• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Decavit kullananlar

xfairytalex

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2017
183
113
33
Merhaba kızlar 26 haftalık hamileyim. Decavit ve kan ilacı verdi doktor. Decaviti içtiğim zaman direk kusturuyor beni. Hiç beslenemiyorum. İlk aylarda kullanmayı bırakmıştım kötü oluyorum diye, şimdi tekrar başladım ama yine aynı etki. Benim gibi olan var mı aranızda? Bebek için gerekli olduğunu biliyorum bu yüzden de zorluyorum kendimi. Kullanmayıp bebeği gelişen kilosu yerinde olan var mı merak ettim.

Merhaba kızlar 26 haftalık hamileyim. Decavit ve kan ilacı verdi doktor. Decaviti içtiğim zaman direk kusturuyor beni. Hiç beslenemiyorum. İlk aylarda kullanmayı bırakmıştım kötü oluyorum diye, şimdi tekrar başladım ama yine aynı etki. Benim gibi olan var mı aranızda? Bebek için gerekli olduğunu biliyorum bu yüzden de zorluyorum kendimi. Kullanmayıp bebeği gelişen kilosu yerinde olan var mı merak ettim.
Sadece kan hapı kullandım ferrum fort..ne vitamin nede başka birşey kullanmadım..onu da düzenli kullanamadım..güzel bir örnek değilim aslında ama ilaç kullanmayı hiç sevmiyorum..doktorum bebeğin gelişimi iyi diye vitamin vs vermedi..dokuz ay vitamin kullanan arkadaşımın bebeği 2900 doğdu kızım 3450 doğdu..Ama elbette doktora danış :) bence beslenme çok önemli kuruyemiş yoğurt ayran eksik etme

Sadece kan hapı kullandım ferrum fort..ne vitamin nede başka birşey kullanmadım..onu da düzenli kullanamadım..güzel bir örnek değilim aslında ama ilaç kullanmayı hiç sevmiyorum..doktorum bebeğin gelişimi iyi diye vitamin vs vermedi..dokuz ay vitamin kullanan arkadaşımın bebeği 2900 doğdu kızım 3450 doğdu..Ama elbette doktora danış :) bence beslenme çok önemli kuruyemiş yoğurt ayran eksik etme
Aynen canım ilaç kullanmayı bende sevmiyorum. Doktora söyledim " hassas yapın var sana ne ilaç yazsam yan etki yapacak, idare et böyle dedi. " sanırım farklı doktora gideceğim bu sefer :KK12:

Canım ben halen kullanıyorum ama öyle bir etki yapmadı hiç doktoruna bir danış istersen

Decavit'i ben 5. Ayda kullandım, paket bitince bıraktım. Kan ilacı bende yan etki yapmıştı, bulantı, kusma, baş ağrısı, sinir, neler neler. Onu da 3 hap sonra bıraktım dayanamayıp, geri kalanı da attım. Sadece folik asit vardı düzenli olarak kullandığım ilk 3 ayda, o kadar, şimdi kontrollere gidiyoruz, sağlığı da kilosu da yerinde, kıpır kıpır kızım, Pazartesi günü gittiğimizde 2800 gr. Demişti, şimdi 3 kilo olmuştur :)

Bebeğiniz gelişir ama sizden aldığı vitamin ve mineralleri beslenme ile yerine koyamayabilirsiniz. O açıdan vitamin desteğinin faydalı olduğunu düşünüyorum.

Aynı problemi yaşadım hamile iken.daha mideme ulaşır ulaşmaz öğürüyordum.hamile iken hiç beslenemedigim,ilaçlarını düzenli kullanmadığım halde bebeğim 3 kilo doğdu ve masallah gayet te saglikliydi.35 kilo vermiştim hamile iken düşünün.sonra toparladım ne bebeğim ne de ben zarar görmedik sukur.

Arkadaşlar doktor bana decaviti ıyi besleniyorsan kullanma demişti bende beslenmeme rağmen kullandım 22+5 deyim 12 kilo aldim bu hapı kullanmamdan kaynaklı olabilir mi.?

Doktor banada decavit kullan dedi ama 15. Haftadayım ve decavit içerisinde folik asit var,. Ben folik asşt kullanımı 12. Haftaya kadar gerekli diye biliyorum, ve 12. Hafta folik asit almayı bıraktım. Şimdi doktor gebeliğin sonuna kadar decavit kullan dşyor. Gebeliğin sonuna kadar vitamin içersinde folik asit alacam. Kafam karıştı ????

Back