakları ücretsiz veriyor. Tüm hamilelerin bilgisi olsun. Ben bilmiyordum sonradan öğrendim. Ayrıca şeker yüklemesi ve bazı kan tahlillerini de sağlık ocakları ücretsiz yapıyor. Buda ek bilgi
Bebişinle sana sağlıklı bir ömür diliyorum :):)

ilk 3 qy folbiol kullandım, 30. haftamdayım ve 3. aydan beri decavit kullanmaktayım, ayrıca magnezyum ve kalsiyum takviyesi de alıyorum.bir de ferplex (demir) ve coraspin kullanıyorum.

Canim ben şuan 12 haftalik hamileyim folik asiti 5 gün sonra birakacam ama vitamini 9 ay boyunca kullanmami söyledi dr

Cevap için tesekkur ederim acaba hangi vitamini kullanıyorsnuz ögrendiğinizden bu yanamı kullanmaktasınız? Simdiden tsekkur ederim allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin

Cevap için tesekkur ederim acaba hangi vitamini kullanıyorsnuz ögrendiğinizden bu yanamı kullanmaktasınız? Simdiden tsekkur ederim allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin
Rica ederim canim folbiol u öğrendikten sonra kullanmaya başladım bir hafta sonra dr a gittim o gün doktorum elevit yazdi onu kullaniyorum allahim bebislerimizi korusun inşallah

Hamile kalmayi dusundugum ay folbiola baslamami soylemisti doktor 3 ay ictim Sonra decavite devam ettim folik astitin fazlasi idrarla atilir demisti doktorum bi Zarari yok digeride multi vitamin zaten gunluk vitamin lerini karsiliyo sin aylarimdada d vitaminine basladim bacaklarima kiramp ck giriyodu geceleri d vitamini eksikliginden olurmus

slm arkadaslar bir sorum olcak bende folbiol kullanmaya bsladım 5 yada 7 gun oldu ve dun kanamam bsladı kanama dediysemde ole cok degil ped dolmıyor azar azar kahverengi renginde acık pembe gibi

folbiol gebelik öncesi veriliyor
gebe kalınca da daha etkili folik asit yazıyor doktorlar folic trio gibi

tabi biliyorum ama bende bu durum var anladım gitti birsey sorcam benm adetim cok düzensiz 3 ... 5 ayda bir olurum ilacsiz ama bu sefer afedeersniz iliski oldu birgun gecti ertisi gun kanamam geldi ama cok az aksama kadar pedim kirlenmedi kahverngi pembe acik kırmizi rengde az az geliyor sizce ne olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…